Πλατεία Δομένικου στη Βόρεια Ιταλία

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΠΟΒΕΣ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2024 14:31

Την τιμητική απονομή του ονόματος της Μαρτυρικής Κοινότητας Δομενίκου σε πλατεία του Μπόβες στη Βόρεια Ιταλία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπόβες μετά από πρόταση του δημάρχου Μαουρίτσιο Παολέτι. Η απόφαση έρχεται να επισφραγίσει τη φιλία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Ελασσόνας και του Δήμου Μπόβες μετά την ανταλλαγή επισκέψεων των δύο αντιπροσωπειών στην Ελασσόνα, το Δομένικο και την πόλη του Μπόβες, που έχει υποφέρει από τη ναζιστική θηριωδία.

Η ονοματοδοσία της πλατείας «Δομένικον» εντάχθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της 25ης Απριλίου και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, αν και προσκλήθηκε, αδυνατούσε να παραστεί λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, απέστειλε στον συνάδελφο δήμαρχο Μπόβες και στο Δημοτικό Συμβούλιο ευχαριστήρια επιστολή, η οποία έχει ως εξής:
«Ευγνωμοσύνη για την τιμητική αναγνώριση του Δήμου Μπόβες στη μνήμη των θυμάτων της μαρτυρικής κοινότητας Δομένικου.
Αξιότιμε δήμαρχε, κύριε Paoletti Maurizio, Αξιότιμη Κοινότητα του Μπόβες, Σας απευθύνω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου με απεριόριστη ευγνωμοσύνη και συγκίνηση εκ μέρους του Δήμου Ελασσόνας. Η βαθύτατα τιμητική απόφαση του Δήμου Μπόβες, με την οποία ονομάζει τη νέα του πλατεία με τον τίτλο «Piazza Domenikon - Comunità martire greca - 16.02.1943», «Πλατεία Δομένικου - Ελληνική μαρτυρική κοινότητα - 16.02.1943», στη μνήμη της μαρτυρικής κοινότητάς μας, του Δομένικου, είναι μία απόφαση μνημειώδης, στην ιστορία της συμφιλίωσης των λαών.
Πρόκειται για μια εμβληματική πράξη που ξεπερνά τα γεωγραφικά σύνορα, απηχώντας τις οικουμενικές αξίες της δικαιοσύνης και αλληλεγγύης. Η ειλικρίνεια και ενσυναίσθηση που επιδεικνύει η κοινότητά σας, επιλέγοντας να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της τραγικής σφαγής του Δομένικου, από τα ιταλικά φασιστικά στρατεύματα, στις πιο σκοτεινές ημέρες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, είναι παραδειγματική, μας εμπνέει και μας κινητοποιεί.
Ο φόρος τιμής που αποδώσατε, θα αποτελέσει στο εξής ακόμα ένα ανεξίτηλο κεφάλαιο της κοινής μας ιστορίας - μεταξύ εκείνων που ήδη έχουν γραφτεί με θυσίες και αγώνες, για δικαιοσύνη και για χάρη ενός αρμονικού, ειρηνικού μέλλοντος.
Με την πανάξια συγχαρητηρίων απόφασή σας, σφυρηλατήσατε μια νέα ιστορική ενότητα που θα μείνει άσβεστη στον χρόνο. Σας ευχαριστούμε. Είμαστε μαζί σας για έναν καλύτερο κόσμο.
Με τιμή, Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νικόλαος Γάτσας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass