Λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Συκούριο

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2024 14:21

Με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμή των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συκούριο του Δήμου Τεμπών. Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Μαγνησίας κ. Χριστόδουλου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και συλλειτουργούντων των ιερέων π. Γεωργίου, π. Τιμόθεου, π. Πέτρου, π. Αθηναγόρα, π. Νεκταρίου, π. Σεραφείμ, π. Αθανασίου, π. Χρήστου, π. Πορφυρίου και π. Κωνσταντίνου, ενώ πλήθος καλλικέλαδων ιεροψαλτών, απέδωσαν θαυμάσια τους βυζαντινούς ύμνους προς τους Αγίους Ισαποστόλους.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων και για τη διακονία του π. Γεωργίου, εφημέριου του ομώνυμου Ιερού Ναού, ο οποίος έλαβε τον Σταυρό του Αγίου Αχιλλίου, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, για τα 50 χρόνια διακονίας του στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Συκουρίου.
Τον εσπερινό παρακολούθησαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, Νίκος Μητσογιάννης και Γιώργος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Κρικώνης και Ζήσης Γκανάτσιος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής και η τοπική σύμβουλος κα Κωνσταντίνα Καρδαρά, καθώς και πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πλήθος ευσεβών πιστών.
Ανήμερα της εορτής των Αγίων, πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, λειτουργούντος του π. Γεδεών, εκπρόσωπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και συλλειτουργούντος του π. Γεωργίου, εφημέριου της ενορίας. Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε περιφορά της Ιερής εικόνας των Αγίων στους δρόμους του χωριού, με τη βοήθεια του 1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τεμπών και στη συνέχεια αρτοκλασία.
Στη θρησκευτική εκδήλωση συμμετείχε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, η αντιπεριφερειάρχης κα Ανδριάνα Κομήτσα, ο διοικητής του Α.Τ. Τεμπών Πρόδρομος Χαρισμανίδης, ο διοικητής της 361 ΠΑΠ Αθανάσιος Σαμπάνης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας και Αθανάσιος Καραναστάσης, η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Τεμπών κα Μαρία Κωστή, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, η τοπική σύμβουλος και εορτάζουσα κα. Κωνσταντίνα Καρδαρά, καθώς και πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε: «Είναι τιμή μας που στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο οποίος εκ της μητρός του Ελένης έλκει την καταγωγή του από το Συκούριο.
Εύχομαι σε όλους οι Άγιοι Ισαπόστολοι να δίνουν τη χάρη τους και ιδιαιτέρως εύχομαι χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες. Με την ευλογία των Αγίων, να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου όλοι μαζί να είμαστε εδώ για να εορτάσουμε τους Αγίους μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass