Σύντομες Ειδήσεις

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

* ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Τιμώντας την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Δήμος Ελασσόνας και η Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, διοργανώνουν εκδηλώσεις σήμερα Σάββατο 25 Μαΐου και αύριο Κυριακή 26 Μαΐου, στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας και στην πλατεία «Λαού».
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
* Σήμερα Σάββατο: 11:30 π.μ. | Κεντρική πλατεία Ελασσόνας
«Πόντος, η Γαστρονομία στη Συλλογική Μνήμη», υπεύθυνη Σοφία Κέλογλου – Κυριλλίδου.
* Αύριο Κυριακή: 10:00 π.μ. στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Ελασσόνας
Θα τελεσθεί μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Στις 19:30 στην πλατεία Λαού στην Ελασσόνα, εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και Ανάδειξης του Ποντιακού Ελληνισμού. Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.Χαιρετισμοί. Ομιλία από τον συγγραφέα-εκπαιδευτικό κ. Ταξίδη Ευστάθιο. Θεατρικό-αφηγηματικό δρώμενο με τον Τάκη Βαμβακίδη «Το Δάκρυ της Μνήμης» - Στη λύρα ο Δημήτρης Πιπερίδης.. Παρουσίαση: Ευαγγελία Ράπτου-Στεργιούλα, δρ Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συμμετέχουν: Η χορωδία της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας κι οι χορευτικές ομάδες της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας.

 

Παρουσιάζεται το «Απόλλων»

* ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα «Απόλλων», θα πραγματοποιήσει σήμερα Σάββατο, τις ώρες 11:00 π.μ. έως 13:00, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο νέο κτίριό της (οδός Καλλισθένους και Θεοφράστου). Η ημερίδα απευθύνεται στους αιρετούς καθώς και σε στελέχη των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας με στόχο να παρουσιαστούν τα χαρακτηριστικά και οι στόχοι του προγράμματος.

 

Μετακινήσεις με Δελτία Πρόνοιας ΑμεΑ

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λήγει στις 31 Μαΐου 2024, η ισχύς των Δελτίων Πρόνοιας (ΑμεΑ) που ανανεώθηκαν το έτος 2023, και ως εκ τούτου οι κάτοχοί τους, δεν μπορούν να τα χρησιμοποιούν, από τον Ιούνιο 2024 και μετά, στις μετακινήσεις τους, τόσο σε δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ, όσο και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.
Οι ενδιαφερόμενοι για ανανέωση των Δελτίων Πρόνοιας (ΑμεΑ), θα πρέπει να μεταβούν στο αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανανέωση των Δελτίων τους.
Σε σχετική κοινή τους ανακοίνωση το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε., καθώς και το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε. ενημερώνουν τους επιβάτες τους τα εξής «η ισχύς των Δελτίων Πρόνοιας (ΑμεΑ) του έτους 2023 είναι έως τις 31 Μαΐου 2024. Προς αποφυγήν οποιασδήποτε παρανόησης, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου, η καταληκτική ημερομηνία της 31 Οκτωβρίου 2024 ισχύει μόνο για την έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2024».

 

Οργανωτική συνάντηση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΓΙΑΣ

Οργανωτική συνάντηση στην Ανατολή, της Δ.Ε. Λακέρειας, του Δήμου Αγιάς, θα πραγματοποιήσει σήμερα Σάββατο, η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Αγιάς, του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όπου θα συμμετέχει κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, που θα αποτελείται από τους επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής κ. κ. Μπουζάνα Ελένη και Βαλάρη Γεώργιο, πλαισιωμένο από τη γραμματέα κ. Γιαννουλέα Χριστίνα και μέλη της Δημοτικής Οργάνωσης κ.κ. Βαβδυνό Μιχάλη, Τσιώνη Αστέριο, Τσαγγάλη Κων/νο και Καραφέρεια Αχιλλέα.
Η συνάντηση θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στην ταβέρνα Ευθυμία.

 

Συνέλευση κατοίκων Αλεξανδρινής

Αύριο Κυριακή 26 Μαΐου, στις 10.30 π.μ., στο Επιμελητήριο της Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των κατοίκων της Αλεξανδρινής. Κατά τη διάρκειά της θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα της κατασκευής δικτύου ρεύματος στην περιοχή, ενώ θα συζητηθούν, επίσης, τα θέματα τόσο της μυδοκαλλιέργειας όσο και των τίτλων ιδιοκτησίας.

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Αύριο Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α. (οδός Μανδηλαρά 14), θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Μάριο Δομουχτσή, θεολόγο-φιλόλογο, μέλος της Αδελφότητος θεολόγων «ο Σωτήρ» με θέμα «Οταν σε καταδιώκει ο Θεός».

 

Αιμοδοσία από το ΚΑΠΗ Τυρνάβου

Αιμοδοσία πραγματοποιεί το ΚΑΠΗ Δήμου Τυρνάβου την Πέμπτη 30 Μαΐου με τη συνεργασία του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Η αιμοδοσία θα γίνει στον χώρο του φουαγιέ του Δημαρχείου Τυρνάβου και τις ώρες 9:00 π.μ.-12:45 μ.μ..

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass