«Οι εποχές όπου ο κ. Γκουντάρας παρέμενε στο απυρόβλητο ανήκουν στο παρελθόν»

* Δηλώνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγιάς Θ. Ριζούλης * Παραθέτει σειρά προβλημάτων

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2024 13:20

Μια σειρά προβλημάτων που αφορούν άμεσα τους κατοίκους του Δήμου Αγιάς τέθηκαν στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγιάς, «Αγιά, Ένας Δήμος, Ένα Μέλλον».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης Θεόδωρος Ριζούλης «στην ειδική συνεδρίαση ζητήσαμε να πληροφορηθούμε από τη δημοτική αρχή για το επείγον έργο της άμεσης αποκατάστασης της ανάπλασης και του δικτύου αποχέτευσης στα παράλια του Δήμου Αγιάς, για τη λειτουργία των αντλιοστασίων στο Στόμιο, καθώς και το μείζον θέμα που αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε σχέση με την δήλωσή τους στο Κτηματολόγιο από τον Δήμο Αγιάς.
Πώς είναι δυνατόν ένα έργο το οποίο αφορούσε μια ανάπλαση 12 χιλιομέτρων να πραγματοποιείται στα 2,5 χιλιόμετρα με το κόστος κατασκευής να παραμένει ίδιο και ίσο με τα 12 χιλιόμετρα! Για το θέμα της συντήρησης των αντλιοστασίων ο προϊστάμενος του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δ. Παπακώστας, μας διαβεβαίωσε ότι αυτή θα γίνει σε όλα τα αντλιοστάσια της Δ.Ε. Ευρυμενών. Για την Τ.Κ. Στομίου όπου βρίσκονται και πολλά κτήματα των κατοίκων της Τ.Κ. Καρύτσας, αναφέρθηκε η επιχορήγηση των 150.000 € από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ενίσχυση των αντλιοστασίων. Από αυτά τα χρήματα, το ποσό των 50.000 ευρώ, θα διατεθούν για την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων στη θέση «Κομένο». Ζητήθηκε να καθαριστεί η παλαιά κοίτη του Πηνειού, σε πρώτη φάση από την εκτροπή της, έως και τη θέση Σταβάρι στο Ομόλιο, για να διευκολυνθεί η ροή του νερού και να υπάρχει μεγαλύτερη απορροή σε περίπτωση πλημμύρας καθώς και επάρκεια νερού για την άρδευση. Καταθέσαμε την έντονη ανησυχία των πολιτών που προκύπτει από τις επικαλύψεις που υπάρχουν μεταξύ των ιδιόκτητων και της δημοτικής περιουσίας. Ο Δήμος Αγιάς έχοντας γνώση του προβλήματος έπρεπε έγκαιρα να έχει ενημερώσει τους πολίτες για την υφιστάμενη κατάσταση. Ανεξαρτήτως των ενδεχομένων παραλείψεων από πλευράς κάποιων πολιτών, οι οποίοι φέρουν μεν ευθύνη, υπάρχουν δε και πολίτες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Τέλος, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τέθηκαν προς συζήτηση και προβλήματα των Τοπικών Κοινοτήτων, όπως η Αγροτική Οδοποιία στη Δημοτική Κοινότητα Δήμητρας, καθώς και η ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων της παραλίας του Ρακοποτάμου. Θα συνεχίσουμε με μεθοδικότητα να φέρνουμε στο δημοτικό συμβούλιο τα θέματα που απασχολούν τους συνδημότες μας. Θα ασκούμε πίεση στη δημοτική αρχή, καταθέτοντας ταυτόχρονα τις δικές μας προτάσεις. Οι εποχές όπου ο κ. Γκουντάρας και οι συνεργάτες του παρέμεναν στο απυρόβλητο, ανήκουν στο παρελθόν» καταλήγει ο κ. Ριζούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass