«Αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση»

*Δήλωσε συγγενής θύματος της τραγωδίας των Τεμπών Χρ. Κωνσταντινίδης *Ενημερωτική εκδήλωση χθες στη Λάρισα *Απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα συστράστευσης στους πολίτες

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2024 15:00

Συνεχίζουν να οργώνουν την Ελλάδα οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, πραγματοποιώντας ενημερωτικές ομιλίες, με στόχο να ενεργοποιήσουν την κοινή γνώμη και να δημιουργηθεί ένα «ποτάμι» που θα συμπαρασύρει τους υπεύθυνους της τραγωδίας στη δικαιοσύνη και στην πραγματική τιμωρία.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα εκδήλωση, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, στην οποία μίλησαν ο κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης σύζυγος θύματος στα Τέμπη και ο κ. Ζάκης Πολυζωίδης διαχειριστής του «Ισονομία».
Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι διοργανωτές «αυτές οι εκδηλώσεις, έχουν ως στόχο την κινητοποίηση και εγρήγορση της κοινωνίας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων της χώρας με το κράτος δικαίου και την υπερβολική πολυεπίπεδη ανομία. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε, πρώτα στους εαυτούς μας και μετά σε όλο τον κόσμο, ότι όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι μαζί μπορούμε να επιβάλουμε την έννομη τάξη στην πατρίδα μας και στις ζωές μας. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε το έργο της δικαιοσύνης, ώστε οι οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη, και οι επιζώντες να δικαιωθούν και οι ψυχές των αδικοχαμένων να βρουν επιτέλους γαλήνη. Όλοι μαζί μπορούμε να συμμετάσχουμε στη συμπληρωματική ομαδική μήνυση για το έγκλημα των Τεμπών».
Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντινίδης «στην περίπτωση του δυστυχήματος στα Τέμπη, δεν έχει συντελεστεί μόνο ένα έγκλημα, αυτό της άδικης θυσίας των επιβατών, αλλά στη συνέχεια και άλλα πολλά, όπως της συγκάλυψης ευθυνών πολιτικών προσώπων, η παρωδία της εξεταστικής κλπ. Η άσκηση δίωξης στα 31 πρόσωπα, 15 χαμηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ και 16 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για την επίμαχη σύμβαση 717, που ερευνά και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι σωστή, αλλά προφανώς η δικαιοσύνη πρέπει να ασχοληθεί και με τις ευθύνες πολιτικών προσώπων, των Ιταλών της Hellenic train, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, οι οποίοι αν και γνωρίζανε ότι δεν είχαν θεσπιστεί και δεν εφαρμόζονταν οι εθνικοί κανόνες ασφαλείας, εν τούτοις αδιαφορούσαν προκλητικά και ασχολούνταν μόνο με τα οικονομικά του σιδηρόδρομου.
Πρέπει η κατηγορία να αλλάξει από αμέλεια σε ενδεχόμενο δόλο. Τη Μεγάλη Πέμπτη καταθέσαμε σχετική μηνυτήρια αναφορά, μαζί με 170 περίπου πολίτες, που μας συμπαραστέκονται στον αγώνα μας. Καταγγέλλουμε τον σφετερισμό των δικαστικών αρχών από τις πολιτικές αρχές και καλούμε τον κόσμο να ενεργοποιηθεί περισσότερο στον αγώνα μας. Δεν αρκεί μόνο η ηλεκτρονική υπογραφή που έβαλε για να καθίσουν οι υπαίτιοι στο σκαμνί, αλλά επειδή έχουν έννομο συμφέρον και δικαίωμα στις ασφαλείς μεταφορές, θα πρέπει να ενωθούν και συστρατευθούν μαζί μας σε όλες τις δράσεις που κάνουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Προφανώς, τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις εθνικές εκλογές, όταν γίνουν, θα πρέπει να στείλουν το μήνυμα για να έχουμε κράτος δικαίου και ισονομία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass