Εισαγγελική παρέμβαση για την ενδοσχολική βία

* Στον Τύρναβο μετά το δημοσίευμα της «Ε»

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2024 13:15

Τη διερεύνηση σε βάθος όσων καταγγέλθηκαν για ενδοσχολική βία στον Τύρναβο, ζήτησε ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας ζητώντας από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε δημοσίευμα της «Ε» την περασμένη Παρασκευή 24 Μαΐου στο οποίο μεταφέρονταν καταγγελίες γονέων σύμφωνα με τις οποίες μαθητές Δημοτικού Σχολείου του Τυρνάβου δέχονται «λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία» και πως «τα παιδιά αρνούνται να πάνε σχολείο, όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους, που υποστηρίζουν ότι η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται με τα περιστατικά να είναι αλλεπάλληλα, αν και υπήρξαν συνεχείς εκκλήσεις προς τους εκπαιδευτικούς για να διορθωθεί».
Οι καταγγελίες έγιναν γνωστές και στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου μέσω του οποίου ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ανηλίκων. Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των γονέων, οι θύτες συνεχίζουν απτόητοι τη δράση τους, κλιμακώνοντας την επιθετικότητά τους. Βρίζουν άσχημα τους συμμαθητές τους, τους εκμεταλλεύονται, τους κακομεταχειρίζονται, εξαφανίζουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, χρησιμοποιούν τις αδυναμίες τους εναντίον τους και όλα αυτά θα έλεγε κανείς πως είναι μια συνηθισμένη μέρα στο σχολείο.
Όμως, ένα ακόμα περιστατικό ήρθε να «σοκάρει», όταν, όπως αποκάλυψε γονιός, το παιδί του δέχτηκε ξύλο από πέντε συμμαθητές του, με τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι να είναι η πιθανή απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης, που, όπως συνήθως λέγεται, γίνεται «για πλάκα».
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», αστυνομικοί του Τμήματος Τυρνάβου θα κληθούν να διερευνήσουν σε βάθος τα καταγγελλόμενα και στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να εξεταστούν, ο διευθυντής και εκπαιδευτικοί του σχολείου όπως και γονείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass