Aνοδος Λαρισαίων εργαζομένων στη ΔΕΘ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2015 0:30

Μαζικά αναμένεται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 80ής ΔΕΘ, εκπρόσωποι εργαζόμενων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Λάρισας. Πρόκειται για εργαζόμενους που θα ανταποκριθούν στα αντίστοιχα καλέσματα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Οι εργαζόμενοι θα αναχωρήσουν το μεσημέρι με λεωφορεία ώστε να βρίσκονται το απόγευμα στις συγκεντρώσεις της συμπρωτεύουσας.

Στη Θεσσαλονίκη διοργανώνονται συλλαλητήρια από την ΑΔΕΔΥ στις 6 σήμερα το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, από κοινού με την ΠΟΕ – ΟΤΑ και από το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ οι ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντριβανίου στις 12 σήμερα το μεσημέρι.

Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Τα λεωφορεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ θα αναχωρήσουν στις 2.30 το μεσημέρι από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ενώ τα λεωφορεία του ΕΚΛ θα αναχωρήσουν την ίδια ώρα από την πλατεία Εργατικού Κέντρου.

Τέλος, επίσης στις 2.30 το μεσημέρι θα αναχωρήσουν τα λεωφορεία της ΕΛΜΕ Λάρισας από την πλατεία Αγίου Βελισσαρίου.

ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας – όπως σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους - σήμερα Σάββατο (05-09-2015) και ώρα 12.00, θα προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντριβανίου (Θεσσαλονίκη), στο πλαίσιο της 80ής ΔΕΘ, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας εκφράζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως τονίζεται «την καθολική μας απαίτηση προς όλα τα Πολιτικά Κόμματα, ενόψει των Εθνικών Εκλογών να δεσμευθούν απέναντι στην κοινωνική απαξίωση και την υπηρεσιακή αποδυνάμωση που υφίστανται χιλιάδες ένστολοι εργαζόμενοι, αλλά και χιλιάδες υπερήφανοι απόστρατοι. Με τη σημερινή μας διαμαρτυρία, συνεχίζουμε να εκφράζουμε την εναντίωσή μας στη συνεχιζόμενη πολιτική των περικοπών και της σύνθλιψης του επιπέδου ζωής όλων των υπηρετούντων και υπηρετησάντων στα Σώματα Ασφαλείας.

Οι κυβερνώντες, οι πρώην και οι επόμενοι, οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών μας, για την αξιοπρέπειά μας και για να συνεχίσει να παρέχεται σε όλους το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας σ' αυτόν τον τόπο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους που είναι γνωστοί στις Κυβερνήσεις και στα Πολιτικά Κόμματα, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους ιθύνοντες και προ της επικείμενης λαϊκής ετυμηγορίας, να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν ΞΕΚΑΘΑΡΑ για τα αιτήματά μας:

Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας, βάζοντας φρένο στις περικοπές των λειτουργικών τους δαπανών.

Πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων και επιστροφή των ληστευθέντων Αποθεματικών.

Αξιοπρεπείς συντάξεις.

Ανάπτυξη και ευημερία χωρίς ασφάλεια δεν νοούνται.

Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν!

ΩΣ ΕΔΩ!! Διεκδικούμε τη ζωή μας!!

ΟΧΙ στην εξαθλίωση των ενστόλων!!!»

Συμμετοχή της ΕΛΜΕ Λάρισας στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Τη συμμετοχή της στην πανεργατική – πανδημοσιοϋπαλληλική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική των Μνημονίων κυβέρνησης-δανειστών, σήμερα Σάββατο, ανακοίνωσε η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας και οργανώνει μετάβαση όσων εκπαιδευτικών επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Λεωφορείο θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι ώρα 14:30 από την πλατεία του Αγίου Βελισσαρίου για την απογευματινή συγκέντρωση-συλλαλητήριο. Δηλώσεις συμμετοχής στα παρακάτω τηλέφωνα: Γιουρούκης Αργύρης 6957509469, Δημόκας Τάσος 6947079116

Κριτσινιώτης Θανάσης 6993146894 και Παναγιώτου Νίκος 6937036180.

Η Ενωση Γυναικών Λάρισας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), θα συμμετάσχει στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σήμερα Σάββατο και αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τη Λάρισα στις 2:30 το μεσημέρι, από την πλατεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6974305655 και 6948270779.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass