Με το σύνθημα «ξεμπερδεύουμε με το παλιό» παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2015 12:06

«Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ξεμπερδεύουμε με το παλιό πολιτικό προσωπικό και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παπαγεωργίου παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό, όπου έχει τεθεί επικεφαλής ο πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οριστικοποιήθηκε παράλληλα ότι η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι και τα βιογραφικά τους :

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε το 1974. Έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με την Μπέττυ Μπαζιάνα και έχουν αποκτήσει μαζί δύο γιους. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία.

Διετέλεσε γραμματέας της Νεολαίας του «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας», από το 1999 ως το 2003. Το 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη». Το 2008, στο 5ο Συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ εξελέγη πρόεδρος του κόμματος. Επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στο 6ο Συνέδριο, τον Ιούνιο του 2010, και είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, τον Ιούλιο του 2013.

Από τον Δεκέμβριο του 2012, είναι αντιπρόεδρος του «Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ). Τον Δεκέμβριο του 2013 ανακηρύχθηκε υποψήφιος του ΚΕΑ για την προεδρεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις εθνικές εκλογές του 2009 εξελέγη βουλευτής, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Επανεξελέγη βουλευτής στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουλίου του 2012, και στην κοινοβουλευτική περίοδο που ακολούθησε ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στις 26 Ιανουαρίου 2015, ορκίστηκε Πρωθυπουργός της χώρας.

ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα, όπου και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε στις σχολές του «Θεάτρου Τέχνης» (Κάρολος Κουν) καθώς και του «Εθνικού Θεάτρου». Επίσης φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του «Θεσσαλικού Θεάτρου». Είναι παντρεμένη με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και έχουν δύο κόρες.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ομορφοχώρι Λάρισας . Δραστηριοποιείται στον αγροτικό χώρο από το 1985 και συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του αγροτικού κινήματος. Τέως μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του τμήματος αγροτικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Κλαυδανού και έχει δυο παιδιά, τον Αβραάμ και την Ελένη.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΑΠΡΑΣ

Γεννήθηκε το 1951 στον Τύρναβο της Λάρισας. Πτυχιούχος χημικός του Α.Π.Θ ειδικεύεται στην οινολογία και από το 1979 είναι υπεύθυνος οινολόγος του Οινοποιητικού Συν/σμού Τυρνάβου και από το 1995 έως και το 2011 ως Γενικός Διευθυντής του ΑΟΣ Τυρνάβου. Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον Τύρναβο την περίοδο 1982-1994.Επιστημονικός συνεργάτης στο μάθημα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων της ΣΤΕΓ την περίοδο 1995-2004.Μέλος της ένωσης Ελλήνων Χημικών της Ένωσης Οινολόγων . Μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Οινοποιητικών Οργανώσεων Ελλάδος (1998-2010). Μέλος του ΔΣ της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης αμπέλου και οίνου (2001-2010). Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Αποσταγμάτων και Οινοπνευματοδών ποτών (2007-2009) .

ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας επί 27 χρόνια, ήδη (από το 2010) Καθηγητής Εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Υποψήφιος Διδάκτορας Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Υπήρξε Σύμβουλος Ανάπτυξης της ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας (1989-92) και της ΕΕΤΑΑ Θεσσαλίας (1995-6). Έχει διατελέσει Γ. Γραμματέας (1995 – 2002) και Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Λάρισας (2002 - 03). Εισηγητής σε πανελλήνια και διεθνή αναπτυξιακά συνέδρια και συγγραφέας έξη βιβλίων, υπήρξε υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας με την «Οικολογική Θεσσαλία».

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΥΩΤΗ

11-10-1987

Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος

-Τμήμα ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ«ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης

ΤΙΤΛΟΣ «ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1960 και κατοικεί στα Φάρσαλα. Εργάστηκε για 30 χρόνια ως προϊστάμενος λογιστηρίου του εκκοκκιστηρίου στην '' ΕΠΙΛΕΚΤΟ ΑΕΒΕ'' ' και από το 2013 συνεχίζει με την ίδια ιδιότητα στο εκκοκκιστήριο της '' ΑΦΟΙ ΣΚΛΑΠΑΝΗ '' .

Από το 1999 και έως το 2010 υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος το 2010 με το ΠΑΣΟΚ και το 2014 με το ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΓΚΟΣ

Γεννήθηκε το 1962 στη Λάρισα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Κατάγεται από την Τσαριτσάνη Ελασσόνας. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Λάρισας το 1979 . Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ το 1984. Ασχολείται επαγγελματικά με την μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων.

Από τα δεκαέξι του χρόνια συμμετέχει ενεργά στο αριστερό κίνημα μέσα από τους μαθητικούς, τους φοιτητικούς, τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς αγώνες. Συμμετείχε στις εθνικές εκλογές του Μαΐου – Ιουνίου του 2012 με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στο ν. Λάρισας και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 με το συνδυασμό «Δρόμος ανατροπής για τη Θεσσαλία». Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΔΕ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κ&Δ Θεσσαλίας.

ΝΑΝΣΥ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗ

Η Νάνσυ Σπετσιώτη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1981. Απόφοιτη του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και της σχολής Διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας. Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους: «Τζαφάρ», «Αποχαιρετισμός στα όπλα…», «Τιμωρία», «Σ’ ένα συνοριακό σταθμό», «Ουκ αν λάβοις», «Αντιπαροχή», «Λεωφόρος» και «Πυρετός». Οι οποίες έχουν προβληθεί σε φεστιβάλ, στις κινηματογραφικές αίθουσες κι έχουν αποσπάσει βραβεία. Παράλληλα έχει γράψει θεατρικά έργα, σενάρια για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές. Το 2008 απέσπασε το 3ο κρατικό βραβείο θεατρικού έργου. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σαν θεατρικά αναλόγια και ολοκληρωμένες παραστάσεις από το Εθνικό θέατρο, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, το Θέατρο Φούρνος και το Θέατρο Σοφούλη. Είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, της Εταιρίας Ελλήνων σκηνοθετών και του τμήματος κινηματογράφου του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης είναι μέλος του ΟΜ. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και ήταν υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2014.

ΑΝΝΑ (ΑΝΝΥ) ΨΑΡΡΑ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ

Γεννήθηκε στο Αρμένιο.

Επαγγελματική ιδιότητα , εργοδηγός Σχεδιάστρια - Ψηφιδογράφος .Εργάστηκα σε Τεχνική εταιρεία και στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας .

Μέλος Νομαρχιακής επιτροπής  Σύριζα Λάρισας , μέλος  Πανελλαδικού, συντονιστικού οργάνου τμήματος πολιτισμού Σύριζα .

Το 1979 εντάχθηκα στην ΚΝΕ και στην συνέχεια στο ΚΚΕ.

Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος το 2010 με την Δημοτική κίνηση''Ενωτική Πρωτοβουλία''

Στις Δημοτικές εκλογές του 2014 εκλέχτηκα Δημοτική Σύμβουλος με την ''ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ''.

Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα .

Διατέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας.

Μέλος Δ.Σ. της Ε.Δ.Ι.Α. ( Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων ) 

Εργάστηκα σε δομές αλληλεγγύης της πόλης διοργανώνοντας διάφορες δράσεις.

ΜΑΝΘΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Ενταγμένος από νέος στην Αριστερά, έχει αναλάβει κατά καιρούς σημαντικές θέσεις ευθύνης στην Αθήνα και τη Θεσσαλία. Στέλεχος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή τους. Διετέλεσε και γραμματέας της ΝΕ Λάρισας. Σήμερα είναι στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισα και στο Συμβούλιο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τελευταία χρόνια έχοντας στο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας την ευθύνη και για την Αυτοδιοίκηση στην πόλη μας, συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία και τη νίκη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» με επικεφαλής το σημερινό Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη. Σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ/Θ) και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λάρισας.

Εργάζεται και διευθύνει, τα τελευταία 25 χρόνια, εταιρεία υπηρεσιών επικοινωνίας. Μετέχει στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λάρισας και γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τις προσδοκίες των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass