ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελπιδοφόρα επιλογή η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2015 22:47

 

Να μαυριστούν στις εκλογές τα μνημονικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ ζήτησαν από τους πολίτες οι ομιλητές της σημερινής κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωση της εκλογικής συμμαχίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ στη Λάρισα.

Το μέλος του Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντώνης Δραγανίγος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αυτό που συνειδητοποιεί όλο και περισσότερος κόσμος είναι πως δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική μέσα στο ευρώ και την ΕΕ, με αυτόματο πιλότο τον καπιταλιστικό μονόδρομο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος υπέρ των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας. Υπάρχει, αλλά απαιτεί παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο τραπεζών – ΔΕΚΟ – επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, έξοδο από ευρώ και ρήξη με αποδέσμευση από ΕΕ κτύπημα του κεφαλαίου. Δεν συμβάλλει σε αυτό το αναγκαίο πρόγραμμα και μέτωπο ανατροπής η λογική του ΚΚΕ που τα παραπέμπει όλα στην ασαφή προοπτική μιας λαϊκής εξουσίας. Αλλά και τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας αφού διετέλεσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της εξάμηνης κυβέρνησης, έρχονται να προβάλλουν ξανά μια πιο συνεπή και αριστερή εκδοχή της αντιμνημονιακής αφήγησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο. Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί μια ελπιδοφόρα επιλογή για την εργατική λαϊκή αριστερή αντιπολίτευση της επόμενης μέρας. Αλλά όχι μόνο. Αποτελεί και ψήφο για την Αριστερά, που μπορεί να εμπνεύσει και να εμπνευστεί στους νέους αγώνες».

Από την πλευρά του, το μέλος της Κ.Ε. του ΕΕΚ, Νίκος Πελεκούδας τόνισε ότι «αυτές οι «ανούσιες» εκλογές είναι πολύ ουσιαστικές για τους εργαζόμενους και τον λαό, με αντίθετους βέβαια στόχους από εκείνους που έχει η Ιερή Συμμαχία κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ: Καταρχήν να γίνουν βήματα για την εργατική λαϊκή αριστερή αντιπολίτευση που θα αντιπαλέψει το μνημόνιο και κάθε κυβέρνηση που θα πάει να τα εφαρμόσει, με στόχο την ανατροπή της. Μια τέτοια αντιπολίτευση θα συγκροτηθεί κυρίως στους δρόμους του αγώνα, με την αντεπίθεση ενός νέου εργατικού και λαϊκού κινήματος και όχι πρωτίστως στην βουλή, που απέδειξε ακόμα μια φορά το προηγούμενο επτάμηνο, πως λειτουργεί με όρους κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, μετατρέποντας ακόμα και το συντριπτικό ταξικό «Όχι» στο δημοψήφισμα σε ντροπιαστικό «Ναι» στο μνημόνιο. Πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να μαυριστούν στις εκλογές τα μνημονιακά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και το συστημικό φασιστικό μπουλντόγκ της Χρυσής Αυγής».

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης και το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θένια Ασλανίδη.

Μ.Κ.

                                                                                                

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass