ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ «ΓΚΑΦΑ» ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ξεράθηκαν δέντρα στην πλατεία Εργ. Πρωτομαγιάς

* Τριάντα και πλέον χρόνια από την αρχική της διαμόρφωση, μεγάλο τμήμα της «πολύπαθης» πλατείας κρύβει παγίδες για τα παιδιά που την κατακλύζουν

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2015 8:03

Πρωτοφανής στα δημοτικά χρονικά, πρέπει να είναι η «γκάφα» υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων που άφησαν για μήνες απεριποίητα δέντρα, στην «πολύπαθη» πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς στη συνοικία της Νεράιδας, με αποτέλεσμα αυτά να ξεραθούν.

Η εξέλιξη έγινε αντιληπτή από κατοίκους της συνοικίας που προβληματισμένοι για την εξέλιξη ενημέρωσαν τη δημοτική αρχή, απορώντας παράλληλα για το τι συνέβη, αφού η κατάσταση των δέντρων που φυτεύτηκαν τα τελευταία χρόνια, προδίδει «αβλεψία» μηνών ή «αδυναμία» διαχείρισης της κατάστασης για λόγους που πρέπει να εξηγηθούν.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συνοικιακές πλατείες που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, αλλά 30 χρόνια περίπου από την αρχική της διαμόρφωση, ένα μεγάλο της τμήμα παραμένει αναξιοποίητο λόγω της κατάστασης στο οποίο περιήλθε από την εγκατάλειψη.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή σχεδίασε την ανάπλασή της μέσω του προγράμματος «Θησέας», πρόγραμμα που διεκόπη βίαια με την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης. Με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες αφού νωρίτερα πλακοστρώθηκε το τμήμα μπροστά από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία.

Την ίδια περίοδο, ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως και κάτοικοι της συνοικίας τόνιζαν τις αντιδράσεις τους στα σχέδια της τότε δημοτικής αρχής να κατασκευάσει μια πλατεία στα πρότυπα της (μεγάλης) πλατείας της Νεάπολης όπου ο πραγματικός κοινόχρηστος χώρος περιορίσθηκε δραστικά λόγω των μόνιμων κατασκευών που προβλέφθηκαν για τα καφέ της περιοχής.

Ανησυχώντας… άδικα αφού οι συγκυρίες για τη συνολική ανάπλαση της πλατείας Εργ. Πρωτομαγιάς, δεν ήταν ευνοϊκές ούτε στη συνέχεια. Καθώς η πρόταση να ενταχθεί το έργο προς χρηματοδότηση τόσο στο ΕΣΠΑ όσο και στο Πράσινο Ταμείο, δεν έγινε αποδεκτή.

Έτσι, παραμονές των δημοτικών εκλογών, την άνοιξη του 2014, έγιναν εργασίες ανάπλασης αλλά μόνο σε ένα τμήμα της πλατείας αφού οι εργασίες έπρεπε να χρηματοδοτηθούν από πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Για να βελτιωθεί σχετικά η εικόνα της πλατείας, που έκρυβε και συνεχίζει να κρύβει αμέτρητες παγίδες για τα παιδιά που την κατακλύζουν αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής, που την επιλέγουν για τη βόλτα τους.

Διαβρωμένη άσφαλτος, υποτυπώδη παρτέρια, γηρασμένα δέντρα και άναρχη πλακόστρωση αποκαταστάθηκαν, η εγκαταλειμμένη παιδική χαρά συντηρήθηκε και εξοπλίσθηκε με νέα όργανα, βελτιώνοντας το τμήμα της πλατείας μεταξύ των οδών Σίφνου και Εθν. Αντίστασης.

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, επεκτάθηκε ο χώρος πρασίνου με νέες φυτεύσεις, σύστημα άρδευσης κλπ, πλακοστρώθηκαν και δυο εσωτερικοί διάδρομοι καθιστώντας την πλατεία πιο προσβάσιμη. Έτσι φυτεύθηκαν και νέα δένδρα, αρκετά από τα οποία σήμερα έχουν ξεραθεί πλέον.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass