Συζήτησαν για την αξιοποίηση μέσω Ζωνών του Ολύμπου

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2015 19:40

Με το προσχέδιο (αν και αναμένονται τροποποιήσεις) του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο ανακηρύσσει επιτέλους «Εθνικό Πάρκο» τον Όλυμπο και με το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καθορίζονται οι ζώνες προστασίας του ασχολήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του, το ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Στην συνεδρίαση ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας και μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Αποστόλης Μπέμπης αναφέρθηκε στην απήχηση που είχε το σχετικό ρεπορτάζ της «Ελευθερίας» για την παραπάνω εξέλιξη και ιδιαίτερα για την θέσπιση και Δ Ζώνης, η οποία επεκτείνεται βόρεια του Ολύμπου με τον οικισμό της Πέτρας, δυτικά με τον Κοκκινοπηλό, νότια με την Καρυά και συνορεύει με την Γ Ζώνη στο ύψος του ΚΕΟΑΧ, και στην οποία προβλέπονται μεταξύ άλλων η ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων ή μεταποιητικών μονάδων τοπικών προϊόντων, η κατασκευή και λειτουργία μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων της Β κατηγορίας, η δημιουργία θεματικών πάρκων και τέλος η εκτός σχεδίου δόμηση για την ανέγερση και χρήση κατοικίας, μέγιστης επιτρεπόμενης συνολικής επιφάνειας 200 τ.μ.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν περαιτέρω οι προτάσεις των μελών για το ΠΔ, ενώ ο αντιδήμαρχος Λιτοχώρου κ. Λάππας γνωστοποίησε το αίτημα του Δήμου Δίον Ολύμπου να πραγματοποιηθεί Δ ζώνη οικοανάπτυξης και από την πλευρά της Πιερίας, στα όρια του Λιτοχώρου, πράγμα που δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό. Το ΔΣ αποφάσισε να περιμένει τις νέες προτάσεις του Δήμου Δίον-Ολύμπου. Ουσιαστικά ο αρχικός σχεδιασμός των Ζωνών για την πλευρά της Πιερίας δείχνει να ανατρέπεται, καθώς οι γείτονες ανακάλυψαν τα οφέλη της θέσπισης Δ Ζώνης. Ακόμη η πλευρά της ΠΕ Λάρισας και πιο συγκεκριμένα ο περιφερειακός σύμβουλος Απ. Μπέμπης και ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Στ. Στούπας, κινούμενοι πάντα σε ενιαία γραμμή επέμειναν στην διαμόρφωση της Γ ζώνης, ώστε να απελευθερώνει το χιονοδρομικό στο ΚΕΟΑΧ, πράγμα που είχε δεχθεί ο απελθών Υπουργός κ. Γ. Τσιρώνης. Όλα αυτά θα εξεταστούν λεπτομερώς μετά τις εκλογές από την νέα ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Στην φωτογραφία διακρίνονται εκτός των Απόστολου Μπέμπη και Στ. Στούπα, και ο πρόεδρος του Φορέα κ. Ανδρεαδάκης και η αντιπρόεδρος Ζωή Φτίκα.

                                                                                                                        Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass