Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Το δίλλημα είναι ευρώ ή δημοκρατία"

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2015 21:54 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Σεπ 2015 22:01

«Τα σχέδια περιθωριοποίησης του λαού, της κονιορτοποίησης της κοινωνίας και ισοπέδωσης της νεολαίας δεν πρόκειται να περάσουν γιατί η κοινωνία είναι ενεργή και δεν πρόκειται να παραδοθεί», τόνισε χθες από τη Λάρισα η πρόεδρος της Βουλής και υποψήφια βουλευτής στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Λαικής Ενότητας Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου, ασκώντας σφοδρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τόσο για τη στάση του να ψηφίσει το 3ο μνημόνιο, όσο και για τα όσα υποσχέθηκε για τους αγρότες από τη Λάρισα μόλις προχθές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρό του τον Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, «καθώς παραβιάστηκαν όλες οι εσωτερικές διεργασίες και οι συλλογικές αποφάσεις για να φέρει η κυβέρνηση το 3ο Μνημόνιο, που είναι το πιο καταστροφικό από όλα».

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, «η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα έγινε για να ισοσκελίσει τις καταστροφικές συνέπειες που πρόκειται να επιφέρει το 3ο μνημόνιο στον αγροτικό κόσμο, συνέπειες για τις οποίες ο κ. Τσίπρας δεν είπε τίποτα στην ομιλία του στη Λάρισα».

Η πρόεδρος της Βουλής τόνισε επίσης στην ομιλία της ότι «η Λαϊκή Ενότητα παραμένει συνεπής σε αυτά που λέει και δίνει έναν άνισο αγώνα απέναντι σε εκείνους που μεθοδεύουν να ξεμπερδέψουν με τον αντιμνημονιακό αγώνα, τη ζώσα κοινωνία, τη νέα γενιά.

Σας καλώ να δώσουμε μαζί έναν αγώνα δημοκρατίας, ελευθερίας, αξιοπρέπειας για να δικαιωθούν οι προηγούμενοι αγώνες, να τιμηθούν εκείνοι που έδωσαν τη ζωή και της υγεία τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, για να μπορούν να ελπίζουν σε μια αξιοβίωτη προοπτική οι νέες γενιές», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Σκληρή κριτική άσκησε η πρόεδρος της Βουλής, τόσο στα υπόλοιπα κόμματα που έφεραν στη χώρα τα μνημόνια, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όσο και τους Ευρωπαίους ηγέτες που θέλουν να μετατρέψουν όπως είπε τους Έλληνες σε κατοίκους μιας αποικίας χρέους.

Την συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου άνοιξε το στέλεχος της Λαικής Ενότητας Δημήτρης Μπαμπαλής που τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε αυτούς που λένε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και να τους πούμε ότι κρατάμε αναμμένη τη φλόγα της αντίστασης».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έφτασε λίγο νωρίτερα στη Λάρισα και επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο της Λαικής Ενότητας όπου της επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή. Θερμότατες επίσης ήταν και οι αντιδράσεις των θαμώνων του πεζοδρόμου της Ασκληπιού τον οποίο περπάτησε κατευθυνόμενη στο χώρο της συγκέντρωσης.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass