ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ

Δημιουργούνται τρία αντλιοστάσια στη Χάλκη

* Θα είναι έτοιμα μέχρι και το Πάσχα

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2014 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:19
 
Στην κατασκευή τριών αντλιοστασίων στην Τοπική Κοινότητα Χάλκης προχωρά μέχρι το Πάσχα ο Δήμος Κιλελέρ, αντιμετωπίζοντας έτσι το πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων, που εντοπίζονται σε τρία σημεία του χωριού, μετά από έντονες βροχοπτώσεις.
Πρόκειται για σημεία όπου υπάρχουν καθιζήσεις του εδάφους, οι οποίες σε σημαντικό βαθμό οφείλονται στα γεωλογικά ρήγματα, που διασχίζουν τη Χάλκη. Το έργο ύψους 87.967 ευρώ (με το ΦΠΑ) χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ του Δήμου Κιλελέρ, δημοπρατήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2013 και κατόπιν υποβλήθηκε στον απαραίτητο προσυμβατικό έλεγχο. Πρόσφατα, ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής των τριών αντλιοστασίων με τον ανάδοχο κ. Δημήτριο Αθ. Κωστρίπα – ΕΔΕ, παρουσία του αντιδημάρχου, κ. Βασίλη Χατζούλη και του μηχανικού του Δήμου Κιλελέρ, κ. Κωνσταντίνου Νταμπεγλιώτη.
«Με τα τρία αντλιοστάσια δίνουμε μόνιμη και ουσιαστική λύση, σε ένα σοβαρό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η Χάλκη» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κιλελέρ επισημαίνοντας επίσης ότι: «Σύντομα, η εικόνα της Χάλκης με τα λιμνάζοντα νερά, που δεν περιποιούσε τιμή σε κανέναν, θα ανήκει στο παρελθόν. Ήταν μία παρέμβαση που την είχε ανάγκη το χωριό και την κάνουμε πράξη αξιοποιώντας όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας».
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, τα τρία αντλιοστάσια ομβρίων υδάτων θα κατασκευαστούν στα εξής σημεία: επί της οδού 25ης Μαρτίου
επί της συμβολής των οδών Βελισαρίου και Χαρ. Τρικούπη και
επί της οδού Αθ. Διάκου».
Όπως αναφέρεται: «Στα επιλεγμένα σημεία υλοποίησης του έργου παρατηρείται αδυναμία αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων με φυσική ροή, λόγω υψομετρικής διαφοράς και συνεπακόλουθη εμφάνιση συχνών και έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Με τα τρία αντλιοστάσια θα αντιμετωπίσει οριστικά και αποτελεσματικά το πρόβλημα στα συγκεκριμένα σημεία εντός του οικισμού Χάλκης.
Στις βασικές εργασίες περιλαμβάνονται επίσης: όλες οι απαραίτητες εκσκαφές και επιχώσεις, αποκατάσταση οδοστρωμάτων, τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης και δικτύου σωληνώσεων, τοποθέτηση φρεατίων αποστράγγισης και αποχέτευσης, τοποθέτηση μεταλλικών σχαρών υδροσυλλογής πίλαρ παροχής και αγωγοί για την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass