ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

Δάκρυσε ο Δημ. Νασίκας για τη Φιλαρμονική του

* Βραβεύτηκαν παλιά στελέχη της

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2014 0:53 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:21

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)

Η συγκίνηση ήταν έντονη, προχθές βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, όπου πραγματοποιήθηκε μια υπέροχη μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον αείμνηστο μαέστρο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Τυρνάβου και στον άνθρωπο που έστησε όλο αυτό το εγχείρημα Κυριάκο Αντωνάκο, μαζί με τον τότε δήμαρχο κ. Δημήτριο Νασίκα, στη δεκαετία του 1960.

Ακούραστος, στην προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής ιστορίας του Τύρναβου ο πρόεδρος της Μουσικής Σχολής και της Φιλαρμονικής, κ. Μιχάλη Κυρίτσης ανοίγοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην ιστορία της «γέννησης» της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου.

Στο ίδιο κλίμα και ο χαιρετισμός του δημάρχου Τυρνάβου κ. Νίκου Μαλάκου, ο οποίος αναφερόμενος στη Φιλαρμονική και στον μαέστρο Κυριάκο Αντωνάκο, σημείωσε με έμφαση ότι η Φιλαρμονική δεκαετίες τώρα μεγαλούργησε όχι μόνο στον Τύρναβο αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τόνισε επίσης τον ρόλο της Φιλαρμονικής στα τοπικά γεγονότα του Τυρνάβου και ευρύτερα σε εκδηλώσεις χαράς, αλλά και λυπηρά συμβάντα. Όλα τα χρόνια αποτελούσε μια ευκαιρία για τον απλό λαό να διασκεδάσει σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος της Μουσικής Σχολής του Δήμου Τυρνάβου και της Φιλαρμονικής κ. Μιχάλη Κυρίτσης, αναφέρθηκε στην προσωπική παρέμβαση του τιμωμένου προσώπου της εκδήλωσης π. δημάρχου Τυρνάβου κ. Δημητρίου Νασίκα 95 χρόνων σήμερα, ο οποίος με την ευαισθησία που τον διακατείχε από τότε για τα ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου της πόλης πήρε προσωπική πρωτοβουλία για τη σύστασή της στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Μια Φιλαρμονική που προϋπήρχε, όπως είπε ο βραβευθείς π. δήμαρχος κ. Δημήτριος Νασίκας πριν από το 1925, τα όργανα της οποίας κατάσχεσαν ή κατάστρεψαν οι Γερμανοί και Ιταλοί κατακτητές.

Τότε, όπως ο ίδιος ανέφερε, μετά από πολλές διαβουλεύσεις και επαφές επικοινώνησε στην Αμερική με τον θείο της συζύγου κ. Αντωνίας, Κλεομένη Κόντο, ο οποίος και ανέλαβε την αγορά νέων 25 μουσικών οργάνων για τη σύσταση της Φιλαρμονικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαέστρος της Φιλαρμονικής μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Κυριάκου Αντωνάκου ανέλαβε ο επί σειρά ετών μέλος της και πτυχιούχος της Μουσικής Σχολής κ. Θέμης Σαμαντζής, ταλαντούχος μουσικός και συνθέτης.

Σήμερα η Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου αποτελείται από 40 μέλη, ενώ αναπτύσσεται φυτώριο 20 και πλέον νέων μουσικών.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο δήμαρχος Τυρνάβου απέδωσε τιμητική πλακέτα στον εκπρόσωπο της οικογένειας του Κυριάκου Αντωνάκου, στον γιο του κ. Θεόδωρο Αντωνάκο.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν πάνω από 40 μέλη της Φιλαρμονικής οι οποίοι διετέλεσαν μέλη της μέχρι και σήμερα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απόδοση του τραγουδιού «Καρδιά μου το βήμα κόψε» σε ενορχήστρωση του μαέστρου Κυριάκου Αντωνάκου από φίλους της Φιλαρμονικής, με ερμηνευτή τον Δημήτρη Κατσαβάκη.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass