ΒΡΟΧΕΡΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Αγιάστηκαν τα νερά του Ελασσονίτη ποταμού

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2014 0:17 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:22
 
ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
«Τα νερά αγιάστηκαν... και οι καλικαντζαραίοι έφυγαν!», έλεγαν οι παλαιότεροι για τη γιορτή των Φώτων.
Με την καθιερωμένη θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια και με μεγάλη συμμετοχή πιστών (...παρά τον βροχερό καιρό) γιορτάστηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνια στην πόλη της Ελασσόνας. Προχθές το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος. Συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης π. Χαρίτων Τούμπας και οι ιερείς του ναού π. Νικόλαος και π. Χρήστος.
Στη συνέχεια, λίγο πριν τις 11, σχηματίσηκε πομπή, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας (υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ), και κατευθύνθηκε στη γέφυρα του ποταμού Ελασσονίτη, που διασχίζει την πόλη. Εκεί, όπως γίνεται κάθε χρόνο, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού, κάτω από ψιλόβροχο και με ομπρέλες είχαν συγκεντρωθεί πολλοί Ελασσονίτες από όλες τις ενορίες της πόλης, για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Ο μητροπολίτης κ. Βασίλειος, αφού άφησε να πετάξουν ελεύθερα τα λευκά περιστέρια (...όπως απαιτεί το έθιμο), έριξε τον Σταυρό στα νερά του Ελασσονίτη, όπου βούτηξαν δύο νεαροί κολυμβητές. Τον Σταυρό ανέσυρε ένας απ΄ αυτούς. Με την επιστροφή του Σταυρού, ο κ. Βασίλειος δώρισε στο νεαρό ένα χρυσό σταυρό και συμβολικό χρηματικό ποσόν, ενώ η Φιλαρμονική παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο.
Στις φετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων, στην Ελασσόνα, παρευρέθηκαν: Ο βουλευτής κ. Δημ. Γελαλής, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Αθαν. Παιδής, , ο πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου Ελασσόνας κ. Θεόδ Λιάπης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικ. Γάτσας, Ι. Νάνος, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ελασσόνας κ. Βάια Αργύρη – Μουτζίκου, οι πρ. βουλευτές κ.κ. Βασ. Αγοράστης, Ι. Παπαδημόπουλος, Ελευθ. Κυριακού, ο πρ. αντινομάρχης Λάρισας κ. Δημ. Τσιουρής, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης, ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ελασσόνας κ. Δημ. Αρσένης, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πέτρος Χατζήνας, ο υποψ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ηρακλής Λιόλιος, διευθυντές υπηρεσιών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, εκπαιδευτικοί, και πολύς κόσμος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass