ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Η ΔΕΥΑΛ ελέγχει την κατάσταση

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2014 20:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:25

Βελτιώνει η ΔΕΥΑΛ τον έλεγχο καλής λειτουργίας και εντοπισμού βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της Λάρισας και στον Βιολογικό Καθαρισμό, επεκτείνοντας το σύστημα τηλεμετρίας που ήδη λειτουργεί. Το πρωί υπογράφηκε η σύμβαση για την «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Λαρισαίων»  μεταξύ  του προέδρου της ΔΕΥΑΛ Κ. Τζανακούλη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας προμηθευτή ΜΤ ΑΤΕ.

 Η προμήθεια συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» (ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α.), από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εθνικούς πόρους και πόρους της ΔΕΥΑΛ. Η προμήθεια είχε προϋπολογισμό 843.042 ευρώ (με ΦΠΑ) ενώ το ποσό της υπογραφείσας σύμβασης ανέρχεται σε  658.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Αντικείμενο της σύμβασης   είναι η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος αυτοματισμού, τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης. Το σύστημα αυτό  θα είναι  επέκταση του ήδη υπάρχοντος συστήματος τηλεμετρίας και θα συνδεθεί με ασύρματες επικοινωνιακές διατάξεις με τους υπάρχοντες ήδη σε λειτουργία σταθμούς.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑΛ είναι πρωτοπόρος στην εφαρμογή συστημάτων τηλεμετρίας στα δίκτυα της και στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Βιολογικού, δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει από το 1995 την υλοποίηση ανάλογων συστημάτων πληροφορικής. Με τα συστήματα τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και στον βιολογικό καθαρισμό επιτυγχάνεται η ποιοτική και ποσοτική διαχείριση των δικτύων και εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα την βέλτιστη λειτουργία τους και ταυτόχρονα την εξοικονόμηση ενεργειακών και υδατικών πόρων. Ο τελικός διαχειριστικός έλεγχος της ΔΕΥΑΛ είναι η συγκέντρωση πληροφοριών από όλες τις εγκαταστάσεις, στο κέντρο ελέγχου και η συνολική επεξεργασία τους. Έτσι υπάρχει σαφής γνώση των παραμέτρων λειτουργίας των δικτύων και εγκαταστάσεων σε μόνιμη βάση και δίνεται η δυνατότητα επέμβασης στον εντοπισμό και την επιδιόρθωση των διαρροών και βλαβών.

Επισημαίνεται ότι ήδη έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση αντίστοιχης προμήθειας για τα δίκτυα στις δημοτικές ενότητες Γιάννουλης και Κοιλάδας και εκκρεμεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ η έγκριση των τευχών δημοπράτησης, μετά την οποία θα διεξαχθεί ο σχετικός διαγωνισμός. Ο προϋπολογισμός της προμήθειας αυτής είναι 875.562 ευρώ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass