Εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2014 18:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:42

Η κεντρική εκδήλωση Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014. Στις 6.30 μ.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Λάρισας (Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής).

 Θα ακολουθήσει στις 6.45 μ.μ. η εκδήλωση στην Ιερή Συναγωγή Λάρισας (Κενταύρων 29 – πεζόδρομος) που θα ξεκινήσει με το άναμμα κεριών στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, του Δημάρχου Λαρισαίων, του Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και του Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας.

Θα ακολουθήσει η κεντρική επετειακή ομιλία από τον κ. Σωτήρη Πράππα, Διευθυντή Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και η εκδήλωση θα κλείσει με το θεατρικό αναλόγιο της Σάρα Φάις με τίτλο «Τα παιδιά του πολέμου», το οποίο θα αποδώσουν δύο μαθητές Γυμνασίου. Την εκδήλωση συντονίζει η κα Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Επίσης, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας οργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα, απευθυνόμενη στα σχολεία της πόλης. Επισημαίνεται ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Επέτειο του Ολοκαυτώματος, με οργάνωση δράσεων που απευθύνονται στη νεολαία, με σκοπό την ευαισθητοποίησή της σε θέματα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Η φετινή εκδήλωση διοργανώνεται από μαθητές τριών σχολείων και συγκεκριμένα του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Κοιλάδας, του 1ου Γυμνασίου Λάρισας και του 3ου Λυκείου Λάρισας, τα οποία ήδη συμμετέχουν στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα CROCUS για τη μελέτη του Ολοκαυτώματος, καθώς και σε άλλα προγράμματα για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Άννας Φρανκ (Νοσοκομείο Λάρισας – οδός Ερυθρού Σταυρού) όπου βρίσκεται και η αντίστοιχη αναθηματική στήλη αφιερωμένη στα 1.500.000 παιδιά-θύματα του Ολοκαυτώματος, με κατάθεση στεφάνων από μαθητές. Στις 11.00 π.μ. στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (Πλατεία Λαού) οι μαθητές θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα, με οπτικοακουστική παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων καθώς και σχετικών λογοτεχνικών αποσπασμάτων. Την εκδήλωση συντονίζει και επιμελείται η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κοιλάδας, Φιλόλογος κ. Ιωάννα Θεοδωροπούλου. Τα σχολεία της πόλης έχουν ήδη ενημερωθεί με εγκυκλίους από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, έτσι ώστε αντιπροσωπείες πολλών σχολείων να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass