ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

Αγάπη και φροντίδα για τη Μυρτώ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2014 21:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:07
Της αρέσει να ακούει Ρουβά, να βλέπει ταινίες και να συζητά με τον δικό της τρόπο για πράγματα που την ευχαριστούν. Η 16χρονη Μυρτώ που έγινε γνωστή μέσα από τη βίαιη ιστορία της και κυρίως μέσα από τη δύναμη της ψυχής της, επιστρέφει σιγά-σιγά στη ζωή. Στη Λάρισα, όπου βρίσκεται πλέον έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία στη Βοστόνη, απολαμβάνει την αγάπη των δικών της και την εξειδικευμένη φροντίδα των ανθρώπων που την περιβάλλουν στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus.
Σύμφωνα με την επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου, φυσίατρο κ. Κατερίνα Σαραμούρτση, η πορεία και εξέλιξη της υγείας της είναι καλύτερη από την αναμενόμενη και παρότι οποιαδήποτε εκτίμηση θα ήταν απαγορευτική, τα γενικά σημάδια της κατάστασής της αξιολογούνται θετικά. Η Μυρτώ έχει καλή προσαρμογή στο νέο περιβάλλον, αισθάνεται οικεία, επικοινωνεί με το βλέμμα, γνέφει καταφατικά ή αρνητικά για οτιδήποτε θελήσει και δείχνει ευχαριστημένη. Σε συνεργασία με τους θεραπευτές της, επιλέγει να ακούσει μουσική αλλά και να δει κάποια ταινία σε dvd.
Στους μήνες που θα ακολουθήσουν οι γιατροί που την παρακολουθούν, μέσα από ένα εντατικό και εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης που περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, λογοθεραπεία και εργοθεραπεία θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα στην επικοινωνία, την κατάποση και την κινητικότητα, ενώ αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας αποτελεί και η ψυχολογική υποστήριξη, με στόχο τη βελτίωση της "καλής" μνήμης και της αντίληψης σε σχέση με το περιβάλλον.
* Εν τω μεταξύ, την Τρίτη στη Λάρισα και στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus, αναμένεται ένα ακόμη νεαρό κορίτσι, με παρόμοια κλινική εικόνα. Πρόκειται για την 18χρονη Ασπασία από το Άργoς, την οποία ο πατέρας της πυροβόλησε στο κεφάλι θέλοντας να εκδικηθεί με αυτό τον τρόπο την εν διαστάσει σύζυγό του.
Οι περιπτώσεις των δύο νεαρών κοριτσιών δυστυχώς δεν είναι οι μοναδικές στις οποίες το Κέντρο Αποκατάστασης έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του. "Υπάρχουν πολλά παιδιά ακόμη, από 8 έως 35 ετών, το καθένα με τη δική του τραγική ιστορία, τα οποία κατά καιρούς έχουμε κληθεί να βοηθήσουμε, σημειώνει η κ. Σαραμούρτση. Και το κάνουμε όχι μόνο με επιστημονικότατα και ανθρωπιά, με σεβασμό στον πόνο των ασθενών αλλά και σε εκείνους που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. Η αφιλοκερδής νοσηλεία της Μυρτώς, ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε".
Χαρίκλεια Βλαχάκη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass