Στα 4 ευρώ για τα ΙΧ τα διόδια Μοσχοχωρίου!

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2014 18:58 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:11

 

Στα 4 ευρώ αυξάνεται από αύριο τα μεσάνυχτα το κόστος της διέλευσης από τα διόδια Μοσχοχωρίου σύμφωνα με τις νέες τιμές που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Η αύξηση είναι της τάξης του 33% κι έτσι για τις μηχανές το κόστος των διοδίων θα είναι πλέον 2,80 ευρώ, ενώ για τα φορτηγά και λεωφορεία λίγο πάνω από τα 10 ευρώ (10,10 ευρώ). Αντίστοιχη είναι η αύξηση και στα διόδια της Πελασγίας, ενώ στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων οι τιμές παραμένουν ως έχουν.

Ωστόσο, για όλους τους ηλεκτρονικούς χρήστες (όλων των κατηγοριών οχημάτων) που διαθέτουν πομποδέκτη, είτε της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είτε των συνεργαζόμενων διαλειτουργικών αυτοκινητοδρόμων, οι τιμές διοδίων στην Πελασγία και το Μοσχοχώρι παραμένουν ίδιες με σήμερα (αναλυτικές πληροφορίες για την ηλεκτρονική πληρωμή διοδίων μέσω του πομποδέκτη eway που διατίθεται δωρεάν μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου www.aegeanmotorway.gr ή στο τηλέφωνο 2410 741440).

Σημειώνεται ότι η εν λόγω αύξηση είχε προβλεφθεί αρχικά να ισχύσει από την Πρωτοχρονιά του 2014, ωστόσο μετά από παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών είχε παραπεμφθεί για αργότερα. Με την αύξηση αυτή το κόστος διέλευσης στον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός – Κλειδί ανέρχεται πλέον στα 4 λεπτά ανά χιλιόμετρο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία οδός, από σήμερα τα ξημερώματα, η χρέωση στα μετωπικά διόδια Ελευσίνας και Ισθμού θα γίνεται πλέον και στις δύο κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί των Ι.Χ. θα καταβάλλουν τέλη διοδίων 2,10 ευρώ ανά κατεύθυνση στην Ελευσίνα και 1,80 ευρώ στον Ισθμό (από Αθήνα προς Κόρινθο και αντίστροφα).

Εξάλλου, άρχισαν ήδη να λειτουργούν στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, οι πρώτες φωτογραφικές κάμερες, που θα καταγράφουν εκείνους που δεν πληρώνουν στα διόδια και, στη συνέχεια, θα τους έρχεται πρόστιμο στο σπίτι.

Όπως ανακοινώθηκε από την τροχαία, τα «εγκαίνια» των Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών θα γίνουν την 00.01΄στα εξής σημεία:

1.Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας

2.Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Κόμβου Ν. Περάμου

3.Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων Κόμβου  Πάχης

Σε βάρος των παραβατών επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

 

           

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass