Τυρναβίτικη βοήθεια στους σεισμόπληκους

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2014 18:59 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:15

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 Από τους πρώτους Δήμους της χώρας είναι  ο Δήμος Τυρνάβου που ευαισθητοποιήθηκε  και στηρίζει έμπρακτα τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Πρωτοβουλία που είχε πάρει και στο παρελθόν για τους πυρόπληκτους  του νομού Ηλείας στην Πελοπόννησο. Τότε είχαν συγκεντρωθεί  δύο τεράστια φορτηγά με  ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα

Φέτος η ευαισθησία των Τυρναβιτών γίνεται πράξη με κοινό συντονισμό της ΚΕΔΗΤ και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Τύρναβου.

Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε μια φιλότιμη προσπάθεια για  συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας και εμφιαλωμένων νερών για τους σεισμόπληκτους  της Κεφαλονιάς. Μέχρι χθες είχαν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες  ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία  την οποία πήραν και έδωσαν όλη τους τη θέληση για άλλη μια φορά  ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ κ. Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι, η διευθύντριά του κ. Ελένη Χατζηζήση καθώς και οι εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο  κ. Αμάρι  και η κ. Σπανού επικοινώνησαν στην Κεφαλονιά με τον προϊστάμενο της Πρόνοιας Κεφαλονιάς κ. Δημήτριο Δημουλιό ο οποίος τους έδωσε κατευθύνσεις για τα ποια έχουν οι συμπολίτες του μεγαλύτερη ανάγκη.

Επίσης, από την πρωτοβουλία αυτή θα  καλυφθούν  διακριτικά και οι ανάγκες αστέγων του δήμου Τυρνάβου και της ευρύτερης περιοχής ώστε  καλυτερέψει  έστω στο ελάχιστο η ζωή τους. Η συγκέντρωση των τροφίμων και των  εμφιαλωμένο νερών γίνεται   στο χώρο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Τύρναβου, στο ΚΕΠ Αμπελώνα στο Δημαρχείο, αλλά και με ένα τηλεφώνημα στο 24923- 50314 οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν  και από το σπίτι τους χωρίς να μεταφέρουν τα τρόφιμα στους παραπάνω συγκεκριμένους χώρους.

Με δήλωσή τους στην «Ε», τόσο ο κ. Αμάρι, όσο και η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» νομού Λάρισας κ. Κατερίνα Σπανού αναφέρθηκαν σε όλους εκείνους  τους αφανείς πολίτες  οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν και  συνεισέφεραν  σ’ αυτή την πρωτοβουλία ώστε να στηριχθούν έμπρακτα κάποιοι σεισμόπληκτοι συνάνθρωποί μας. «Το ενδιαφέρον των  πολιτών του δήμου Τυρνάβου, συνέχισε ο κ. Αμάρι,, καλείται να δείξει για άλλη μια φορά  πως στην πλούσια κουλτούρα των Τυρναβιτών είναι βαθειά ριζωμένη  και η θέληση για προσφορά στο συνάνθρωπο».

Η συγκέντρωση τροφίμων και νερών  θα συνεχιστεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και αμέσως μετά θα μεταφερθούν με ευθύνη του Δήμου Τύρναβου στο νησί της Κεφαλονιάς.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass