ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

...Ζεσταίνουν τις μηχανές και οι φορτηγατζήδες

* Συμπαράσταση στους αγρότες με κονβόϊ φορτηγών

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2014 1:38 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:19

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και απεργία, προτίθενται να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης της χώρας μας, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, μετά από συναντήσεις που θα έχουν σήμερα Δευτέρα, με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και αύριο Τρίτη αντίστοιχα με του Υπουργείου Μεταφορών.

Αυτό αποφάσισαν κατά τη χθεσινή συνέλευση της Ομοσπονδίας τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΣΕΑ, στη Λάρισα, με τη συμμετοχή των διοικητικών συμβουλίων δεκαεννιά σωματείων τους, μέλη της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης (Δ.Χ.).

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Τζιμουράγκας, υποστήριξε ότι οι επαγγελματίες είναι ιδιαίτερα οργισμένοι, με τα νέα φορολογικά μέτρα, που επιβλήθηκαν στον κλάδο, καθώς όπως τόνισε «...οδηγούν στον αφανισμό του, ενώ παράλληλα διευκολύνουν την ανάπτυξη του λαθρεμπορίου». Ειδικότερα μεταξύ άλλων, είπε: « Ζητούμε να μην καταργηθεί η φορτωτική, η οποία διασφαλίζει τη διαφάνεια της κίνησης των επαγγελματιών, από την άποψη ότι καταγράφεται και πιστοποιείται σε αυτή, τόσο το φορτίο που κουβαλά ο καθένας, όσο και η ποιότητά του, ο προορισμός του κ.α., γενικά τα στοιχεία της ταυτότητά του. Το κράτος μας ζητά αντί αυτού, να εκδίδουμε τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, όπου δεν θα αναγράφεται κανένα από τα παραπάνω στοιχεία. Αυτό ...ανοίγει την πόρτα στο λαθρεμπόριο!

Παράλληλα διαφωνούμε για το μέτρο της παρακράτησης του 20% του ποσού της φορτωτικής, που θέλει να επιβάλλει η πολιτεία, καθώς και για τα νέα φορολογικά μέτρα που μας επιβάλλει, καθώς και για τις αυξήσεις των διοδίων».

Στην συνέλευση συζητήθηκαν επίσης οι μεταβιβάσεις, τα ABS και οι έλεγχοι των αλλοδαπών αυτοκινήτων.

Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία αριθμεί περί τα 3.000 μέλη, ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μετά τη συνέλευση, ενδεικτική δύναμη φορτηγών, πορεύθηκε στο μπλόκο των αγροτών , όπου στάθμευσε για λίγες ώρες, σε σημεία που να μην δημιουργεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Με αυτή την κίνηση οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ., εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.

Να σημειωθεί ότι τα φορτηγά που συμμετείχαν στο κονβόϊ συμπαράστασης στους αγρότες, προέρχονταν από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

 ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass