Στις 10 Μαρτίου στο ΔΩΛ η ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης Νασιώκα

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2014 21:55 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:21

Τις γενικές θέσεις της κίνησης της οποίας ηγείται παρουσίασε απόψε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Εκτορας Νασιώκας κάνοντας λόγο για μια «παράταξη, ανεξάρτητη και αυτοδιοικητική, μια διαφορετική παράταξη, ευρύτατη και έξω από τα κόμματα»

Σημειώνεται πως η ιδρυτική συνέλευση της δημοτικής κίνησης θα γίνει στις 10 Μαρτίου, σε ανοικτή εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Τις γενικές θέσεις της Κίνησης, παρουσίασε ο κ. Νικόλαος Μπλάνας για να σημειώσει μεταξύ άλλων πως «την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, με την συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελευθερία»,  ο Έκτορας Νασιώκας δρομολογούσε έναν νέο δρόμο στα προεκλογικά δεδομένα για τον Δήμο Λαρισαίων. Άτομα της πόλης ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα για την δημιουργία μιας νέας κίνησης και συμμετείχαν ενεργά στην δημιουργία της επιτροπής πρωτοβουλίας για ένα νέο ξεκίνημα, έξω από κομματικούς εναγκαλισμούς και συντεχνιακές νοοτροπίες.

Είμαστε εδώ, αποφασισμένοι να συστρατευθούμε με όλους τους ενεργούς συμπολίτες για την αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων που βιώνει η κοινωνίας μας. Είμαστε άνθρωποι ενεργοί, γεννημένοι και μεγαλωμένοι στον τόπο αυτό. Έχουμε βιώσει όλη την εξέλιξη του τόπου μας με όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, με όλα τα προτερήματα και τις αδυναμίες του.

Άνθρωποι απλοί, έντονα ενεργοί, αγαπάμε την πόλη που μας μεγάλωσε και μας ανέδειξε κοινωνικά, πολιτιστικά, επαγγελματικά. Άνθρωποι διαφορετικών ιδεολογιών και πολιτικών πεποιθήσεων, σε κοινό δρόμο ωστόσο, στην κοινωνική μας ζωή, με αντιπαραθέσεις δημιουργικές, με σεβασμό στις αξίες της δημοκρατίας και του ουμανισμού. Σε αυτό τον δρόμο, στη θέση μας μπορούν να είναι χιλιάδες Λαρισαίοι. Τους καλούμε λοιπόν να μας πλαισιώσουν, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να πρωταγωνιστήσουν, να οικοδομήσουμε την παράταξη μας.

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Ο δρόμος θα είναι επίπονος και ανηφορικός. Σε αυτή την πορεία απαιτείται η συμμετοχή όλων. Απαιτείται μια νέα στροφή στην διοίκηση του Δήμου για την αντιμετώπιση των νέων δεδομένων. Κέντρο μας και πάνω από όλα η δημιουργία ενός Δήμου αλληλέγγυου, δεύτερο σπίτι για όλους τους πολίτες, στήριγμα στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο μας, πέραν οιασδήποτε διαφοράς μας σε πολιτιστικό, θρησκευτικό, επαγγελματικό, κοινωνικό επίπεδο. Επιθυμούμε ένα Δήμο με έντονο κοινωνικό πρόσωπο, μια διαχείριση διαφανή και χρηστή, μια πόλη, άξια πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, φάρος για τις υπόλοιπες πόλεις και κωμοπόλεις της Θεσσαλικής γης, μια πόλη εξωστρεφή, πολυπολιτισμική, ανοικτή» κατέληξε ο κ. Μπλάνας.

Πρόσκληση στους πολίτες να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώσουν την πρόταση για μια νέα δημοτική αρχή, απηύθυνε εκ μέρους της Κίνησης η κ. Αγγελική Παναγιωτακοπούλου. Για να τονίσει πως «ο δρόμος για την επίτευξη των στόχων μας απαιτεί μια δυναμική συμμετοχή των πολιτών, εκείνων των πολιτών που ασπάζονται, σέβονται και αποδέχονται τις αρχές μας. Από σήμερα, οι προσπάθειες μας εντατικοποιούνται με σκοπό την ενεργοποίηση των συμπολιτών μας, την επεξεργασία θέσεων και ρεαλιστικών προτάσεων για τη αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων.

Πέραν των προσωπικών επαφών που ήδη έχουν ξεκινήσει και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, καλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν οι ίδιοι σε επαφή μας μαζί μας,  τόσο μέσω των κλασσικών μέσων επικοινωνίας, όσο και μέσω των νέων τεχνολογιών και κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Σήμερα, καλούμε τις Λαρισαίες και Λαρισαίους την Δευτέρα 10 Μαρτίου στο Ωδείο της πόλης μας, να φτιάξουμε την παράταξη, μια παράταξη συναίνεσης, συνεννόησης, συνεργασίας. Τους καλούμε να συμμετέχουν ενεργά στις επιτροπές που ήδη έχουν δημιουργηθεί και εργάζονται για την επεξεργασία των θέσεων και δράσεων μας».

Εμφαση στην συμμετοχή της νέας γενιάς, έδωσε εκ μέρους της Κίνησης ο κ. Αλκιβιάδης Κουγιώνης για να τονίσει πως «ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους νέους ανθρώπους της πόλης μας, του ανθρώπους που βιώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό τη σκληρή σημερινή πραγματικότητα να έρθουν και να πρωταγωνιστήσουν σήμερα στη δημιουργία της νέας παράταξης και αύριο, με τη στήριξη του λαρισαϊκού λαού να αγωνισθούν να αλλάξουν τη μοίρα τους αλλάζοντας πρώτα τα πράγματα στην πόλη τους» κατέληξε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών με κινήσεις που συγγενεύουν πολιτικά, ο κ. Νασιώκας τόνισε μεταξύ άλλων πως «έδαφος για συνεργασία τώρα και κυρίως μετά τις εκλογές υπάρχει. Εμείς παρουσιάζουμε κάτι διαφορετικό. Μια παράταξη ευρύτατη έξω από κόμματα. Οσοι πιστεύουν σε αυτό το εγχείρημα είμαστε κοντά να συζητήσουμε πολλά πράγματα» για να προσθέσει, απαντώντας σε άλλο ερώτημα «είχα μια γόνιμη συνάντηση με τον κ. Καλογιάνη, πριν ξεκινήσουν οι διεργασίες για τις εκλογές».

Σε ερώτηση για την κάθοδό του, με αφορμή και στη στάση της κίνησης που είχε υποστηριχθεί για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Νασιώκας σημείωσε πως «το δικό μας εγχείρημα πρέπει να πετύχει, δεν είναι μια στείρα αντιπαράθεση αλλαγής στο δήμο. Η προσπάθεια επιτυχίας στο δήμο είναι δύσκολη, χρειάζεται συστράτευση όλων και αυτή η παράταξη μπορεί να αποτελέσει τη βάση».

Σε άλλο με αφορμή και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Νασιώκας αφού υπενθύμισε πως «είχα υπηρετήσει ως δημοτικός σύμβουλος στη Λάρισα με τον αείμνηστο δήμαρχο Αρ. Λαμπρούλη» τόνισε πως «πριν 3 χρόνια που παραιτήθηκα από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και παρέδωσα τη βουλευτική μου έδρα, ξεκαθάρισα τότε τη σχέση μου. Σήμερα προέχει η ευρύτατη παράταξή μας και αυτό που μας ενώνει είναι οι κοινές μας θέσεις για την αυτοδιοίκηση και τη Λάρισα» κατέληξε ο κ. Νασιώκας.

Τον κ. Νασιώκα πλαισίωναν οι Θανάσης Χατζηαβραάμ, Γόνη Γανοχωρίτη, Νίκ. Μπλάνας, Αγγελική Παναγιωτακοπούλου, Αχ. Χατζηπούλιος, Αλκις Κουγιώνης, Ελένη Κατσαρέλη και Γ. Αντωνόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass