Τιμούν την ΕΠΟΝ στη Λάρισα

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2014 22:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:35

 

 

Εκδήλωση για τα 71 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ, οι οργανώσεις της ΚΝΕ και το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ,  τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στο Χατζηγιάννειο στις 7 μμ.

 Στη σχετική πρόσκληση, οι οργανωτές αναφέρουν:«Τον Φλεβάρη του ΄42 με πρωτοβουλία της ΟΚΝΕ (μετέπειτα ΚΝΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ)  ιδρύεται το ΕΑΜΝ (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Νέων) και ένα χρόνο μετά, μέσα σε συνθήκες βαριάς παρανομίας, η θρυλική ΕΠΟΝ ( Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων), η μεγαλύτερη νεολαιίστικη οργάνωση της χώρας.  Η δράση της, οι αγώνες της, το αίμα που έχυσαν οι νεολαίοι ήρωές της έχουν γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στις σελίδες της Ιστορίας. Οι μάχες που έδωσαν οι ΕΠΟΝίτες και οι ΕΠΟΝίτισσες, δεν ήταν μόνο στα πεδία των μαχών, στο πλάι του ΕΛΑΣ. Η ΕΠΟΝ ανέπτυξε πρωτοφανές πολιτιστικό, εκπαιδευτικό έργο, έδωσε μάχες ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Το μήνυμα της ΕΠΟΝ είναι η αγωνιστική στάση ζωής για όλα όσα δικαιούμαστε.

Έτσι και εμείς θέλουμε να  κουβεντιάσουμε  μαζί σου πώς τα όνειρα και τα «θέλω» μας από τη ζωή κατακτιούνται στην πράξη, με μικρές και μεγάλες καθημερινές, συλλογικές μάχες. Όχι με παρακάλια και διαπραγμάτευση με τους εκμεταλλευτές του λαού. Χωρίς να δεχτούμε το παρόν που βιώνουμε και το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Θέλουμε να γίνεις κι εσύ μέρος αυτής της συνεχούς προσπάθειας για να  εμπνεύσουμε τη νεολαία. Να συστρατευτούμε όλοι μαζί στον συλλογικό μαχητικό αγώνα για την ανατροπή της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας στην οποία καταδικάζουν εμάς και τις οικογένειες μας η κυβέρνηση και η ΕΕ για να συνεχίσει να βγάζει υπερκέρδη η αστική τάξη, εγχώρια και ξένη. Θέλουμε με το παράδειγμα της ΕΠΟΝ να μην πάρουμε «απουσία» από τον αγώνα, γιατί αλλιώς θα πάρουμε «απουσία» απ’ τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή.

Κουβεντιάζοντας για τα ηρωικά παραδείγματα των ΕΠΟΝιτών, σε καλούμε και σε προτρέπουμε  να έρθεις μαζί μας στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.  Να πάρεις και εσύ τη θέση σου δίπλα στο ΚΚΕ και τη ΚΝΕ. Η πάλη, ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή θα είναι σκληρή. Με θυσίες που θα φέρουν αποτέλεσμα κι αυτές δεν είναι οι θυσίες της υποταγής. Τόλμη και ηρωισμός, όπως επέδειξαν οι χιλιάδες Επονίτες και Επονίτισσες, αψηφώντας και την ίδια τους τη ζωή. Τίποτα ποτέ δε χαρίστηκε. Τα πάντα κατακτιούνται».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass