ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Διπλασιάστηκαν οι ανασφάλιστοι Λαρισαίοι

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2014 1:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:35
 
Της Λένας Κισσάβου
Διπλασιάστηκε μέσα σε λίγους μήνες, ο αριθμός προσέλευσης ανασφάλιστων Λαρισαίων, που προσφεύγουν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο στεγάζεται στην Ιατρική Σχολή Λάρισας (κτίριο Κατσίγρα).
Το γεγονός αυτό μαρτυρά το αντίστοιχα αυξανόμενο μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άνεργοι και οι οικονομικά αδύναμοι, στη Λάρισα και όχι μόνο, όσον αφορά στην έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής τους από το κράτος, το οποίο τους …ρίχνει στον Καιάδα!
Ατομα όλων των ηλικιών, με προβλήματα υγείας, γονείς που δεν έχουν να κάνουν ούτε ένα εμβόλιο στα παιδιά τους, άτομα που χρειάζονται φάρμακα..., βρίσκουν μια φιλόξενη ιατρική στέγη, που ενδιαφέρεται για το πρόβλημά τους και φροντίζει να τους παράσχει την καλύτερη δυνατή κάλυψη.
Και όλα αυτά, στο πλαίσιο του εθελοντισμού γιατρών της Λάρισας, που πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη, στηρίζουν το εγχείρημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κατ’ επέκταση το δικαίωμα του ανθρώπου στην υγεία, αλλά παράλληλα και χάρη στους πολίτες της, που καλύπτουν τις ανάγκες σε φάρμακα, προσφέροντας ανά διαστήματα ό,τι μπορεί ο καθένας.
Η κ. Κωνσταντίνα Κεραμίδα, στη γραμματεία του ιατρείου, που μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία του, καθώς και ο συνταξιούχος γυναικολόγος κ. Κώστας Ζαφείρης, που εθελοντικά εργάζεται σε αυτό, μας μίλησαν για την πορεία του, τις δράσεις που αναπτύσσονται, αλλά και την εντυπωσιακή ανάπτυξη της αλληλεγγύης που διαπιστώνεται στη Λάρισα.
« Οι ώρες και οι μέρες είναι τέτοιες, που ο ένας πρέπει να δώσει το χέρι στον άλλο...» τονίζει ο κ. Ζαφείρης, συμπληρώνοντας ότι: «Όπως είπε και ο Ιπποκράτης, όπου υπάρχει φιλανθρωπία ανθεί και η επιστήμη.
Σήμερα, διαφαίνεται ότι μέσα από αυτό το εγχείρημα του Κοινωνικού Ιατρείου, ενεργοποιείται η τάση αλληλεγγύης που έχει ο καθένας...».
Για τη μεγάλη ανταπόκριση των Λαρισαίων, στην προσφορά φαρμάκων, μας μίλησε η κ. Κεραμίδα αντίστοιχα, αναφερόμενη στην αλληλεγγύη που αναπτύσσεται στην πόλη, ενώ παράλληλα υποστηρίζει:« Στη διάρκεια των έντεκα μηνών λειτουργίας, του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκρηκτική αύξηση προσέλευσης ανασφάλιστων, εμφανίστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου διπλασιάστηκε ο αριθμός τους».
Η ίδια επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα, έχουν γίνει πολλοί εμβολιασμοί σε παιδιά, ενώ οι περισσότεροι ενήλικες που καταφεύγουν στο Ιατρείο, είναι ηλικίας από 40 έως και 65 ετών.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν όλες οι ειδικότητες γιατρών (Παθολόγοι, Παιδίατροι, Καρδιολόγοι, Γυναικολόγοι... κ.α.) και το πρόγραμμα των ραντεβού ανανεώνεται ανά δεκαπέντε μέρες. Ιδιώτες γιατροί, ιδιαίτερα ειδικοτήτων που χρειάζονται ξεχωριστό εξοπλισμό, προσφέρουν δωρεάν εξέταση στα ιατρεία τους. Επίσης, διαγνωστικά κέντρα προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις, ενώ ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Μικροβιολογικών Κέντρων συνεργάζεται με τα μέλη του, για κάθε εξέταση, την οποία ζητούν οι εθελοντές ιατροί του Ι.Κ.Α.Λ.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
Κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί κατά τις πρωινές ώρες και ειδικότερα από τις 9.30 π.μ. έως τις 12.30 το μεσημέρι, είτε να πάει στον χώρο των ιατρείων, που βρίσκεται στο ισόγειο της Ιατρικής Σχολής Λάρισας (κτίριο Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου) ή να καλέσει στο τηλέφωνο 2410- 565100 για να «κλείσει» ραντεβού με γιατρό.
Όπως μας είπε ο κ. Ζαφείρης, όσο αφορά στην ειδικότητά του, για γυναικολογικές εξετάσεις, (Τεστ ΠΑΠ, αντιμετώπιση γυναικολογικών προβλημάτων, οικογενειακός προγραμματισμός, αντισύλληψη), βρίσκεται στο ιατρείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή τις ώρες 9.30 π.μ.-12.30 το μεσημέρι.
Να σημειωθεί ότι για τη δημιουργία και τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λάρισας, συνεργάστηκαν οι εξής: Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας, Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ιερά Μητρόπολη Λάρισας και ο Δήμος Λάρισας.
 
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass