ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ «GAMING HALLS»

Σενάριο για 15 «μίνι καζίνο» στη Λάρισα!

* 20% ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ * ΝΕΟ ΔΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΞΑΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ *ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΨΗ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2014 1:52 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:54
Του Κ. Γκιάστα
Δεκαπέντε «Gaming Halls» δηλαδή αίθουσες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα VLT (φρουτάκια) υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν σε λίγους μήνες στην πόλη της Λάρισας σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε». Οι αίθουσες αυτές θα περιλαμβάνουν μέχρι και 25 «φρουτάκια» (με άλλες πληροφορίες να αναφέρουν πως υπάρχει περίπτωση να γίνουν και 50) καθώς σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα τα 16.500 μηχανήματα. Είναι ένα σχέδιο που αν υλοποιηθεί θα γίνει στα τέλη του 2014 ή στις αρχές του 2015.
Ο Ν. 4002/2011 προβλέπει τη παροχή άδειας στον ΟΠΑΠ για τη λειτουργία 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην ελληνική επικράτεια, δίνοντας στην εταιρία το δικαίωμα εγκατάστασης και λειτουργίας 16,500 VLTs μέσω πρακτορείων της και τα υπόλοιπα 18,500 VLTs να τα λειτουργήσει μέσω 4 έως 10 υπεργολάβων της οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού.
Το ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι αν θα λειτουργήσουν τα «φρουτάκια» μέσα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ή στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες. Αυτό είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τόσο τη διοίκηση του ΟΠΑΠ όσο και τους ίδιους τους πράκτορες οι οποίοι έχουν την γενική τους συνέλευση (και εκλογές) στις 17 Μαρτίου.
Σε κάθε πρακτορείο θα αντιστοιχούν 2 με 3 μηχανήματα «φρουτάκια» ανάλογα και με τα τετραγωνικά μέτρα ενώ τα “gaming halls” αν θα λειτουργήσουν τελικά θα συμπεριλαμβάνουν μέσα τα μηχανήματα αρκετών πρακτόρων και το ωράριο τους σύμφωνα με τις ίδια πληροφορίες θα είναι από το πρωί μέχρι και τις 4 τα ξημερώματα. Δεν θα λειτουργούν με ρευστό αλλά με κάρτες που θα «γεμίζουν» μέσα στα καταστήματα. Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο για τους ίδιους τους πράκτορες είναι αν τα έξοδα της δημιουργίας αυτών των αιθουσών θα επιβαρύνουν τους ίδιους ή μόνο την εταιρία του ΟΠΑΠ. Από αυτό αν μη τι άλλο θα εξαρτηθούν πολλά.
ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ
Εν τω μεταξύ συνήλθε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Επαγγελματιών Πρακτόρων Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε. Νομού Λάρισας με τον Νίκο Τσολάκη να συνεχίζει στον προεδρικό θώκο. Συγκεκριμένα το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι το εξής:
Πρόεδρος: Νίκος Τσολάκης
Γενικός γραμματέας: Εμμανουήλ Θεόδωρος
Ταμίας: Κωνσταντίνα Μαυραντζά
Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Κατούδης
Αν. Γραμματέας: Νίκος Καραγιάννης
Μέλη: Θωμάς Κυπαρίσσης
Γιώργος Χατζηλαδάς
*Αυτή τη στιγμή στο Νομό της Λάρισας υπάρχουν 129 μέλη και στις εκλογές ψήφισαν οι 92. Συνολικά υπάρχουν 106 πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, 70 μέσα στην πόλη της Λάρισας και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια.
Η ΠΤΩΣΗ, ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ...
Η «Ε» συζήτησε με τον πρόεδρο κ. Τσολάκη για την πορεία του «τζόγου» στο νομό Λάρισας και μας είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Υπάρχει μια πτώση πάνω από τα 20% από το 2012 στο 2013. Κυρίως εστιάζεται στο Στοίχημα γιατί το ΚΙΝΟ παρέμεινε σταθερό» υπογράμμισε ενώ όταν ρωτήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος απάντησε ως εξής: «Δεν έχουν μειωθεί οι παίκτες σαν αριθμός παικτών αλλά τα ποσά των ίδιων. Οι παίκτες παρέμειναν όσοι ήταν».
Για τις κινήσεις που θα γίνουν μέσα από τον ΟΠΑΠ με στόχο να «ζωηρέψει» λίγο παραπάνω η κίνηση στο Στοίχημα ανέφερε: «Ο ΟΠΑΠ κάνει τώρα κίνηση για να μπει στο Ιντερνετ μετά από λίγο διάστημα θα υπάρχει online και εξέλιξη στον αγώνα μέσω Ιντερνετ» ενώ για τη διαδικασία τονισε: «Ο παίκτης θα βγάζει κάρτα μέσω του πράκτορα και θα τις «γεμίζουν» μέσα στα πρακτορεία. Να πάρει την επώνυμη κάρτα του. Τα κέρδη του θα είναι άμεσα εξαργυρώσιμα μέσα στο πρακτορεία».
Για το πώς μοιράζεται ο τζίρος αυτή τη στιγμή στα περισσότερα καταστήματα του νομού Λάρισας είπε: «Επί της ουσίας το Κίνο είναι το 70% του τζίρου και το 30% είναι στοίχημα».
ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
Εξάλλου από το Πάσχα και μετά αναμένεται να μπει σε λειτουργία η νέα εταιρική εικόνα σύμφωνα με τον κ. Τσολάκη. Τα Πρακτορεία θα έχουν την ίδια όψη τόσο έξω όσο και μέσα με τον ίδιο πάγκο σε όλα τα μαγαζιά. Επίσης ανέφερε πως θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές και στο δελτίο του Στοιχήματος στο οποίο όλα τα αθλήματα θα τοποθετούνται χρονικά και όχι θεματικά (για παράδειγμα θα υπάρχει μπάσκετ στις 16.30 και θα ακολουθεί ποδόσφαιρο στις 16.45 και ούτω καθεξής...). Αυτό γίνεται προς διευκόλυνση του παίκτη υπογράμμισε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass