Συνάντηση Η. Διώτη με το Σωματείο Περιπτερούχων Καπνοπωλών

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2014 16:07 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:07

 

 

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος συζήτησαν τα μέλη του προεδρείου του ΔΣ του Σωματείου Περιπτερούχων Καπνοπωλών Λάρισας με την υποψήφια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

 

Όπως σημειώνεται από την κ. Διώτη «ο πρόεδρος κ. Στέλιος Κανάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Πασχάλης Μπρουκούμης και το μέλος κ. Θανάσης Συρμακέζης, εν αναμονή της κατάθεσης ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών , το οποίο περιλαμβάνει άρθρο που σύμφωνα με το σωματείο θα αφανίσει τον κλάδο των περιπτερούχων καπνοπωλών, ζήτησαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και την καταψήφισή του, όταν αυτό έρθει στη Βουλή.

 

Το προεδρείο αναφέρθηκε στην τεράστια απώλεια κερδών που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο συνέπεια της κρίσης, αλλά κυρίως λόγω των κυβερνητικών πολιτικών, που αφού είχε καταντήσει του περιπτερούχους άμισθους φοροεισπράκτορες, στο όνομα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος και υπό την πίεση μεγάλων καπνοβιομηχανιών, σήμερα ετοιμάζεται να τους αφανίσει οριστικά».

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η υποψήφια Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η δήθεν απελευθέρωση ενός κλάδου όπως αυτός των περιπτερούχων εξαρχής ήταν ψευδεπίγραφη. Με την νέα νομοθεσία που επιτρέπει την ελεύθερη διάθεση καπνικών προϊόντων σε Σ/Μ και οποιοδήποτε άλλο μαγαζί θα δώσει την χαριστική βολή στους περιπτερούχους και τους πρατηριούχους καπνικών ειδών. Ήδη έχουν πληγεί από την αύξηση της φορολογίας και τη συμπίεση του κέρδους στα προαναφερθέντα προϊόντα, όπως και στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Πλέον, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οδεύουμε σε εξαφάνιση του παραδοσιακού επαγγέλματος των περιπτερούχων, επάγγελμα που σχετιζόταν με την προστασία των αδύναμων κοινωνικά ομάδων (ανάπηροι πολέμου, ΑμεΑ κοκ), αφού με το άρθρο 78 του ν/σ του ΥΠΕΣ μόλις το 30% των θέσεων περιπτέρων θα παραχωρείται, με την καταβολή τέλους, σε ΑμεΑ και πολύτεκνους. Τέλος, η νέα νομοθεσία που δίνει το απόλυτο ελευθέρας στους δημάρχους να καθορίζουν με αδιαφανή κριτήρια τις νέες θέσεις περιπτέρων, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και ενδεχόμενα να βρεθούν στο δρόμο οι επί σειρά ετών επαγγελματίες περιπτερούχοι και στις θέσεις τους να “βάλουν πόδι” οι ίδιες οι καπνοβιομηχανίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των περιπτερούχων καπνοπωλών και δε θα επιτρέψει την αφάνισή τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass