ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟ «ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΠΗΝΕΙΟΥ»

Ρένα Καραλαριώτου: Ο Πηνειός είναι η ταυτότητα της πόλης

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2014 18:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:09

 

Ο Πηνειός και η παραποτάμια ζώνη της Λάρισας είναι στοιχείο της ταυτότητας της πόλης. Γι’ αυτό η νέα δημοτική Αρχή πρέπει να επενδύσει στο ποτάμι, να το προστατεύσει από τη ρύπανση και να το εντάξει ουσιαστικά στη ζωή της πόλης. Πρέπει να γίνει ένας καθαρός, φροντισμένος και φωτεινός χώρος στον οποίο η πόλη θα μπορεί να αθλείται, να δημιουργεί πολιτισμό, να διασκεδάζει, να συγκεντρώνεται να απολαμβάνει στιγμές ηρεμίας και παράλληλα να γίνει πόλος έλξης πανελλαδικού  χαρακτήρα.

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου σε συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση του συλλόγου «Φίλοι του Πηνειού και Παραποτάμιου Πολιτισμού»,  που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει η επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή» με τους φορείς της πόλης.

Τα μέλη της διοίκησης ενημέρωσαν την κ. Καραλαριώτου για τις δράσεις του συλλόγου, οι οποίες σχετίζονται με το διαρκή έλεγχο για την συντήρηση και την καθαριότητα της κοίτης του Πηνειού, με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση του ποταμού και του παραποτάμιου φυσικού περιβάλλοντος αλλά και με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Λάρισας για τα προβλήματα του Πηνειού. Ωστόσο για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια απαιτείται διαρκής διαβούλευση και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και η άσκηση πίεσης  προς κάθε αρμόδιο φορέα, για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων που θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση του Πηνειού και του παραποτάμιου φυσικού περιβάλλοντος.

«Χρειάζεται η δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου και παρακολούθησης των ρύπων στον Πηνειό, που θα διενεργεί συνεχείς αυτοψίες,  ένα δίκτυο μέτρησης της ποιότητας του νερού και καθαρισμού της κοίτης. Μόνον έτσι ο Πηνειός ποταμός θα αναδειχθεί και θα ενταχθεί ουσιαστικά στη ζωή της πόλης», συμπλήρωσε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεροκώστα.

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε ότι ο Πηνειός συνιστά την «ταυτότητα» της Λάρισας και ως εκ τούτου πρέπει να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί, προκειμένου να συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της πόλης πολιτιστικά και οικονομικά.

«Ως «Λάρισα – Νέα Αρχή» πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Πηνειός ποταμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη Λάρισα. Η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι σε συνεχή συνεργασία με το σύλλογο «Φίλοι του Πηνειού και Παραποτάμιου πολιτισμού», με στόχο να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκληρωμένη προστασία και την ουσιαστική αναβάθμιση του ποταμού και του παραποτάμιου φυσικού περιβάλλοντος. Με δράσεις αθλητικές και πολιτιστικές αλλά και υποδομές ήπιας μορφής από φυσικά υλικά, πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, ο Πηνειός θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην πόλη και θα ενισχύσει την εξωστρέφειά της, καθιστώντας τη ως ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό για επισκέπτες από το νομό αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ο Πηνειός θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας η Λάρισα να γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη», υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων κ.. Ρένα Καραλαριώτου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass