Τα προβλήματα των Περιφερειακών Ταξί

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2014 18:59 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:15

 

Του Κώστα Τσόλα

 

Τα ζητήματα που απασχολούν των κλάδο των περιφερειακών ταξί  νομού Λάρισας τέθηκαν  με κάθε λεπτομέρεια  σε εκδήλωση του σωματείου τους  «Άγιος Χριστόφορος» παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.

Ο πρόεδρος του σωματείου  κ. Γιάννης Σαπουνάς,  ο αντιπρόεδρος κ. Δ. Γιαννής, η γραμματέας κ Ελένη Χασιώτη και ο ταμίας κ. Γιώργος Σακελλαρίου  εκπροσωπώντας τη διοίκηση και πέρα από τις ευχές για τη νέα χρονιά  έκαναν μια εκτενή αναφορά στα προβλήματα του κλάδου.

Ο κ. Σαπουνάς ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό για τις μέχρι τώρα καίριες παρεμβάσεις του δίνοντας λύσεις στα όποια προβλήματα κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί και αναφέρθηκε στο σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τα τελευταία χρόνια οι ιδιοκτήτες ταξί και αυτό αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται  να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου: «Είναι μεγάλο λάθος να ποινικοποιούνται οι οφειλές των ασφαλιστικών εισφορών, γιατί αυτές αφορούν  την προσωπική ασφάλεια του κάθε επαγγελματία και είναι όπως οι  οφειλές προς την Εφορία, ή το Δημόσιο».

Επίσης τόνισε ότι δεν γίνεται τη στιγμή που κάποιοι συνάνθρωποί μας  εργάζονται για 400 ευρώ το μήνα, κάποιοι άλλοι να καλούνται να πληρώσουν  450 ευρώ το μήνα για ασφαλιστικές εισφορές για ένα επάγγελμά που έχει γίνει πλέον πολυτέλεια, αφού το χρησιμοποιούν όλο και λιγότεροι άνθρωποι.

Είναι απαράδεκτο, συνέχισε ο κ. Σαπουνάς,  να προσπαθούν  να επιβάλουν στον κλάδο ακόμα και με την απειλή της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, την υποχρεωτική κατάταξη  και πληρωμή στην μεγαλύτερη κατηγορία  ασφάλισης με το πρόσημα της μεγάλης καταβολής σύνταξης, όταν θα έρθει εκείνη η ώρα.

Και ο κ. Σαπουνάς σημείωσε με έμφαση: «Εδώ δίνουμε καθημερινά μάχη επιβίωσης για να εξασφαλίσουμε τα προς το ζην  για τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας τη μεγάλη σύνταξη θα σκεφτούμε που θα πάρουμε, αν πάρουμε;» .

Αναφορά έγινε ακόμα στις όποιες ρυθμίσεις έγιναν υποστηρίζοντας οι ιδιοκτήτες  ότι οι ρυθμίσεις αυτές πέφτουν στο κενό, γιατί όταν κάποιος δεν έχει να πληρώσει 900 ευρώ το δίμηνο που είναι οι πάγιες εισφορές που θα βρει να πληρώσει τα 1.100 ευρώ δίμηνο μαζί με τη δόση της ρύθμισης;

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σαπουνάς είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε προτείνει εδώ και πολύ καιρό τα εξής:

Την αύξηση των δόσεων σε 100, την κατάργηση της υψηλής προκαταβολής (ως προϋπόθεση υπαγωγής σε ρύθμιση), πάγωμα και κεφαλαιοποίηση των ληξιπροθέσμων οφειλών, δυνατότητα επιλογής στα κλιμάκια  ασφάλισης, διαχωρισμός της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, από την συνταξιοδοτική ασφάλιση. Επίσης αποποινικοποίηση των οφειλών  προς τον ΟΑΕΕ, νέα προσαρμογή ασφαλιστικών εισφορών στα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα της χώρας.

Τέλος, επιβράβευση των συνεπών ασφαλισμένων που δεν οφείλουν στον ΟΑΕΕ.

Στην εκδήλωση που έγινε στο κέντρο «Νταλάκας» όπου κόπηκε και η πίτα για το νέο χρόνο παραβρέθηκε επίσης μεταξύ άλλων  και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass