ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

Καταθέσεις στεφάνων στον Τύρναβο

* ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ - ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2014 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:26
 ΤΥΡΝΑΒΟΣ(Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Με ιδιαίτερη επισημότητα άρχισαν χθες και συνεχίζονται σήμερα Τρίτη και στον δήμο Τυρνάβου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Χθες το πρωί σ’ όλα τα σχολεία του Δήμου έγιναν σχολικές εκδηλώσεις.
Στη συνέχεια αντιπροσωπείες από τα σχολεία του Τυρνάβου κατευθύνθηκαν με τις σημαίες τους στο Ηρώο των πεσόντων στον χώρο της Τούμπας.
Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες από τον αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο και τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο.
Ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων από όλες τις βαθμίδες των σχολείων.
Εντυπωσιακή και φέτος η σχολική γιορτή του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Η γιορτή του Λυκείου Τυρνάβου έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός και πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Υπεύθυνη της γιορτής ήταν οι καθηγήτριες κ. Λουκία Παπαθεοδώρου, Χρυσούλα Καγιάνη και Παρασκευή Δημάκη.
Υπεύθυνος της χορωδίας ο καθηγητής κ. Γιώργος Καρακώστας, στο χορευτικό τμήμα ο καθηγητής Χρήστος Αγιάννης.
Φέτος η γιορτή είχε την πρωτοτυπία εκτός από τα σκετς, τη χορωδία με τα μουσικά και τα χορευτικά, την παρουσίαση σλάιτς. Όλα τα δρώμενα ήταν ένα καλοκουρδισμένο ενιαίο σύνολο.
Στην εκδήλωση του Γενικού Λυκείου αλλά και του 1ου Δημοτικού Σχολείου όπου υπεύθυνος ήταν ο καθηγητής κ. Ανδρόνικος Μπάρμπας που έγινε επίσης στο Δημοτικό Θέατρο, όπως και στις καταθέσεις στεφάνων παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Ζώης ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Χαλούλης, ο πρώην υφυπουργός και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου κ. Στέλιος Ροντούλης, οι πρόεδροι της ΚΕΔΗΤ κ. Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι, της Μουσικής Σχολής και Φιλαρμονικής κ. Μιχάλης Κυρίτσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Λέλα Μάγγου – Στατήρη και κ. Δ. Σερλέτης, ο διευθυντής του Γ.Ε.Λ. κ. Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην δήμαρχος Αμπελώνα κ. Απ. Δημάκης, η διευθύντρια του 1ου δημοτικού Σχολείου κ. Αγάπη Κίου, εκπαιδευτικοί και γονείς.
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αναλυτικότερα, σήμερα ανήμερα της εθνικής γιορτής στις 7 το πρωί θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών απ’ όλους τους ιερούς ναούς της πόλης, διάρκειας 5΄.
Στις 8 το πρωί θα γίνει έπαρση της σημαίας στην Κεντρική πλατεία της πόλης παρουσία στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Θέμη Σαμαντζή.
Στις 10.45 θα γίνει έναρξη της επίσημης δοξολογίας στην οποία θα λάβει μέρος όλος ο ιερός κλήρος της πόλης.
Στις 11.15 το πρωί, μετά το τέλος της δοξολογίας, θα γίνει μετάβαση στην κεντρική πλατεία όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες νεκρούς και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί 1 λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων νεκρών και τέλος, ο Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική Δήμου Τυρνάβου ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και δεξίωση στο δημαρχείο.
Ο πανηγυρικός της ημέρας λόγος, θα εκφωνηθεί από την εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αναστασία Κουτρότσιου.
Συντονιστής της παρέλασης φέτος θα είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ιωάννης Δημοσθ. Κοντογιάννης.
ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Ανάλογες είναι οι εκδηλώσεις και στον Αμπελώνα. Σήμερα, στις 10 το πρωί θα γίνει επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα ακολουθήσει επίσημη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την εκπαιδευτικό – φιλόλογο του ΓΕΛ Αμπελώνα κ. Αικατερίνη Ζησοπούλου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, η μαθητική παρέλαση και τέλος δεξίωση στο πρώην δημαρχείο.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass