ΕΝΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ

Διαφωνία οδηγού και φιλόζωου για τη χρήση αστικού

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2014 2:22 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:35
  
 
Ένα όχι και τόσο συνηθισμένο περιστατικό, με πρωταγωνιστές έναν φιλόζωο Λαρισαίο και έναν οδηγό Αστικού λεωφορείου, συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Η απόφαση του φιλόζωου να χρησιμοποιήσει αστικό λεωφορείο για τη μετακίνησή του, κρατώντας στα χέρια του το μικρό σκυλάκι και η εμμονή του οδηγού να τηρηθεί ο κανονισμός του Αστικού ΚΤΕΛ που προβλέπει, να μη μεταφέρονται ζώα χωρίς προφύλαξη και μέτρα προστασίας (κλουβί κλπ) είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του δρομολογίου για αρκετή ώρα, ένα μποτιλιάρισμα και την… παρέμβαση της αστυνομίας!
Ήταν δυο το μεσημέρι του Σαββάτου, στη στάση του Δικαστικού Μεγάρου όταν ο νεαρός Λαρισαίος επιβιβάζεται στο αστικό που κατευθυνόταν προς Νίκαια, κρατώντας στα χέρια του το σκυλάκι.
Ο οδηγός, σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, του ζήτησε να αποβιβαστεί αφού δεν το μεταφέρει με μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό, ο επιβάτης αρνήθηκε τονίζοντας ότι το σκυλί είναι μικρό και συνεπώς ακίνδυνο καθώς επίσης λόγω του μικρού βάρους του ζώου προβλέπεται η μεταφορά του με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το λεωφορείο παρέμενε ακινητοποιημένο, με τους συνεπιβάτες να παρακολουθούν την αντιπαράθεση.
Ο οδηγός επέμενε, το ίδιο και ο φιλόζωος επιβάτης ο οποίος ζήτησε τηλεφωνικά τη συνδρομή της αστυνομίας. Ώρα κυκλοφοριακής αιχμής και όπως προσωρινά είχε σταθμεύσει το αστικό λεωφορείο, τουριστικό λεωφορείο που ακολουθούσε δεν είχε τη δυνατότητα προσπέρασης.
Η ώρα περνούσε, το μποτιλιάρισμα μεγάλωνε, διερχόμενοι που αντιλήφθηκαν ότι κάτι συμβαίνει συγκεντρώθηκαν γύρω από το ακινητοποιημένο Αστικό. Στο μεταξύ είχαν καταφθάσει και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που γρήγορα διαπίστωσαν ότι κανείς από τους δυο δεν υποχωρούσε και το αδιέξοδο εντείνονταν με τους μποτιλιαρισμένους οδηγούς να αρχίσουν να αγανακτούν και να ζητούνε από τον οδηγό του Αστικού λεωφορείου, μέχρι να... βρεθεί λύση, να σταθμεύσει τουλάχιστον «καλύτερα» για να προσπεράσει το τουριστικό λεωφορείο και να αποσυμφορηθεί η κίνηση. 
Ο ιδιοκτήτης του σκύλου και ο οδηγός συνέχισαν να διαφωνούν, ο μεν πρώτος να μην αποβιβάζεται ο δε δεύτερος να μη συνεχίζει το δρομολόγιο, με τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, να απευθύνουν έκκληση για συνεννόηση ενώ το μποτιλιάρισμα οξυνόταν λόγω και της ώρας.
Οι δυο πλευρές να επιμένουν πως έχουν δίκιο και να μην υπαναχωρούν με τους αστυνομικούς, σε μια ύστατη προσπάθεια, να αντιπροτείνουν ακόμη και τη διακοπή του δρομολογίου, την αποβίβαση όλων των επιβατών, προκειμένου οι δυο διαφωνούντες να οδηγηθούν στο Τμήμα για τα περαιτέρω.
Τη λύση, μετά από ώρα, έδωσε τελικά το… «δημοψήφισμα» των συνεπιβατών οι οποίοι ρωτήθηκαν και δήλωσαν πως δεν έχουν πρόβλημα να «συνταξιδέψουν» με το μικρό σκυλάκι και κάπως έτσι το δρομολόγιο του Αστικού συνεχίσθηκε, χωρίς τελικά να αποσαφηνισθεί τι υπερισχύει, ο κανονισμός λειτουργίας του Αστικού ΚΤΕΛ ή τα φιλόζωα συναισθήματα του επιβάτη!
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass