Από τον κάμπο θα ξεκινήσει η ανασυγκρότηση της χώρας» δήλωσαν υπ. ευρωβουλευτές

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2014 22:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:36

«Από τον κάμπο θα ξεκινήσει η ανασυγκρότηση της χώρας», εννοώντας τη δημιουργία ενός μοντέλου ανάπτυξης με βάση του την αγροτική οικονομία, υποστήριξαν  οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές των «Οικολόγων Πράσινων» κ.κ. Ευάγγελος Πισσίας καθηγητής Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων και Ηλίας Γιαννίρης, τέως επίκουρος καθηγητής πολυτεχνείου Κρήτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που έδωσαν στα γραφεία του κόμματος.

Οι δύο υποψήφιοι, παρουσίασαν τις θέσεις των «Οικολόγων Πράσινων» και γενικότερα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, τονίζοντας ότι αυτές οι Ευρωεκλογές είναι οι κρισιμότερες όλων και οι Ελληνες πρέπει να στηρίξουν δυνάμεις που να εκπροσωπούν το συμφέρον της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς όπως είπαν «μέχρι σήμερα αποδείχθηκε ότι είχε κακούς διαπραγματευτές».

Αναλυτικότερα ο κ. Πισσίας, ανάφερε ότι: «Θεωρούμε ότι η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο. Πιστέψαμε ότι η λύση είναι ο δανεισμός και η χώρα είχε κακούς διαπραγματευτές.  

Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, που θα ενισχύει την εργασία, είναι το δικό μας μοντέλο ανάπτυξής της, που εδράζεται στην αγροτική οικονομία για να ζωντανέψει ο κοινωνικός ιστός…».

Για το μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και το μοντέλο βιώσιμης εξέλιξης, με τίτλο: «Πράσινη νέα συμφωνία», μίλησε ο κ. Γιαννίρης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι  περιλαμβάνει «Βιώσιμες θέσεις εργασίας, αναρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, δημοκρατική επανίδρυση, τερματισμό του τραπεζικού απόρρητου, κοινωνικό έλεγχο στα δημόσια αγαθά, απαγόρευση κερδοσκοπίας πάνω στο δημόσιο χρέος...κ.α.».

Εκ μέρους των «Οικολόγων Πράσινων» Λάρισας, μίλησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Δημ. Λιόλιος και ο συντονιστής Λάρισας κ. Κώστας Κούτσικος, ο οποίος ανάφερε πως: «Η κρίση δημιουργεί άγχος και θυμό. Εμείς θέλουμε να οικοδομήσουμε ελπίδα και ασφάλεια. Η Ευρώπη είναι απαραίτητη για τη δημιουργία της πιο βιώσιμης δημοκρατικής και δίκαιης κοινωνίας που ζητάμε».

Για το ρόλο που καλείται να έχει η περιφέρεια στην βιώσιμη ανάπτυξη, μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της «Οικολογικής Θεσσαλίας», κ. Νίκος  Πουτσιάκας, ενώ τέλος, για τις ευρωεκλογές και για τα όσα έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα στην Ευρωβουλή οι «Οικολόγοι Πράσινοι», μίλησε ο συντονιστής της εκτελεστικής  γραμματείας του κόμματος κ. Γιάννης Τσιρώνης.

 Ημερίδα

Οι δύο ευρωβουλευτές ήταν οι βασικοί ομιλητές σε ανοιχτό τραπέζι διαλόγου, που οργάνωσαν οι «Οικολόγοι Πράσινοι» Λάρισας, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μετροπόλ», με θέμα του «Εναλλακτικές προσεγγίσεις διαχείρισης υδάτινων πόρων. Τα κοινά αγαθά και η κρίση».

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass