ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ

Περισσότεροι οι εκλογείς στον Δήμο Λαρισαίων

Δημοσίευση: 02 Απρ 2014 2:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:39

Της Σοφίας Ορφανιώτη

Περισσότεροι κατά 2.854 θα είναι με τα έως τώρα δεδομένα, οι εκλογείς στον Δήμο Λαρισαίων, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης Προσωπικού του Δήμου, η αύξηση αυτή προέρχεται από την προσθαφαίρεση του αριθμού μεταδημοτεύσεων των ψηφοφόρων, οι οποίοι για τη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση, άλλοι επέλεξαν τον Δήμο Λαρισαίων για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, και άλλοι πήραν τα δικαιώματά τους για να ψηφίσουν σε κάποιον άλλο δήμο της χώρας ή του νομού.

Συγκεκριμένα στις βουλευτικές εκλογές του 2012, στον Δήμο Λαρισαίων άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 106.159 ψηφοφόροι.

Έχοντας ως βάση τα στοιχεία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης και με την τελευταία αναθεώρηση που έγινε από την αρμόδια διεύθυνση, ο αριθμός των νέων εκλογέων αυτή τη στιγμή φτάνει τους 6.143, ενώ άλλοι 3.289 έφυγαν, είτε γιατί μεταδημότευσαν, είτε λόγω θανάτου.

Ακόμη στη φετινή εκλογική αναμέτρηση, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, για πρώτη φορά 2 Ευρωπαίοι ψηφοφόροι, ενώ 89 ετεροδημότες θα ψηφίσουν επίσης για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές.

ΟΙ 18ΑΡΗΔΕΣ

Στους 1.451 με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ανέρχονται οι νέοι ψηφοφόροι στον Δήμο Λαρισαίων. Είναι αυτοί που προέρχονται από τις μεταδημοτεύσεις, αλλά και όσοι γεννήθηκαν το 1996 και θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

Από την διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνεται επίσης ότι όσοι θέλουν να υποβάλουν υποψηφιότητα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μεταδημοτεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από την 1 Απριλίου.

Και να θυμίσουμε ότι ο 1ος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου ενώ ο δεύτερος στις 25 Μαΐου μαζί με τις ευρωεκλογές, στους δήμους ή στις περιφέρειες στους οποίους δεν αναδείχθηκε επιτυχών συνδυασμός την προηγούμενη Κυριακή, ενώ για πρώτη φορά η θητεία των δημάρχων θα είναι 5 χρόνια.

Τέλος, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, φορείς, δήμους και περιφέρειες, γνωστοποιείται ότι στις φετινές δημοτικές εκλογές, δεν θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι ομογενείς και οι νομίμως διαμένοντες αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών, καθώς και οι πολίτες των χωρών ΕΖΕΣ, δηλαδή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, της Νορβηγίας και της Ελβετίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass