Οι προτάσεις Π. Σαρχώση για τα αμπελοοινικά

Δημοσίευση: 03 Απρ 2014 21:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:41

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε)

Προτάσεις του συνδυασμού «ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – Στροφή στον πολίτη» για τον αμπελοοινικό τομέα και την ανάδειξη των τυρναβίτικων προϊόντων, παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης στα μέλη της διοίκησης και στα στελέχη του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού με τους οποίους συναντήθηκε επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού.

Ο κ. Σαρχώσης υπογράμμισε ότι ο θεσμός των συνεταιρισμών, παρότι ξεκληρίζεται και διασύρεται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται, αποτελεί τον βασικό μοχλό ανάπτυξης και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής. Αποτελεί κατάκτηση των παραγωγών και της κοινωνίας και ως Δημοτική Αρχή  όχι απλά θα στηρίξει τους πολύ πετυχημένους Συνεταισμούς της περιοχής αλλά θα προσπαθήσει να εξαπλώσει τη συνεταιριστική αντίληψη και σε περισσότερους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και της οικονομίας της περιοχής γιατί η αντίληψη αυτή βρίσκεται στον πυρήνα των θέσεων για την αγροτική οικονομία της περιοχής.

Παράλληλα προανήγγειλε τη δημιουργία -με πρωτοβουλία του δήμου- φορέα αμπελοοινικών προϊόντων ο οποίος θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του  με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων – αγροτών, συνεταιρισμών, επιχειρήσεων κ.λπ. και ο οποίος θα διατρέχει όλα τα ζητήματα που αφορούν στο αμπέλι και στα προϊόντα του. Ο φορέας αυτός θα διαμορφώνει θέσεις, θα διεκδικεί από την πολιτεία, θα αναπτύσσει δυνατότητες αλλά κυρίως θα  στοχεύει στην σύνδεση των προϊόντων με τον Τύρναβο και στην προστιθέμενη αξία που μπορεί να δοθεί από τη σύνδεση αυτή με αιχμή του δόρατος το Τσίπουρο Τυρνάβου και το Μοσχάτο Τυρνάβου.

Με την ευκαιρία της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση για τις σημαντικές ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση στους αμπελώνες αλλά και στις άλλες καλλιέργειες πλήττοντας το σύνολο των παραγωγών και κατ’ επέκταση το εισόδημα των καλλιεργητών και την οικονομία της περιοχής και τονίστηκε η ανάγκη κινητοποίησης και συντονισμού όλων των αρμοδίων για γρήγορες εκτιμήσεις και  δίκαιες αποζημιώσεις.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού ενημέρωσαν τον επικεφαλής και τα μέλη του συνδυασμού για την γενικότερη κατάσταση του συνεταιρισμού, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο γενικότερο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλει ώστε να παραμείνει ένας από τους ελάχιστους υγιείς συνεταιρισμούς της χώρας. Έγινε επίσης αναφορά στον κεντρικό  ρόλο του συνεταιρισμού και στον διεκδικητικό του χαρακτήρα απέναντι στη Πολιτεία τόσο για τα θεσμικά όσο και για τα τρέχοντα ζητήματα της αμπελουργίας, των κρασιών  του τσίπουρου  και του ούζου της περιοχής του Τυρνάβου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από πλευράς του συνδυασμού εκτός του υποψηφίου δημάρχου οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Τσιόπας και Αλέκος Χατζηκρανιώτης ενώ από τον συνεταιρισμό ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Θωμάς Κακάλης, οι σύμβουλοι Γιώργος Πολύζος και Δημήτριος Αγραφιώτης, ο διευθυντής Ευάγγελος Σίκαλος και η οινολόγος Αναστασία Παναγιώτου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass