ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Το όραμα Σαρχώση για τον Τύρναβο

* Ζήτησε τη στήριξη των πολιτών για μια αλληλέγγυα κοινωνία

Δημοσίευση: 07 Απρ 2014 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:46

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)

Παρουσία πλήθους συνδημοτών του σε μια πραγματικά εντυπωσιακή και ογκώδη συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου «Μαξίμ» ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, πλαισιωμένος από συνεργάτες και στελέχη του συνδυασμού του ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, μιλώντας από καρδιάς απλά και ανθρώπινα έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το όραμα του ίδιου και των μελών του συνδυασμού του για τον τόπο μας και τον στρατηγικό του στόχο για μια βιώσιμη κοινωνία.

Ο κ. Σαρχώσης αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, με επώδυνες –όπως είπε- συνέπειες για το σύνολο της κοινωνίας.

Τόνισε επίσης ότι πέρα και πάνω από τα αίτια που μας οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση, η νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόστηκε και προωθήθηκε μέσω των μνημονίων, δομήθηκε σε μια τιμωρητική λογική, βίαιων αυταρχικών και αντιδημοκρατικών διαδικασιών. Έτσι τα «μνημονιακά» προγράμματα οδήγησαν σε τεράστια ύφεση, στην παραγωγική και κοινωνική καθίζηση. Η ύφεση καταστρέφει τους μικρομεσαίους και υπονομεύει κάθε παραγωγική δραστηριότητα. Η δημόσια υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια εκπαίδευση υποβαθμίζονται. Η πολιτική των «μνημομίων» έχει ως αποτέλεσμα μέσω των περιβόητων «μεταρρυθμίσεων», αντί να ρυθμιστεί η οικονομία - να απορυθμιστεί η κοινωνία».

Στη συνέχεια, ο κ. Σαρχώσης, αφού αναφέρθηκε στις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών στη ζωή των πολιτών αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση σημείωσε με έμφαση πως «πρότασή μας είναι να εκφράσουμε και να εκπροσωπήσουμε αυτό το οικονομικό και παραγωγικό δυναμικό, μέσα από ένα σχέδιο, το οποίο να συμβάλει στη βιωσιμότητα της οικονομίας σε τοπικό, άρα και σε εθνικό επίπεδο, με τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο δήμαρχος «παράγοντας» - κομματάρχης και τελικά επαίτης πόρων, είναι ένας δήμαρχος μιας άλλης εποχής.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνει δύο στόχους:

-την ανάδειξη και υποστήριξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου

και

- την κοινωνική συνοχή».

Στη συνέχεια ο κ. Σαρχώσης ανέπτυξε τα βήματα με το οποία θα ικανοποιηθούν οι παραπάνω στόχοι και κάλεσε τους συνεργάτες του να αναπτύξουν πιο εξειδικευμένα τις σημαντικότερες ενότητες του προγράμματός του.

Οι συνεργάτες του ανέπτυξαν τρεις θεματικές ενότητες:

- Πρώτον: Πρωτογενής παραγωγή – Αγροτική οικονομία

- Δεύτερον: Οικιστική ανάπτυξη – Κοινωνική συνοχή

- Τρίτον: Η πολιτιστική μας πολιτική.

Κλείνοντας μια πρωτότυπη και όμορφη παρουσίαση που εκτός από ήχο και εικόνα είχε κυρίως ουσιαστικό λόγο, ο κ. Σαρχώσης δήλωσε: «Από όσα αναφέρθηκαν, γίνεται ολοφάνερο πως και ιδέες υπάρχουν και εναλλακτικές πολιτικές μπορούν να εφαρμοστούν, αρκεί να υπάρχει φαντασία, τόλμη και αγωνιστική στάση για να αναμετρηθούμε με τις καταστροφικές πολιτικές τις οποίες βιώνουμε καθημερινά και στην κοινωνική μας, αλλά και στην προσωπική μας ζωή.

Η σύγκρουση μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος σηματοδοτεί σήμερα μια βαθύτερη πολιτική διαχωριστική γραμμή. Η διαχωριστική γραμμή βρίσκεται μεταξύ όσων είναι προετοιμασμένοι να δώσουν μάχες, κατανοώντας ότι οι προοπτικές είναι δύσκολες, και όσων δεν τολμούν καν να μιλήσουν για τις μάχες που πρέπει να δοθούν.

Και ολοκληρώνοντας είπε: «Δεν υποσχόμαστε. Σας προτείνουμε έναν δρόμο δύσκολο με πίστη στις παραγωγικές μας δυνατότητες αλλά και στην κοινωνία των πολιτών. Στρεφόμαστε σε σας, στρεφόμαστε στον πολίτη και σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας να γίνετε μέρος του οράματος για ένα διαφορετικό τόπο, για μια αλληλέγγυα κοινωνία».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι πρώην δήμαρχοι Τυρνάβου κ. Δημήτρης Κουγιώνης και Χρήστος Κιτσίδης, και η πρώην δήμαρχος Γιάννουλης κ. Δέσποινα Αράπκουλε.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Στη συνέχεια ο κ. Σαρχώσης παρουσίασε το μεγαλύτερο τμήμα των μελών του συνδυασμού του οι οποίοι είναι:

Αδαμόπουλος Στέλιος Ιδ. Υπάλληλος, Αθανασέλος Ιωάννης Ελ. Επαγγελματίας, Αρβανίτης Γεώργιος Αγρότης, Βάτσιος Νικόλαος Οικοδόμος – Σιδεράς, Γεωργάκης Νικόλαος Εκπαιδευτικός, Γκαμπέτας Ιωάννης Ιδ. Υπάλληλος, Γκαρλόφης Μάνθος Αγρότης, Γκατζώρα – Κεφάλα Κων/να Ιδ. Υπάλληλος, Γκόβαρης Γεώργιος Αγρότης, Γκούλιος Ιωάννης Ελ. Επαγγελματίας, Γκούμας Αθανάσιος Αγρότης, Γούλας Χρήστος Δικηγόρος, Γρέπος Γεώργιος Φυσικός – Αγρότης, Δατσογιάννη Ευαγγελία (Λίτσα) Ελ. Επαγγελματίας, Ιωαννίδης Ιωάννης Αγρότης, Καραγιάννης Ιωάννης Εκπαιδευτικός, Κατσικαβέλας Τηλέμαχος (Μάκης) Ελ. Επαγγελματίας, Κολοβός Δημήτριος Πολιτικός Επιστήμονας, Κουβέλας Νικόλαος Αγρότης, Κουλιός Κωνσταντίνος Πολιτικός Μηχανικός, Κουτίνας Χρήστος Αγρότης, Κουτιού Χριστίνα Ιδ. Υπάλληλος, Κουτσίνας Δημήτριος Ελ. Επαγγελματίας, Κουτσοδήμος Γεώργιος Ιδ. Υπάλληλος, Λέτσιου Μακεδονία Αγρότισσα, Λιάκου Δέσποινα Ιδ. Υπάλληλος, Μαντζάρης Παναγιώτης Αγρότης, Μάρας Χρήστος Ξενοδοχοϋπάλληλος, Μαργαρίτης Αντώνιος Ιδ. Υπάλληλος, Μαστακούρης Μίμης Αξιωματικός εν αποστρατεία, Μίγας Βασίλειος Αγρότης, Μίγα Σοφία Ελ. Επαγγελματίας, Μόρα Εύη Δημ.Υπάλληλος, Μουσιάρης Χρήστος Αγρότης, Μπίλιου – Λαγγιόλη Φανή Ιδ. Υπάλληλος, Νάκας Κωνσταντίνος Αγρότης, Νικολοπούλου Αικατερίνη Εκπαιδευτικός, Νίτσικας Αδάμος Ελ. Επαγγελματίας, Νταλαμπέκα Αναστασία Εκπαιδευτικός, Νταούκας Ιωάννης Πολιτικός Μηχανικός, Ντάμτσιος Ανδρέας Βιοτέχνης, Ρίζος Μάριος Νοσηλευτής, Ρόσιος Μιχάλης Χημικός, Σιούλας Σάκης Αγρότης, Σουρλατζή Χαρίκλεια Εκπαιδευτικός, Ταραμπούκας Χρήστος Ελ. Επαγγελματίας, Τάχας Βασίλειος Φυσικός, Τζάρτζας Δημήτριος Ηλεκτρολόγος ΟΣΕ πρόεδρος Πολ. Συλ. Δένδρων, Τοκμάκης Βασίλειος Ελ. Επαγγελματίας, Τολίκα Κατερίνα Εκπαιδευτικός, Τσιόπας Χρήστος Μηχανολόγος, Φασέγκας Κωνσταντίνος Ιδ. Υπάλληλος, Χαλούλης Γεώργιος Αγρότης, Χατζηκρανιώτης Αλέκος Συνταξιούχος Συν/κός Υπάλληλος, Χατζής Αστέριος Οικονομολόγος Διευθυντής ΑΣΕΠΟΠ, Χρυσοβέργης Κωνσταντίνος Λογιστής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass