Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας «ζωντάνεψε»

Δημοσίευση: 10 Απρ 2014 17:09 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:52

Στο διάστημα αυτό διαβάστηκαν βιβλία με ιστορίες Ελλήνων και ξένων συγγραφέων καθώς και ελληνικά και ξένα παραδοσιακά παραμύθια. Τα παιδιά, με τη βοήθεια των μαγικών αναγνωστικών καπέλων -δώρο του αχώριστου συντρόφου τους από τον Πλανήτη του Βιβλίου, Θεόφιλου Βιβλιόφιλου- ταξίδευαν στο μαγικό κόσμο των βιβλίων. Είχαν την ευκαιρία, επίσης, να ασχοληθούν με κολάζ, χειροτεχνικές κατασκευές αλλά και να τραγουδήσουν ή να παίξουν μετά από κάθε ανάγνωση! Παράλληλα, είχαν το χρόνο να ξεφυλλίσουν και να διαβάσουν με ενδιαφέρον αρκετά από τα βιβλία που εκτίθονταν στα ράφια του παιδικού τμήματος.

Τέλος, κι αυτό είναι το σημαντικότερο, με την παρουσία τους και τις ευφάνταστες ζωγραφιές τους, έδωσαν ζωή και χρώμα στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, το οποίο υπήρξε για χρόνια άχαρο και ανενεργό. Γιατί, είναι αλήθεια, πριν το πρόγραμμα ο επάνω όροφος, έμοιαζε με μια μουντή και σκονισμένη σοφίτα όπου ζούσαν ξεχασμένοι γνωστοί και άγνωστοι ήρωες των παραμυθιών, περιμένοντας… τη μάγισσα με το μαγικό ραβδί να τους δώσει πνοή. Πρωταρχικός, λοιπόν, στόχος της ομάδας εμψυχωτών του προγράμματος ήταν να υποδυθεί τη μάγισσα και να μετατρέψει, με την παρέμβασή της, τον υπάρχοντα χώρο του παιδικού τμήματος σε χώρο ελκυστικό, λειτουργικό με την ελπίδα να αποτελέσει και μετά το πέρας του προγράμματος, πόλο έλξης παιδιών στον ελεύθερο χρόνο τους. Από τα θετικά σχόλια των παιδιών και των γονιών, έγινε φανερό πως η επιθυμία για συνέχιση του προγράμματος είναι μεγάλη. Ωστόσο, η βιβλιοθήκη παραμένει με αρκετές ελλείψεις καθώς απαιτούνται πολλές ακόμη κινήσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει ως χώρος έκφρασης και δημιουργίας παιδιών -και γιατί όχι, γονέων και άλλων ενηλίκων.

Σε ανακοίνωση τους η Ομάδα Εθελοντών που συμμετείχε στο πρόγραμμα (Ματούλα Βασιλική, Μπλιούμη Ελένη, Νταγιάννη Καίτη, Παναγιώτου Ευαγγελία, Σαράτσης Γιώργος, Σερλέτη Ευθυμία, Σταγιάννη Βασιλική) αναφέρει μεταξύ άλλων «Μήπως, λοιπόν, είναι ώρα η τοπική αυτοδιοίκηση -τωρινή και μελλοντική- να αφουγκραστεί  τα μηνύματα και τις ανάγκες των δημοτών της και να ανταποκριθεί; Μήπως είναι καιρός να δώσει την πρέπουσα σημασία στο χώρο της βιβλιοθήκης που χρόνια παραμένει παραμελημένος και να παρέμβει, ώστε να καταστεί πνευματικός και δημιουργικός πόλος έλξης όπως συμβαίνει με τόσες βιβλιοθήκες σε αρκετές πόλεις της χώρας; Η Βιβλιοθήκη της πόλης μας χρειάζεται πολλά και ίσως η οποιαδήποτε επένδυση σε αυτήν να μην αποδίδει άμεσα. Θα ασχοληθεί άραγε κανείς με αυτή σοβαρά;   Εμείς κάναμε την αρχή, παραδίδοντας το ραβδί μας σε εκείνους που οφείλουν να το κρατούν και να μεταμορφώνουν ξεχασμένους ακόμα και εγκαταλελειμμένους χώρους και γωνιές της πόλης μας σε εστίες παίδευσης, ομορφιάς και δημιουργίας. Δηλώνουμε σθεναρά ότι έχουμε τη διάθεση να μην απέχουμε από τη συνέχεια. Μαζί μας οι γονείς και τα παιδιά τους. Πιθανόν και άλλοι πολίτες που θέλουν ή θα θελήσουν να προσφέρουν.  Υπάρχουν αρκετοί και σίγουρα μπορούν να γίνουν πολλά. Περιμένουμε…»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass