Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου

Δημοσίευση: 11 Απρ 2014 16:09 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:53

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας και Πωλήσεως Οπωροκηπευτικών Προϊόντων Τυρνάβου, με αφορμή την πρόσφατη καταστροφική χαλαζόπτωση, σε μια κρίσιμη περίοδο για τις καλλιέργειες, που έπληξε το 80% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο τους αγρότες, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και Τυρνάβου.

Το κλιμάκιο αποτελούσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα και Δημήτρης Γελαλής στελέχη και υποψήφιοι δημοτικοί  και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των συνεταιριστικών οργανώσεων της περιοχής και ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου με το συνδυασμό «ΣΥΝ Πολιτεία» κ. Παναγιώτης Σαρχώσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι πρόεδροι των συνεταιρισμών και ΤΟΕΒ Τυρνάβου αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τη διασφάλιση της επάρκειας του νερού, τη χρηματοδότηση, το υψηλό κόστος παραγωγής των προϊόντων και την άγρια φορολογία. Επιπλέον, εξέφρασαν την ανάγκη να υπογραφεί το ταχύτερο δυνατό η σύμβαση αντιχαλαζικής προστασίας με αεροπλάνα, επισημαίνοντας ότι: «Υπεύθυνοι για τις ανυπολόγιστες ζημιές στην περιοχή είναι οι αρμόδιοι, οι οποίοι άφησαν χωρίς αντιχαλαζική προστασία την περιοχή».

Ο κ. Παναγιώτης Σαρχώσης υποστήριξε ότι: «Ο πρωτογενής τομέας και ο θεσμός των συνεταιρισμών, όπως αναπτύξαμε και στην παρουσίαση των θέσεων μας για το Δήμο, αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και στήριξης της αγροτικής οικονομίας της περιοχής».

Οι βουλευτές από την πλευρά τους τόνισαν ότι: «Στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, θεωρούμε τον πρωτογενή τομέα, την αγροτική πολιτική, ως βασικό πυλώνα αυτής της ανασυγκρότησης και ατμομηχανή της περιφερειακής ανάπτυξης. Οι πολιτικές αυτές στα πλαίσια της στενής εφαρμογής των μνημονίων δεν μπορούν να υπάρξουν. Πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης της Αριστεράς είναι η ενίσχυση και η στήριξη της τοπικής οικονομίας και των υγιών συνεταιρισμών».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass