Σταθερά ανοδικά το Οινοποιείο Τύρναβου

Δημοσίευση: 11 Απρ 2014 20:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:54

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Δυναμική παραμένει η παρουσία του Αγροτικού Oινοποιητικού Συνεταιρισμού Tυρνάβου στην τοπική αγροτική και όχι μόνο οικονομία της περιοχής δίνοντας κάθε χρόνο πολύ καλές τιμές στους συνεταίρους παραγωγούς στα σταφύλια που εισκομίζουν, αλλά και παράλληλα ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές στον καταναλωτή. Όπως κάθε χρόνο αυτή την εποχή, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, κατά την οποία εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις του Συνεταιρισμού για το 2013, και ο προϋπολογισμός του 2014.

 Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Ραψανιώτης Αγησίλαος, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα κατά το 2013, καθώς και στις άοκνες προσπάθειες του ιδίου και των μελών του Δ.Σ., για την επίλυση των προβλημάτων του Συνεταιρισμού, καθώς επίσης και γενικότερα των αμπελουργών της περιοχής. Ζήτησε όμως, την ενεργότερη συμμετοχή των μελών του Συνεταιρισμού στις παραπάνω προσπάθειες.

ΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

 Το 2013 ο Συνεταιρισμός κατόρθωσε, κόντρα στην κρίση, να αυξήσει τις πωλήσεις των προϊόντων του, αφού κατόρθωσε να επεκταθεί και σε νέες αγορές. Έτσι μπόρεσε να σταθεί δυνατά στην αγορά και να αποδείξει, πως με την συνεχή προσπάθεια, την επιμονή στην ποιότητα με προσιτές τιμές, και την καλή συνεργασία με τους εργαζόμενους, μπορούν και οι Συνεταιρισμοί, που τόσο πολύ έχουν κατηγορηθεί για την αναποτελεσματικότητά τους, να στέκονται επάξια η και καλύτερα ακόμη από τις ιδιωτικές εταιρίες, στις αγορές , και να προστατεύουν τα συμφέροντα των μελών τους.

 Ακολούθησε συζήτηση για τα τρέχοντα ζητήματα του Συνεταιρισμού, και πάρθηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις για την συνέχιση της ομαλής πορείας του.

 Στην συνέχεια τον λόγο πήραν ο Γενικός Διευθυντής κ. Βαγγέλης Σίκαλος, προϊστάμενος λογιστηρίου κ. Δ. Τσιτσιγιάννης και ο ορκωτός ελεγκτής κ. Δημ. Ζυγελόπουλος που με την σειρά τους αναφέρθηκαν σε ζητήματα της αρμοδιότητας τους.

 

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Παρουσιάζοντας την επίσημη έκθεση του διοικητικού συμβουλίου ο δραστήριος πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης, και τα αποτελέσματα διαχειριστικής χρήσης του 2013 αφού έδωσε αναλυτικά στοιχεία τα οποία θεωρήθηκαν πάρα πολύ θετικά και εγκρίθηκαν συντριπτικά από το σύνολο της γενικής συνέλευσης των μετόχων είπε μεταξύ άλλων ότι το χρόνο που πέρασε και μέσα από δημιουργικό και πολλές φορές έντονο διάλογο η διοίκηση πήρε αποφάσεις για την λύση προβλημάτων του Συνεταιρισμού, δίνοντας λύση στα πιο πολλά από αυτά, και δρομολογήσαμε λύσεις για άλλα.

Με παραστάσεις στα αρμόδια υπουργεία και συζητήσεις με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, προσπαθήσαμε μέσα από ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, να εξασφαλίσουμε την ποιοτική παραγωγή τσίπουρου με την τοπική ονομασία «Τσίπουρο Τύρναβου» ,αξιοποιώντας την παραγωγή των σταφυλιών των μελών του Συνεταιρισμού, αλλά και της περιοχής.

Και ο κ. Ραψανιώτης συνέχισε λέγοντας, μεταξύ άλλων: « Μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα που συμμετέχουμε, ενεργούμε τα μέγιστα για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός.

 Στην παραγωγή κρασιών και τσίπουρου, αξιοποιήσαμε την νέα τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει στις νέες γραμμές παραγωγής και εμφιάλωσης, την ποιότητα των σταφυλιών, τις ικανότητες όλων των στελεχών μας, και γενικά τις δυνατότητες όλων των εργαζομένων, με τους οποίους η συνεργασία υπήρξε αρμονική.

 Ενισχύσαμε με ανθρώπινο δυναμικό το τμήμα πωλήσεων, προχωρήσαμε σε διαφημιστικές καμπάνιες και πήραμε πολλά άλλα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην αγορά. Με την συμμετοχή μας σε μεγάλες εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών αλλά και σε κλαδικές Ποτών, προβάλλαμε τα προϊόντα μας.  Δώσαμε και δίνουμε μεγάλη μάχη, γιατί ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο δύσκολος.  Αντιμετωπίσαμε αθρόες εισαγωγές κρασιών με μεγάλο πόλεμο τιμών και μεγάλες ανακατατάξεις στην αγορά.

 Η φιλοσοφία στις δράσεις μας πρέπει να είναι η συνεχής ποιοτική βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, συγχρόνως να διεκδικούμε από την πολιτεία με όλα τα θεμιτά μέσα, καθαρό νομικό και θεσμικό πλαίσιο.

 Η ομαλή λειτουργία του Συνεταιρισμού, χρειάζεται συνεργατική διάθεση από τους συμβούλους του Δ.Σ. αλλά και εργασιακή ειρήνη, στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

 Η απόδοση ευθυνών στα λάθη, στις αδυναμίες και παραλείψεις, πρέπει να προβλέπει στην απάλειψη αυτών, αλλά και στην παραπέρα βελτίωση μας.

 Ο Συνεταιρισμός μας στηρίζει το εισόδημα των μελών του με καλές τιμές στα σταφύλια. Οινοποιεί και αποστάζει εκλεκτά τελικά προϊόντα.

Σφιχτή πολιτική στα έξοδα, με περιστολή των ελαστικών δαπανών. Παράλληλα προχωρούμε σε στοχευμένες ενέργειες στις πωλήσεις μας , οι οποίες πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα με την είσπραξη των χρημάτων, και εγώ ως πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ξοδεύουμε αρκετό χρόνο για την επίλυση των προβλημάτων του Συνεταιρισμού, και την ομαλή λειτουργία του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass