ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Μελέτη για τη β’ φάση της τάφρου Χατζηχαλάρ

* Ενώ αναμένεται να παραδοθεί επισήμως η πρώτη φάση, το πάρκο πίσω από την 1η Στρατιά

Δημοσίευση: 15 Απρ 2014 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:58

Στο επόμενο βήμα για την αξιοποίηση ενός ακόμη τμήματος της τάφρου Χατζηχαλάρ προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων μέσω σύμβασης για ειδική αρχιτεκτονική μελέτη.

Το πρώτο τμήμα της τάφρου, έκτασης 60 στρεμμάτων, έχει ήδη διαμορφωθεί σε πάρκο που, μετά την ασφαλτόστρωση της οδού Γιάγκου, θα παραδοθεί και επισήμως τις επόμενες ημέρες προς χρήση, ενώ ήδη συμπολίτες, απολαμβάνουν το νέο πάρκο, πίσω από τη 1η Στρατιά.

Στόχος της δημοτικής αρχής, με την υπογραφή της σχετικής μελέτης για τη δεύτερη φάση, είναι να καταστεί το έργο ώριμο έτσι ώστε μελλοντικά να χρηματοδοτηθεί από την ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα.

Το δεύτερο τμήμα του έργου «Διαμόρφωση τάφρου Χατζηχαλάρ» (συνέχεια του συνολικού έργου) αφορά σε έκταση 50 στρεμμάτων και επεκτείνεται έως και την οδό Καρφή. Από το ύψος των στρατιωτικών κατοικιών (πίσω από την 1η Στρατιά) όπου τελειώνει η πρώτη φάση, έως και την οδό Καρφή, μετά το εμπορικό κέντρο «Γαία» στη συνοικία της Φιλιππούπολης.

Για την υλοποίησή του, και ενόψει τρεχόντων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, θα εκπονηθεί η ειδική αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής που αφορά στα κατασκευαστικά στάδια του έργου, ώστε αυτό να καταστεί ώριμο. Η μελέτη, που θα χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο Λαρισαίων, αναμένεται να παραδοθεί σε 5 μήνες περίπου, οπότε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων θα υποβάλει στη συνέχεια, πρόταση υλοποίησης του έργου.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών «η ειδική αρχιτεκτονική μελέτη αφορά ένα στάδιο, το στάδιο εφαρμογής. Ήτοι, σε μία έκταση συνολικού περιβάλλοντος χώρου 50.000 τ.μ., τα 1.030 τ.μ. θα περιλαμβάνουν κατασκευαστικές λεπτομέρειες πλακοστρώσεων, διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού κλπ. Ενώ η απομένουσα έκταση θα αφορά σε εργασίες πρασίνου».

Προς το παρόν, κάτοικοι των όμορων συνοικιών, απολαμβάνουν το πρώτο τμήμα του έργου που θα αποτελέσει, πνεύμονα πρασίνου. Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Γιάγκου, που θα συνδέσει και οδικά την οδό Καρδίτσης με τις απέναντι συνοικίες (Λιβαδακίου, Νεάπολης και Φιλιππούπολης) βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ με την ολοκλήρωση και άλλων εργασιών μικρότερης έκτασης, το πάρκο θα παραδοθεί και επισήμως σε χρήση το επόμενο διάστημα.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass