«ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Στα συρτάρια του Υπουργείου Παιδείας η κατασκήνωση του Κοκκινοπηλού

Δημοσίευση: 17 Απρ 2014 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:01

Της Λένας Κισσάβου

Τη λειτουργία των μαθητικών κατασκηνώσεων, στον Κοκκινοπηλό, επιδιώκει εκ νέου, ο Δήμος Ελασσόνας, έχοντας σχέδια για τη δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας όχι μόνο παιδιών, αλλά κατά διαστήματα διαφόρων ομάδων ατόμων, που θα παραμένουν στην περιοχή, στο πλαίσιο επισκέψεών τους για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Γεώργιο Πασχόπουλο, από τις τελευταίες του συναντήσεις με αρμοδίους στην Αθήνα, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι είναι θέμα χρόνου η απευθείας παραχώρηση των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού, από το Υπουργείο Παιδείας στον Δήμο, προκειμένου να μπουν σε εφαρμογή τα φιλόδοξα σχέδιά του.

Ο κ. Πασχόπουλος δήλωσε ότι το 2011, η Κεντρική Επιτροπή Μαθητικών Κατασκηνώσεων του Υπουργείου Παιδείας, είχε πάρει θετική απόφαση παραχώρησής τους στον Δήμο Ελασσόνας και επαναλειτουργίας τους. Βάσει της νόμιμης διαδικασίας, που έπρεπε να ακολουθήσει, αναμενόταν κοινή υπουργική απόφαση με το Υπουργείο Οικονομικών, που θα έδιδε το «πράσινο φως» στον Δήμο. Αυτή όμως δεν εκδόθηκε ποτέ. Το θέμα επανέρχεται μετά από χρόνια, με την Κεντρική Επιτροπή Κατασκηνώσεων να ξαναδίνει θετική απάντηση στον Δήμο και να δρομολογείται αυτή τη φορά η απευθείας παραχώρησή τους, από το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος, στα σχέδια του Δήμου είναι η λειτουργία τους ως μαθητικές κατασκηνώσεις και πάλι, με τη διαφορά ότι σε κάποιες περιόδους του χρόνου, θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενούν ομάδες ατόμων, που θα επισκέπτονται την περιοχή, όπως για παράδειγμα μαθητές σχολείων απ’ άλλα μέρη της Ελλάδας, που στο πλαίσιο περιβαλλοντικών προγραμμάτων τους θα επισκέπτονται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας ή εκπαιδευτικούς ή φοιτητές, που θα υλοποιούν αντίστοιχα προγράμματα επιμόρφωσης κ.α.

Επίσης ο κ. Πασχόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει η σκέψη παράλληλα να λειτουργήσει και ως Ορειβατικό Κέντρο, για τους λάτρεις της ορειβασίας, που επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου.

Όλα αυτά όμως, παραμένουν ακόμη ως σκέψεις, καθότι η παραχώρηση των κατασκηνώσεων, βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατασκηνώσεις της Τοπικής Κοινότητας Κοκκινοπηλού, περιήλθαν στο Δημόσιο από κληροδότημα και λειτουργούσαν για χρόνια σύμφωνα με τον αρχικό τους σκοπό.

Στη συνέχεια παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να λειτουργήσουν ως κέντρο υποδοχής μεταναστών. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία.

Ο χώρος μέχρι σήμερα παραμένει ανεκμετάλλευτος και σε κακή κατάσταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass