ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

Ανάσταση και ο Εσπερινός της Αγάπης στον Άγιο Αχίλλιο

Δημοσίευση: 23 Απρ 2014 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:06
 
Με κάθε λαμπρότητα και με μεγάλη τη συμμετοχή των Λαρισαίων πιστών τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου η λαμπρά τελετή της Αναστάσεως, το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, καθώς και η πρώτη Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλεως.
Επίσης με καθολική τη συμμετοχή των πιστών τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία της Πρώτης Αναστάσεως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ιερουργούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, ο οποίος έριξε τα καθιερωμένα φύλλα δάφνης στους πιστούς, των Ιεροψαλτών ψαλλόντων δυνατά το «Ανάστα ο Θεός, κρίνων την γην...» και των νέων της ενορίας δημιουργούντων δυνατών και εντυπωσιακών θορύβων, κρότων και κωδωνοκρουσιών διά την χαράν της Αναστάσεως και την νίκην του Χριστού εις τον άδην.
Την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα έγινε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, η ακολουθία της Αγάπης, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου κ.Ιγνατίου, όπου αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιο σε επτά γλώσσες, ενώ ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, π.Αχίλλιος ανέγνωσε το πασχαλινό μήνυμα του μητροπολίτου.
Σε όλους τους Χριστιανούς ο σεβασμιότατος ευχήθηκε Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά κι ευλογημένα, ενώ διένειμε και το καθιερωμένο πασχάλιο αυγό. Προ της απολύσεως χειροθέτησε Οικονόμους τους αιδεσιμολογιωτάτους πρεσβυτέρους π.Βασίλειον Γαλούσην, εφημέριον των ορεινών Αμπελακίων και π.Νικόλαον Ζαμαθράκην, εφημέριον Αγίας Τριάδος και τους επαίνεσε ιδιαίτερα για την προσφορά τους στην Εκκλησία, ενώ ακόμη χειροθέτησε Αναγνώστες δύο πολύ καλά παιδιά και Ιερόπαιδες του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλίου, τον Βασίλειο Στεργιούλη και τον Κωνσταντίνο Λάππα και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την διακονία τους στο ιερό βήμα και στην Εκκλησία γενικότερα.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
Στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας την Δευτέρα της Διακαινησίμου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος. Μέσα στον καταστόλιστο ναό, ο οποίος από νωρίς είχε κατακλυστεί από τους ευλαβείς ενορίτες, ο σεβασμιότατος στο κήρυγμα του μίλησε για την Αναστάσιμη χαρά και πώς αυτή δίνει νόημα στη ζωή του κάθε ανθρώπου σε μία εποχή που χρειαζόμαστε όσο τίποτε άλλο το ανέσπερο φώς της Αναστάσεως, ενώ προ της απολύσεως ευλόγησε και ακολούθως μοίρασε σε όλους τους πιστούς τα πασχάλια αυγά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass