ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Οικογενειακές ιστορίες» δημοτικών εκλογών...

* ΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΚΙΡΤΖΗΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΤΗ ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2014 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:14
Του Κ. Γκιάστα
Ο Χρήστος και ο Γιάννης είναι δύο συνηθισμένα αδέλφια στην πόλη της Λάρισας. Κάθε Κυριακή τρώνε μαζί με τις οικογένειές τους στο πατρικό τους τιμώντας τους γονείς τους. Όλοι ενωμένοι όπως οι παραδοσιακές ελληνικές οικογένειες. Όμως την Κυριακή των δημοτικών εκλογών θα πρέπει να... χωρίσουν για λίγο.
Είναι μια από τις πιο περίεργες και ιδιαίτερα σπάνιες περιπτώσεις υποψηφίων που κατατέθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Πρωτοδικείο της Λάρισας. Δύο αδέλφια θα είναι υποψήφια σε αντίπαλα όμως ψηφοδέλτια στη μάχη για το Δήμο της Λάρισας.
Ο μεν Χρήστος Μικιρτζής θα είναι με την παράταξη του Ντίνου Διαμάντου, ο δε μικρότερος Γιάννης (Μικερτζής) με αυτήν του Κώστα Τζανακούλη. Φυσικά και τα όσα είχαν να πουν ήταν άξια αναφοράς.
«Ξεκίνησα εγώ πρώτος» λέει ο 46χρονος Χρήστος που είναι και ο μεγαλύτερος και εργάζεται ως ασφαλιστικός σύμβουλος. «Είχα συμφωνήσει με τον κ. Διαμάντο και δεν ήξερα πως θα είναι υποψήφιος και ο αδελφός μου» και τότε παίρνει τον λόγο ο μικρότερος και καλλιτέχνης (γνωστός τραγουδιστής στον χώρο της Λάρισας), 44χρονος Γιάννης «εγώ από την πλευρά μου ήμουν ηθικά δεσμευμένος στον κ. Τζανακούλη και δεν μπορούσα να αρνηθώ σε περίπτωση που κατέβαινε εκ νέου υποψήφιος. Από τη στιγμή που το έκανε εγώ δεν μπορούσα να κάνω πίσω». Έτσι και έγινε...
Από κει και μετά όταν το έμαθαν οι δικοί τους υπήρξαν «περίεργες αντιδράσεις». «Όλοι μας έλεγαν γιατί έγιναν έτσι τα πράγματα και θεωρούσαν πως δεν ήταν σωστό. Όμως όταν τους εξηγούσαμε την κατάσταση τότε κατανοούσαν την ιδιαιτερότητα της περίπτωσης» εξηγούν και οι δύο.
Ναι αλλά τι γίνεται με το σόι ρωτάω. «Έχουμε και μεγάλο» λένε χαμογελαστά. «Η μάνα μας έχει 5 αδέλφια και ο πατέρας μας έχει 6. Μετράμε λοιπόν πάνω από 20 πρώτα ξαδέρφια και σκέψου πως οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν παιδιά, συζύγους, αδέρφια και πάει λέγοντας. Μιλάμε για μεγάλο σόι» εξηγεί ο Γιάννης και παίρνει τη σκυτάλη ο Χρήστος. «Θεωρώ πως κάθε οικογένεια είναι πολύ πιθανόν να έχει σχέση άμεση ή έμμεση με έναν υποψήφιο. Εντάξει στη δική μας είναι δύο και μάλιστα σε αντίπαλα στρατόπεδα. Εκτιμώ πως θα μοιραστούν οι ψήφοι της οικογένειας. Οι μισοί θα ψηφίσουν τον έναν και οι άλλοι μισοί τον άλλο. Είναι μια κατάσταση που θα τη σεβαστούν».
Για το αν συζητούν μεταξύ τους τα προβλήματα της πόλης: «Φυσικά και τα συζητάμε και μας απασχολούν. Είμαστε δύο παιδιά που αν και έχουν καταγωγή από χωριά οι γονείς μας (σ.σ. Ραχούλα και Ελευθεραί) εμείς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Λάρισα» τονίζει ο Γιάννης και συνεχίζει ο Χρήστος. «Είμαστε παιδιά της πιάτσας δηλαδή και θεωρούμε πως έχουμε την ηλικία και τη διάθεση να προσφέρουμε».
*Ναι αλλά είστε σε αντίπαλα στρατόπεδα...
- Τι σημασία έχει πάνω, απ’ όλα είμαστε αδέρφια και να φανταστείς πως αν έχω έναν ψηφοφόρο που ψηφίζει αντίπαλο συνδυασμό τότε προτείνω να ψηφίσει τον αδελφό μου.
Αλληλεγγύη λοιπόν, και συμφωνεί και ο άλλος αδελφός υπογραμμίζοντας: «Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι αλλά η οικογένειά μας θα είναι ενωμένη και δεν θα λαβωθεί από τη διαδικασία αυτή. Μάλιστα θα φάμε και την Κυριακή των εκλογών μαζί...».
Τώρα για το ποιον θα ψηφίσει η μάνα;
Η πιο δύσκολη στιγμή όμως πρέπει να ‘ναι για τη... μάνα, τονίζω. «Πρέπει να τα έχουν συμφωνήσει με τον πατέρα» μου λένε, «ο ένας τον έναν και ο άλλος τον άλλον. Μοιρασμένα είπαμε...».
Η δικαιοσύνη των γονιών.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass