ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Ενωτικός ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2014 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:18
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Ενωτικός ήταν προχθές στον Τύρναβο ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με την παρουσία εκπροσώπων κομμάτων, φορέων και υποψήφιων δημάρχων.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Τύρναβου κ. Στέλιος Καραμήτσιος, ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από τη Σεβαστή Μπάκου, ενώ τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε η Ελένη Μπουρσιάνη.
Κεντρικός ομιλητής ήταν γραμματέας του ΠΑΜΕ Τύρναβου και γενικός γραμματέας της Ένωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Καραστέργιος. Στην ομιλία του ο κ. Καραστέργιος τόνισε ότι η 1η του Μάη είναι η μέρα που όλοι οι εργάτες του κόσμου τιμούν τους νεκρούς των τάξεών τους, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο. Τη μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφασή της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη.
Επίσης ο κ. Καραστέργιος στην ομιλία του σημείωσε: «Υπάρχει διέξοδος. Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων που ντύνεται με τον μανδύα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης...».
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων στον χώρο της Τούμπας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από πλευράς Δήμου Τύρναβου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Ζώης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δημήτρης Χαλούλης. Επίσης παρευρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Τύρναβου κ. Στ. Χατζηκράχτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Τύρναβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Λέλλα Μάγγου Στατήρη, κ. Νίκος Μπαντογιας και Γιώργος Σακοράφας, ο εκπρόσωπος της «Δράσης Πολιτών» του υποψήφιου δημάρχου κ. Στέλιου Ροντούλη συνδικαλιστής δάσκαλος κ. Δημήτρης Χασιώτης, εκπρόσωποι οργανώσεων και φορέων του Δήμου Τύρναβου, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες
ΔΗΛΩΣΗ ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Παρέμβαση έκανε, ανήμερα της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο υποψήφιος δήμαρχος Τύρναβου κ. Στέλιος Ροντούλης σημειώνοντας ότι το μήνυμα του εορτασμού της Πρωτομαγιάς είναι διαχρονικό και έχει πανανθρώπινη διάσταση.
Ο κ. Ροντούλης στη δήλωσή του υποστηρίζει ότι κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην εργασία, για να αναπτύξει τις ιδιαίτερες κλίσεις του, να διαμορφώσει την ιδιοσυστασία του και να διασφαλίσει ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης για την οικογένειά του.
Έτσι, η ανεργία, η καταπάτηση του εργατικού δικαίου και η παραβίαση των κανόνων ασφαλείας κατά την ώρα της οιασδήποτε εργασίας ουσιαστικά υποβαθμίζουν τον ανθρώπινο πολιτισμό, τρομοκρατούν τον εργαζόμενο και κηλιδώνουν την ανθρώπινη υπόσταση.
Και ο κ. Ροντούλης καταλήγει στη δήλωσή του: «Η νοηματοδότηση, λοιπόν, της Πρωτομαγιάς δεν πρέπει να μείνει στα λόγια, αλλά να περάσει στα έργα. Οι ευκαιρίες πλήρους απασχόλησης, η διασφάλιση αξιοπρεπών μισθών, οι ολοκληρωμένες ασφαλιστικές-υγειονομικές παροχές στους εργαζόμενους, η υλοποίηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας κατά την εργασία ο σεβασμός των προνοιών του εργατικού δικαίου και κυρίως, η έμπρακτη και σθεναρή καταπολέμηση της ανεργίας πρέπει να αποτελούν τον ουσιαστικό πυρήνα κάθε κυβερνητικής δράσης, καθόσον επί των προταγμάτων αυτών ερείδεται η κοινωνική ομαλότητα, σταθερότητα και ευρυθμία».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass