Ο Κων. Τζανακούλης απαντά στον Ντ. Διαμάντο

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2014 0:11 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:31

 

Με αφορμή την επιστολή του υποψηφίου δημάρχου Ντ. Διαμάντου, με την οποία έθετε μεταξύ άλλων ερωτήματα για την περιουσία του δημάρχου Λαρισαίων Κων. Τζανακούλη, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Αν ο κ. Διαμάντος θεωρεί ότι η συκοφαντία είναι προνόμιο κάποιων και η άμυνα στη συκοφαντία πρέπει να εμποδίζεται από την προεκλογική περίοδο, μάλλον απατάται. Ωστόσο, ήταν κι εκείνος εξ’ αυτών που υπέγραφαν ανακοινώσεις σχετικά με δήθεν «ελλείμματα» στο Δήμο Λαρισαίων. Τώρα που η αλήθεια δεν τον βολεύει θυμήθηκε τους κανόνες της δεοντολογίας. Δεν προσκρούει όμως σε κανένα κανόνα δεοντολογίας το γεγονός ότι και ο ίδιος υιοθετούσε ασαφείς και συκοφαντικές φημολογίες, όταν μάλιστα είχε ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια για το Δήμο;

Μιλά για την οικονομική κατάσταση του Δημάρχου Λαρισαίων. Τον πληροφορούμε ότι ο Δήμαρχος Κ. Τζανακούλης καταθέτει ανελλιπώς φορολογικές δηλώσεις από το 1978. Και από τη στιγμή που ασχολήθηκε με τα κοινά, καταθέτει επίσης σαφέστατες δηλώσεις και για το πόθεν και για το έσχες. Είναι μάλιστα ο μόνος Δήμαρχος, ίσως στην Ελλάδα, που δημοσιοποίησε τα περιουσιακά του στοιχεία με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία».

Αν προσέξει λοιπόν τις φορολογικές δηλώσεις του Δημάρχου, θα διαπιστώσει ότι είχε εισοδήματα και πριν ασχοληθεί με τα κοινά, και αναλογικά δεν αυξήθηκαν στη διάρκεια της θητείας του. Είχε και εξακολουθεί να έχει, ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειας του οικονομικές δραστηριότητες και εισοδήματα από άλλες πηγές. Και είναι όλα φανερά, διαυγή και ξεκάθαρα.

Σ’ ότι αφορά τώρα τους ελέγχους στο Δήμο για τους οποίους μιλά, θα πρέπει να του επισημάνουμε ότι έλεγχοι γίνονται από Ορκωτούς Λογιστές. Και μάλιστα σ’ ένα Δήμο, όπως ο Δήμος Λαρισαίων, ο οποίος εφήρμοσε πρώτος το Διπλογραφικό Σύστημα και διαθέτει οργανωμένες υπηρεσίες που έχει ελεγχθεί αμέτρητες φορές. Δυστυχώς ή ευτυχώς, τους ελέγχους τους κάνουν οι ελεγκτικοί οργανισμοί, και σε κάθε περίπτωση οι παρατηρήσεις των ελεγκτών εφαρμόζονται κατά γράμμα.

Ας μην αναζητά λοιπόν ευκαιρίες για προεκλογικές κορώνες με πιασάρικα θέματα. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική: Τα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων είναι διαφανή και αυτό αποδεικνύεται σε κάθε έλεγχο, όπως είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνει και με τον παρόντα. Δεν γίνεται όμως στην προεκλογική περίοδο να θεωρείται θεμιτή η χρήση φημών που σπιλώνουν προσωπικότητες και υπαλλήλους και αθέμιτη η απάντηση όσων θίγονται από τις συκοφαντικές φήμες…

Ο Δήμαρχος έχει καταστήσει δημόσια τα περιουσιακά του στοιχεία. Το έχουν κάνει άραγε όλοι όσοι κατείχαν κατά καιρούς δημόσια αξιώματα;» καταλήγει η απάντηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass