Δ. Αβρανάς: «Εμπιστευθείτε μας για να περάσουμε στο δεύτερο γύρο!»

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2014 21:38 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:39

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

«Εμπιστευθείτε μας! Είμαστε εγγυητές, έμπειροι και άξιοι αγωνιστές που θα σταθούν μπροστά για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων, την προώθηση, της αντίστασης, της πάλης, της διεκδίκησης, της ανατροπής. Αισιόδοξα, περήφανα, μαχητικά για να περάσουμε στο δεύτερο γύρο των Τοπικών εκλογών!». Με αυτό το μήνυμα, ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας – επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Δημήτρης Αβρανάς ολοκλήρωσε την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην πλατεία της Ελασσόνας.

Απευθυνόμενος σε ένα πυκνό ακροατήριο, ο κ. Αβρανάς υπογράμμισε, ανάμεσα στα άλλα:

«Δεν κρύβουμε την αισιοδοξία μας, είμαστε αποφασισμένοι, προχωράμε μπροστά, παρά τις δυσκολίες. Καλούμε τους δημότες να στείλουν μήνυμα αντίστασης και ελπίδας, με ψήφο στο συνδυασμό μας. Όχι άλλος χαμένος χρόνος, όχι άλλη χαμένη ευκαιρία. Θυμηθείτε την προηγούμενη τετραετία αλλά και όλες τις προηγούμενες τετραετίες: τους «αυτοδιοικητικούς» και «ανεξάρτητους» υποψηφίους που προσπαθούν να υφαρπάξουν για μια ακόμα φορά τη λαϊκή ψήφο, όλους αυτούς που εμφανίζονται προεκλογικά σαν…σωτήρες του τόπου, τους «νέους και άφθαρτους» και τους κάθε λογής υπερκομματικούς, τις «νέες ιδέες» που έφερναν πάντα, την δήθεν αναζωογόνηση της τοπικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας, τα παχιά και ανέξοδα λόγια για «ανάπτυξη» και τις εκθέσεις ιδεών, τα έργα και τις ημέρες τους. Στις τοπικές εκλογές δεν ψηφίζουμε ούτε τον «έμπειρο» διαχειριστή, ούτε τον «άφθαρτο», τον «άξιο», το «καλό παιδί» και αυτόν που έχει ελεύθερο χρόνο. Ψηφίζουμε με κριτήριο ποιος δρα μέσω των δημοτικών συμβουλίων προωθώντας τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και ποιος δρα για τα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα. Το κριτήριο πρέπει να είναι ενιαίο.

Επιτέλους, πρέπει να αναλογιστούμε σοβαρά γιατί σκοντάφτει η καθημερινότητα μας σε μια σειρά δεκάδες τοπικά προβλήματα που έχουν βέβαια και άμεση σχέση με το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Ανοίξαμε πλούσια κουβέντα με τους κατοίκους του Δήμου μας και εξηγήσαμε τι έγινε όλη την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Το παλιό είναι παλιό. Είναι ξεπερασμένο. Είναι αυτό που στηρίζεται και ενισχύει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Είσαι παλιός είτε έρχεσαι σαν έμπειρος, δοκιμασμένος στυλοβάτης αυτής της πολιτικής όπως ο κ. Πασχόπουλος, είτε έρχεσαι σαν νέος, άφθαρτος όπως όλοι οι άλλοι που κινούνται στην ίδια ρότα διαχείρισης. Το πραγματικό νέο, το πρωτοπόρο, το ελπιδοφόρο είναι εδώ. Η ενίσχυση του ψηφοδελτίου μας δυναμώνει την ελπίδα και την προοπτική κόντρα στον φόβο και τις αυταπάτες. Εμπιστευθείτε μας γιατί θα είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δικαιωμάτων σας, στην πρώτη γραμμή βελτίωσης της καθημερινότητας σας». Και ο κ. Αβρανάς ολοκλήρωσε: «Διεκδικούμε το Δήμο Ελασσόνας, γνωρίζοντας ότι τα όρια είναι ασφυκτικά. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε τη δική μας δυναμική, τα δικά μας δεδομένα, να βάλουμε φραγμό σε μια σειρά μέτρα, γιατί για να αλλάξει η ζωή μας χρειάζεται να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Μπορεί κάποιοι συνδημότες να μην συμφωνούν σε όλα μαζί μας, ας κρατήσουν διαφωνίες, επιφυλάξεις που τυχόν έχουν και δεν μπόρεσαν να λυθούν όλη αυτή την περίοδο. Έχουν μπροστά τους όμως ένα συγκεκριμένο δίλλημα: με την ψήφο τους θα στείλουν μήνυμα υποταγής ή χειραφέτησης; Θα επενδύσουν, για άλλη μια φορά σε ψεύτικες ελπίδες (που ούτε καν τέτοιες δεν είναι) για να ξανα-απογοητευτούν στο μέλλον ή θα επιλέξουν με την ψήφο τους να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο μας;».

Πριν την ομιλία του, προηγήθηκε ομιλία του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ κ. Ρίζου Μαρούδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass