Αν. Ψύρρα: Έχουμε όραμα και ρεαλιστικό πρόγραμμα

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2014 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:40

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

Πλήθος συνδημοτών από τις πόλεις του Τύρναβου, του Αμπελώνα, αλλά και τα χωριά του Δήμου Τύρναβου κατέκλισαν το βράδυ την κεντρική πλατεία του Τύρναβου, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής  ομιλίας της υποψήφιας δημάρχου Τύρναβου  κ. Αναστασία Ψύρρα.

Η κ. Ψύρρα, πολύτεκνη μάνα, πρώην δήμαρχος,  νομαρχιακή σύμβουλος, υποψήφια βουλευτής,  καταξιωμένη γιατρός, με μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία, ένοιωσε μοναδική ικανοποίηση από την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου. Μαζί της ο συνυποψήφιος δήμαρχος  Θανάσης Νασίκας και όλα τα στελέχη του συνδυασμού.

Η κ. Ψύρρα αφού αναφέρθηκε στην σημερινή  πραγματικότητα  στο Δήμο Τύρναβου σημειώνοντας με έμφαση ότι χρειάζεται αλλαγή στο Δήμο Τύρναβου και η νέα δημοτική αρχή πρέπει να έχει όραμα και, κυρίως ρεαλιστικό πρόγραμμα για τη νέα 5ετία. Αναφερόμενη σε έργα και παρεμβάσεις, μίλησε για την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Τύρναβος τονίζοντας ότι  επιβάλλεται να γίνουν όλα και σύντομα. Το αξίζει η ομάδα που σήμερα αναγκάζεται να παίζει σε ξένο γήπεδο .

Αναφέρθηκε επίσης στην χωροταξική διευθέτηση των δυο πόλεων του Δήμου Τυρνάβου με την κατασκευή  ανατολικής παράκαμψης του Αμπελώνα. Στη διαπλάτυνση- ανακατασκευή του δρόμου Αμπελώνα- Τυρνάβου και δημιουργία σύγχρονου ποδηλατοδρόμου.

Νότια παράκαμψη της πόλης του Τυρνάβου.

Η υποψήφια δήμαρχος Τύρναβου υποσχέθηκε την ολοκλήρωση του κλειστού Κολυμβητηρίου. «Είναι υποχρέωση, είπε, να σεβόμαστε τα χρήματα του λαού και τον κόπο της  δημοτικής αρχής του Θανάση Νασίκα, να ολοκληρώσουμε κάθε έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και να το παραδώσουμε στους δημότες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προηγούμενων δημοτικών αρχών αποτελεί το κυλικείο στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου Αμπελώνα».

Η κ. Ψύρρα δεσμεύτηκε επίσης τη διασύνδεση του Δήμου  με τον αγωγό φυσικού αερίου. Μεγαλόπνοο έργο αλλά επιβάλλεται  να επιδιωχθεί

Σε ότι αφορά την κοινωνική  πολιτική η κ. Ψύρρα είπε ότι σε κάθε εποχή ο Δήμος σε συνεργασία και με την Εκκλησία επιβάλλεται να μεριμνά για τους αδύναμους συμπολίτες μας. Φροντίζοντας κατ’ αρχήν  οι συνδημότες να μην στερούνται το φαγητό και κυρίως τα παιδιά.

Θα συνεχιστεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» . Μάλιστα σημείωσε ότι θα υπάρχει φροντίδα για  τους ηλικιωμένους Το κοινωνικό μας παντοπωλείο θα χορηγεί τρόφιμα στους απόρους και στους μη έχοντες σύνταξη.

Μιλώντας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο  η κ. Ψύρρα είπε: «Η μέριμνα μας στις πολύτεκνες και υπερπολύτεκνες οικογένειες θα είναι συνεχείς. Ασφαλώς έχουν και τα περισσότερα προβλήματα αλλά είναι και αιμοδότες της πατρίδας μας. Μας προσφέρουν : μαθητές, στρατιώτες εργαζομένους, καταναλωτές κ.ο.κ. Τους οφείλουμε σεβασμό και συμπαράσταση. Στη θητεία μου ως Δήμαρχος μείωσα την τιμή του νερού στο μισό. Στην πορεία θα τους παράσχουμε και άλλες διευκολύνσεις και σε άλλους τομείς».

Στον τομέα της καθημερινότητας η υποψήφια δήμαρχος Τύρναβου δεσμεύτηκε για πραγματική καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και συχνό πλύσιμο και περιποίηση των χώρων πρασίνου και παιδικών χαρών.

Ηλεκτροφωτισμός των σκοτεινών χώρων και τακτική αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων και κανονική αποκομιδή των απορριμμάτων και τακτικό πλύσιμο των κάδων.

Καθαρισμός σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των κενών οικοπέδων και όπου είναι εφικτό κατεδάφιση μισογκρεμισμένων ντουβαριών. Αφ’ ενός είναι εστίες μόλυνσης και αφ’ εταίρου δημιουργούν κακή εικόνα στην πόλη  – στο Δήμο .

Και η κ. Ψύρρα κατέληξε στην ομιλία της στον Τύρναβο: «Με γνωρίζετε σχεδόν όλοι σας αφού επί 25 έτη εργαζόμουν στο Κέντρο Υγείας και μας δόθηκε αφορμή να γνωριστούμε. Εγώ νιώθω ότι ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Επίσης όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας είναι γνωστοί και καταξιωμένοι στην τοπική μας κοινωνία . Εμπιστευθείτε μας, δώστε μας δύναμη την Κυριακή των εκλογών και έτσι όλοι μαζί τη δεύτερη Κυριακή να είμαστε οι νικητές των εκλογών.

Σημαντική η ομιλία του συνυποψηφίου δημάρχου και πρώην δημάρχου κ. Θανάση Νασίκα ο οποίος αναφέρθηκε και εκείνος με τη σειρά του στο πρόγραμμα του συνδυασμού. Επίσης έκανε αναφορά στα πολλά και μεγάλα έργα που έγιναν επί θητείας του. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο πρώην υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass