ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε»

Οι προτεραιότητές μας για τον Δήμο Τυρνάβου

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2014 20:42 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:41

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

Μετά την υλοποίηση του νόμου του «Καλλικράτη» με την ένωση μικρότερων Δήμων και τη δημιουργία νέων πιο ισχυρών και με μεγαλύτερο πληθυσμό «γεννήθηκαν», άλλοι με πολλά και άλλοι με λιγότερα προβλήματα Δήμοι. Ένας από τους πλέον συγκροτημένους «Καλλικρατικούς Δήμους είναι αυτός που προέκυψε  με τη συνένωση των πρώην Δήμων Τυρνάβου  και Αμπελώνα, με πληθυσμό με βάση την απογραφή του 2011 να ξεπερνάει τους 26.000 κατοίκους επίσημα και να φτάνει τους 30.000 κατοίκους στην σημερινή πραγματικότητα.

Ο νέος πλέον Δήμος Τυρνάβου  σε ότι αφορά την απασχόληση του πληθυσμού,  οι κάτοικοί του είναι απασχολούμενοι κατά κύριο λόγο στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, καθώς επίσης στη μεταποίηση και στον πρωτογενή τομέα.

Στις δημοτικές εκλογές  της Κυριακής  κατέρχονται πέντε υποψήφιοι Δήμαρχοι, στους οποίους θέσαμε το εξής ερώτημα, δύο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες το πρωί της Κυριακής:

- Ποιο  είναι το μήνυμα  του συνδυασμού και το δικό σας ως επικεφαλής υποψήφιος  δήμαρχος για τη νέα 5ετία στο Δήμο σας προς τους συνδημότες σας όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη;
Και επιγραμματικά πήραμε τις εξής απαντήσεις:

 

Μέτωπο Προοδευτικής  Συμπαράταξης Τυρνάβου Αμπελώνα (ΜΠΡΟΣΤΑ)

Νικόλαος Μαλάκος νυν και υποψήφιος Δήμαρχος

Στη νέα θητεία της δικής μας Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος μας, απαλλαγμένος από τα χρέη του παρελθόντος και τις διοικητικές αρρυθμίες, ατενίζει το μέλλον με όραμα, βασιζόμενη στα μεγάλα έργα υποδομής που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται να υλοποιούνται. Έργα που χρόνια απαιτούνταν από τις Τοπικές Κοινωνίες και τώρα πραγματοποιούνται από την δική μας Δημοτική Αρχή. Από την άλλη πλευρά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής μας, ενισχύοντας τις κοινωνικές και εκπαιδευτικές δομές του Δήμου, με απώτερο στόχο οι νέοι οικογενειάρχες να παραμείνουν στην περιοχή μας.

Με τις δημιουργούμενες υποδομές μας προσελκύουμε επενδυτές στον χώρο της γεωργίας και της μεταποίησης, αφού ενισχύουμε εκείνους τους θεσμούς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, πρωτοπόρα επαγγέλματα για τον τόπο μας. Στηριζόμαστε στους νέους, επενδύουμε στα έργα υποδομής, τολμούμε ρήξη με τα κατεστημένα, νοικοκυρεύοντας αρρυθμίες του παρελθόντος.

 

 

 

«Λαϊκή Συσπείρωση»

Υποψήφιος Δήμαρχος Στέλιος Χατζηκράχτης

Oι στόχοι και οι σχεδιασμοί του συνδυασμού μας για την νέα πενταετία καθορίστηκαν  με βάση την γενική μας   αντίληψη και θέσεις για τον ρόλο της Τοπικής  Διοίκησης στις σημερινές συνθήκες.

Για εμάς , για  την Λαϊκή Συσπείρωση , βασική προτεραιότητα είναι να καταστήσουμε τον Δήμο , σύμμαχο συμπαραστάτη και συναγωνιστή των λαϊκών στρωμάτων και των μαζικών τους οργανώσεων, τόσο στις κοινωνικές αντιπαραθέσεις όσο και στις δημιουργικές τους πρωτοβουλίες , για την διασφάλιση και επέκταση των πολιτικών , κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

- Η ενεργοποίηση του πολίτη, η ενίσχυση της αντιπροσωπευτικότητας και η συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων

 Βασική κατεύθυνση της δημοτικής μας δράσης θα είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και η συλλογική ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

- Η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία του δημόσιου χώρου

- Διεκδικούμε το σεβασμό του λαϊκού πολιτισμού ,την ανάδειξη του , την σύνδεση του με την πρόσφατη ιστορία.

- Διεκδικούμε δυνατότητες φυσικής αγωγής και αθλητισμού .

- Προτείνουμε έργα και υποδομές  σε ολόκληρο τον δήμο με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων απαιτήσεων και αναγκών.

 

 

«Δράση Πολιτών»

Υποψήφιος Δήμαρχος Τυρνάβου Αστέριος Ροντούλης

 

Οι προτεραιότητές μας δομούνται επί πέντε βασικών αξόνων. Ο πρώτος άξονας της πολιτικής μας έχει να κάνει με την θεσμική ανασυγκρότηση του Δήμου, κυρίαρχο ρόλο στην οποία αποδίδουμε στα Τοπικά Δημοψηφίσματα και στην Ημέρα του Δημότη, προκειμένου ο πολίτης να νιώσει τον Δήμο ως δικό του σπίτι.

Ο δεύτερος άξονας αναφέρεται στη συγκρότηση ενός αποτελεσματικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης,      

Ο τρίτος άξονας αφορά στην Αγροτική Αναγέννηση του τόπου, προκειμένου να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα και η αναπτυξιακή δυναμική του πρωτογενούς τομέα της τοπικής οικονομίας με καινοτόμες .

Ο τέταρτος άξονας επιδιώκει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω παρεμβάσεων στην καθαριότητα, στους πνεύμονες πρασίνου, στον θρησκευτικό τουρισμό, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην υγεία και, κυρίως, στα κυκλοφοριακά προβλήματα του Δήμου.

Και, τέλος, ο πέμπτος άξονας λειτουργεί ως αναπτυξιακός μοχλός του συνόλου του Δήμου, καθώς προβλέπει έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα επί της κοίτης του Τιταρήσιου, αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διασύνδεση του Τυρνάβου με τον αγωγό φυσικού αερίου κ.α,

 

 

«συν Πολιτεία- στροφή στον πολίτη»

Υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης

 

Δύο είναι οι βασικοί μας στόχοι για την αναγέννηση της τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτον η ανάδειξη και υποστήριξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας, προκειμένου να συμβάλλει στην αναδιάταξη και βιωσιμότητα του παραγωγικού μας μοντέλου και δεύτερο η εφαρμογή πολιτικών για την κοινωνική συνοχή.

Η δημοτική αρχή πρέπει να εμπλακεί στη παραγωγική διαδικασία με σχέδιο, δημιουργώντας δομές, που στοχεύουν στην ανάδειξη και προώθηση της οινικής ταυτότητας του τόπου – Μοσχάτο Τυρνάβου, τσίπουρο Τυρνάβου - μέσω ενός νέου θεσμού, του «Φορέα Αμπέλου» και έργου του οποίου θα είναι η ισχυροποίηση της ανταγωνιστικότητα μας.

Η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους μετατρέπει την αυτοδιοίκηση σε παράγοντα κοινωνικής συνοχής. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο κοινωνικής πολιτικής, με την δημιουργία ενός δίκτυο αποτελεσματικής αλληλοβοήθειας, που να μετατρέπει τη φιλανθρωπία σε δομή πρόνοιας.

Πιστεύουμε ότι, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες που υπάρχουν, η ακλόνητη πνευματική μας απόφαση, σαν πολίτες, να ορίσουμε την πραγματική αλήθεια της ζωής μας και των κοινωνιών μας, είναι κρίσιμο καθήκον που μας βαρύνει όλους.

 

 

«Διαδημοτική Συνεργασία»

Υποψήφια Δήμαρχος Αναστασία Ψύρρα

 

Από άποψης κτιριακών υποδομών  ο δήμος δεν έχει ουσιαστικές ελλείψεις. Πρώτιστο  μέλημά μας ως νέα δημοτική αρχή θα είναι η  χωροταξική διευθέτηση των δύο πόλεων. Επίσης  ανατολική παράκαμψη Αμπελώνα, διπλάτυνσης του δρόμου Τυρνάβου – Αμπελώνα και δημιουργία ποδηλατόδρομου, νότια παράκαμψη Τυρνάβου. Επίσης  ολοκλήρωση των οδικών αξόνων και διευθέτηση εισόδων του Τυρνάβου και Αμπελώνα, έργα που θα αλλάξουν  την όψη των δύο πόλεων. Ολοκλήρωση  και λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου. Με στόχο την εξυπηρέτηση των συνδημοτών και τον σεβασμό προς στους ίδιους, άριστη συνεργασία με τους εργαζόμενους του Δήμου.

 Επίσης βασικός στόχος μας είναι να είμαστε και θα το κάνουμε άμεσα πράξη,  πλάι στον συνδημότη και στην άμεση επίλυση ή διευθέτηση  των προβλημάτων, είτε αφορούν μεμονωμένα δίκαια αιτήματα, είτε τις τοπικές κοινωνίες στις δύο πόλεις και τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας. Δηλαδή η άμεση εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας χωρίς διακρίσεις, με καλή διάθεση και διευθετήσεις των αιτημάτων τους, μετά από διαβούλευση, σε ότι αφορά γενικότερα ζητήματα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass