Ηρ. Λιόλιος: «Όλοι μαζί για την ανατροπή στο Δήμο Ελασσόνας!»

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2014 12:12 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:42

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

 

«Όλοι μαζί θα κάνουμε την ανατροπή στο Δήμο Ελασσόνας, μαζί θα δουλέψουμε για να βγούμε από τα αδιέξοδα. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε την πορεία με Δύναμη Ανατροπής και Ευθύνης!». Αυτά, υπογράμμισε ανάμεσα στα άλλα ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ηρακλής Λιόλιος, μιλώντας σε ένα πυκνό ακροατήριο, το βράδυ της Πέμπτης, στην κεντρική προεκλογική του εκδήλωση στην πλατεία της Ελασσόνας.

Ο κ. Λιόλιος έκανε λόγο για απογοητευτική κατάσταση στο Δήμο Ελασσόνας, με τραγικά ποσοστά ανεργίας και με ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στην υγεία, στην παιδεία, με το κλείσιμο όλων σχεδόν των δημόσιων υπηρεσιών της περιοχής, υποστηρίζοντας με νόημα:

«Το δίλλημα των πολιτών στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση είναι ξεκάθαρο: να ταχθούν με εκείνες τις δυνάμεις που είχαν μόνο τους μέλημα το προσωπικό τους συμφέρον και είναι έτοιμες να πράξουν τα ίδια και χειρότερα με τους σημερινούς διοικούντες; ή να προχωρήσουν μπροστά χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, με τις υγιείς δυνάμεις του Δήμου που ζητούν να τα ανατρέψουν όλα προς το καλύτερο; Την Κυριακή τελειώνει, επιτέλους, το κακόγουστο αστείο της μιζέριας, των αδιεξόδων, της υποτέλειας και της διαπλοκής. Λέμε ένα μεγάλο όχι στην αδράνεια, στον ωχαδελφισμό, στα κακώς κείμενα του παρελθόντος και λέμε ναι στην ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας, στην επαναλειτουργία των σχολείων, στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, διεκδικώντας νέες θέσεις εργασίας και όχι τρισάθλιες συνθήκες και θεσούλες ημιαπασχόλησης. Το όραμα του συνδυασμού μας ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ είναι ένα σύνολο 75 ολοκληρωμένων προτάσεων άμεσα εφαρμόσιμων για πραγματική διέξοδο από την αναβλητικότητα και την κατήφεια. Η λύση στο οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου μας ακούει στο όνομα «Όλυμπος». Είναι το σημαντικότερο σημείο αναφοράς όλων μας».

Ανάμεσα στις προτάσεις του συνδυασμού, ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας κ. Λιόλιος στάθηκε στην ενοποίηση των υπαρχόντων αρχαιολογικών χώρων στη βόρεια Περραιβία και τη δημιουργία ενός σύγχρονου αρχαιολογικού Μουσείου στο υπάρχον κτήριο του πρώην δημαρχείου Σαρανταπόρου, στην αξιοποίηση σειράς κοινοτικών προγραμμάτων με χρηματοδότηση συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, τη δυναμική ένταξη του Δήμου στον «τουριστικό» χάρτη της χώρας, την υιοθέτηση και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, την χωροθέτηση σε δημόσια γη ενεργειακού πάρκου, δωρεάν παροχή του διαδικτύου σε όλους τους πολίτες, διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Ελασσόνας και την δημιουργία «δεξαμενής σκέψεων» με την συμμετοχή όλων, την αλλαγή της μορφής του τεράστιου Καλλικρατικού Δήμου μετά από τοπικό δημοψήφισμα(εάν η Βουλή δεν το εγκρίνει, θα ενισχυθεί ο ρόλος των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων προς όφελος όλων), όχι στην εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων της περιοχής Ποταμιάς και ναι στον υπέροχο πρωτογενή τομέα της περιοχής.

Και ο κ. Ηρακλής Λιόλιος ολοκλήρωσε, μέσα σε ζωηρά χειροκροτήματα: «Πάνω σε αυτόν τον προγραμματικό άξονα καλούμαστε να οικοδομήσουμε τον νέο Δήμο Ελασσόνας. Στρατηγικός μας στόχος, λοιπόν, είναι να δημιουργήσουμε ή να υποκινήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν ποιότητα ζωής και αξιοπρέπεια σε εμάς και τα παιδιά μας! Είμαστε έτοιμοι, να συγκρουστούμε με τα άθλια ιδιοτελή συμφέροντα που θέλουν ορισμένοι να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση της μικρής μας κοινωνίας. Να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να βγει ο Δήμος Ελασσόνας από την απομόνωση και τα αδιέξοδα. Πάνω απ’ όλα όμως διαφάνεια παντού, όλα στο φως, με αξιοκρατία και λογοδοσία ευθύνης! Για να συμβεί αυτό χρειαζόμαστε την σύσσωμη στήριξή σας από την πρώτη Κυριακή, χωρίς δισταγμούς και υστεροβουλίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass