Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Ελασσόνας Βασίλειος

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2014 19:05 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:42

Aπεβίωσε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Ελασσόνας, Βασίλειος προκαλώντας συγκίνηση σε ολόκληρη την επαρχία Ελασσόνας. Ο Μητροπολίτης Ελασσόνας το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρούνταν από σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως έγινε γνωστό,  η είδηση της εκδημίας του Μητροπολίτη Ελασσόνας και Προέδρου της ΕΚΥΟ στο Σπαρμό έγινε γνωστή στους συνοδικούς Μητροπολίτες την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΔΙΣ και Αρχιεπίσκοπος και οι υπόλοιποι συνοδικοί ιεράρχες τέλεσαν δέηση υπέρ αναπαύσεως του κοιμηθέντος ιεράρχη.

Εξαιτίας του θανάτου του μητροπολίτη ο δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος ανακοίνωσε την ματαίωση της κεντρική προεκλογικής του ομιλίας στην Ελασσόνα.

Το βιογραφικό του

Ο Μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Βασίλειος Κολόκας γεννήθηκε το 1953 στο Νησάκι των Ιωαννίνων. Ήταν απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και Πρεσβύτερος το 1979. Διετέλεσε εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Κ. Τούμπας, καθώς επίσης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Εξελέγη Μητροπολίτης Ελασσόνος το 1995. Μετά την εγκατάστασή του αναδιοργάνωσε τη διοίκηση της Μητροπόλεως, ανακαίνισε το Μητροπολιτικό Οίκο καθώς και το Πνευματικό Κέντρο και μερίμνησε για την ανακαίνιση και επάνδρωση των ιστορικών Μονών της επαρχίας. Με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε η ενορία και ο Ι. Ναός του Αγίου Αρσενίου Αρχιεπισκόπου Ελασσόνος και έγινε η επίσημη αγιοκατάταξη καθώς και η μεταφορά των Αγίων Λειψάνων του από τη Μόσχα της Ρωσίας.

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Με αφορμή το θάνατο του μητροπολίτη Ελασσόνας ο βουλευτής Χρ. Κέλλας σε δήλωσή του αναφέρει:

«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για την πόλη της Ελασσόνας αλλά και για ολόκληρη την εκκλησία μας. Η κοίμηση του Μητροπολίτη Βασιλείου, δημιουργεί ένα τεράστιο κενό και προκαλεί ανείπωτη θλίψη σε όλους.

Ο βίος του Μητροπολίτη ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με τις έννοιες της ταπεινοφροσύνης, της απλότητας, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Η Ελασσόνα, επί διακονίας του γνώρισε μέρες πνευματικής ανύψωσης και τεράστιας θρησκευτικής και εκκλησιαστικής αναγνώρισης.

Δυστυχώς φεύγει από κοντά μας πολύ νωρίς, αφήνοντας πίσω αξιομνημόνευτο έργο και δυσαναπλήρωτο κενό.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ελασσονιτών,  εκφράζω την βαθιά μου θλίψη και τα θερμά μου συλλυπητήρια σε ολόκληρο το ποίμνιο της Μητρόπολης Ελασσόνας, στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. κ Ιερώνυμο, στα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας και στην οικογένεια του Μακαριστού Μητροπολίτη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass