Έντεκα δράσεις Π. Σαρχώση για το Αργυροπούλι

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2014 21:51 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:42

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Με μια γενικότερη αναφορά ξεκίνησε την ομιλία σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο Αργυροπούλι Τύρναβου ο υποψήφιος δήμαρχος της «συνΠολιτείας» κ. Παναγιώτης  Σαρχώσης. Μεταξύ άλλων είπε ο κ. Σαρχώσης ότι  είναι πολύ υποκριτικό, οι εκπρόσωποι των κομμάτων των μνημονίων, στην αυτοδιοίκηση να παριστάνουν τους «ουδέτερους» διαχειριστές και να επιδίδονται στην προβολή ενός ανύπαρκτου έργου και ψεύτικων υποσχέσεων. Πως εκφράστηκε και τι έπραξε η παρούσα Δημοτική αρχή απέναντι σ΄ αυτή την βαθιά και βίαιη αναμόχλευση της κοινωνίας;

Αντί να στηρίξει και να διευρύνει τις κοινωνικές δράσεις, να γίνει αρωγός στη δοκιμασία που περνάμε, π.χ. έκλεισε το «κοινωνικό παντοπωλείο», το σχολείο στήριξης παιδιών με μαθησιακές ανάγκες, εναντιώθηκε με πρωτόγνωρο τρόπο σε διαμαρτυρόμενους πολίτες. Αλλά ποια ήταν η στάση της και στο πρόσφατο θέμα του γάλακτος

Και ο κ. Σαρχώσης συνέχισε λέγοντας: «απέναντι στις «παράδοξες» πολιτικές, που επέβαλε η μεταρρύθμιση «Καλλικράτη» και τις αυταρχικές πολιτικές συμπεριφορές της σημερινής Δημοτικής Αρχής, εμείς προβάλλουμε το πρότυπο ενός νέου «κοινοτισμού», μιας νέας «συνΠολιτείας». Απέναντι σε μια Δημοτική Αρχή, που μένει στο περιθώριο, υποστηρίζουμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δήμο με όραμα και σχέδιο.

Το όραμα μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκινά από την ανάγκη να αναδείξουμε μια οργανωμένη εικόνα για τον τόπο μας. Αυτή η εικόνα θα στηριχθεί στις οικονομικές και παραγωγικές μας δυνάμεις - αμπελοκαλλιέργεια οινοποίηση και απόσταξη, δενδροκομία και κηπευτικά, κτηνοτροφία και τυροκόμηση, - συνθέτουν τον οικονομικό μας ιστό.

Στόχος είναι, είπε ο κ. Σαρχώσης, είναι κάθε οικισμός του Δήμου και κάθε περιοχή του να συμμετέχει ισομερώς στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας. Προτείνουμε για το Αργυροπούλι έντεκα άμεσες δράσεις που θα προωθήσουμε: δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου, διαμόρφωση της οδικής εισόδου του οικισμού (πεζόδρομος–φωτισμός),από το ποτάμι έως το χωριό, αποκατάσταση του οδικού δικτύου του οικισμού λόγω ζημιών κατασκευής της αποχέτευσης, ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου του αναδασμού, αποκατάσταση ζημιών όλων των αγροτικών δρόμων, δημιουργία χώρου συλλογής για απορρίμματα μεγάλου όγκου, δημιουργία τεσσάρων νέων σημείων πλήρωσης ψεκαστικών για τις ανάγκες των αγροτών, ανάπλαση της περιοχής περαστικού πρασίνου στο ποτάμι Αργυροπουλίου, καθαριότητα και συντήρηση του χώρου ώστε να αποτελεί πόλο έλξης και για τους συμπολίτες μας αλλά και σε επισκέπτες, πρόγραμμα συστηματικής δεντροφύτευσης στις πλαγιές του «Απαγορευμένου», καθαρισμός του «Καναρά» και δημιουργία μικρών φραγμάτων για την ανάσχεση της ροής και την αύξηση της απορροφητικής του ικανότητας και επέκταση του δικτύου άρδευσης.

 Καθαριότητα και φροντίδα των κοινόχρηστών χώρων, τη φροντίδα των ηλικιωμένων και των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Και ο κ. Σαρχώσης ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Αργυροπούλι  είπε: « δεν υποσχόμαστε, σας προτείνουμε ένα δρόμο δύσκολο με πίστη στις δυνατότητες μας, αλλά και στην κοινωνία των πολιτών, στρεφόμαστε σε σας και σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας να γίνεται μέρος του οράματος για ένα διαφορετικό τόπο, για μια αλληλέγγυα κοινωνία».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass