ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Γ. Πασχόπουλος: «Πάμε όλοι μαζί - Η Ελασσόνα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω!»

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2014 1:00 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:52

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

«Πάμε όλοι μαζί για την επόμενη πενταετία, απαλλαγμένοι από ψευτοδιλήμματα και κομματικά καπέλα. Η Ελασσόνα επιλέγει ακομμάτιστη, ανεξάρτητη δημοτική αρχή. Προχωράει μπροστά στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης! Η Ελασσόνα δεν μπορεί να γυρίζει πίσω. Κοιτάει περήφανα μπροστά, με δύναμη, με πρόγραμμα, με όλους του πολίτες μια γροθιά, μια ομάδα. Γιατί μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε! Όλοι μαζί, ενωμένοι, συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια! Σε αυτήν την προσπάθεια θέλω να είμαστε και πάλι όλοι μαζί!».

Με αυτά τα λόγια, ολοκλήρωσε χθες αργά το βράδυ την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο σημερινός δήμαρχος Ελασσόνας και εκ νέου υποψήφιος κ. Γιώργος Πασχόπουλος, μιλώντας στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας, σε μια επιβλητική συγκέντρωση. «Σήμερα, η πλατεία αυτή που φιλοξενεί την αγάπη, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου και στους υποψηφίους του συνδυασμού μας, δίνει το δικό της, ξεχωριστό στίγμα λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες για τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας εκλογές. Στέλνει το δικό της μοναδικό μήνυμα! Μήνυμα νίκης, μήνυμα ενότητας, μήνυμα αυτοδιοικητικό, μήνυμα πατριωτικό, μήνυμα συνεργασίας, μήνυμα δημοκρατίας!», υποστήριξε, με νόημα.

Αρχικά, ο κ. Γ. Πασχόπουλος αναφέρθηκε στα έργα και στις δράσεις της Δημοτικής Αρχής των προηγουμένων χρόνων, προκειμένου, όπως υποστήριξε, οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια: «Βάλαμε τις ισχυρές βάσεις πάνω στις οποίες σιγά σιγά χτίζουμε. Προβήκαμε στις αναγκαίες αναδιοργανώσεις του διοικητικού μηχανισμού, έτσι ώστε οι υπηρεσίες προς τον πολίτη να μην αποτελούν διαρκώς σημείο τριβής και αντιπαράθεσης με τους συμπολίτες μας εκτός της Ελασσόνας. Στις 14 Νοεμβρίου 2010 με τη δική σας εντολή, αρχίσαμε να χτίζουμε τη δική μας πολιτεία. Με τη βοήθεια, τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλων, η Πολιτεία αυτή αποκτά μέρα με την ημέρα τη δική της μοναδική ταυτότητα, γράφει τις δικές της σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της. Στη δημόσια διοίκηση, στα έργα υποδομής, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην ανάπτυξη, στην πρόνοια. Στα τεχνικά έργα, αλλά και στους στόχους της πενταετίας 2014 – 2019. «Κινηθήκαμε όλο αυτά τα χρόνια πάντα με διαφάνεια, χρηστή διαχείριση, συμμετοχική προσπάθεια, πολύ αγώνα και πάνω από όλα ειλικρίνεια. Η Πολιτεία μας, ο διευρυμένος Δήμος μας, δοκιμάστηκε στο ξεκίνημά της, από τη χειρότερη οικονομική κρίση που έζησε ποτέ η χώρα μας. Ακόμη και τα φυσικά φαινόμενα βάλθηκαν πολλές φορές να δοκιμάσουν τις αντοχές της τόσο από πλευράς οργάνωσης, όσο και από πλευράς ηθικού φρονήματος και σθένους. Και τα κατάφερε! Η Πολιτεία μας δεν διαχωρίζει, δεν ξεχωρίζει, δεν χαρακτηρίζει τους πολίτες της ανάλογα με τη γεωγραφική, κομματική, κοινωνική, οικονομική ή επαγγελματική τους προέλευση. Μακριά από εμάς τα χρώματα και οι κομματικές ταυτότητες! Όλα αυτά μένουν εκτός των τειχών του Δήμου Ελασσόνας από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών».

Αναφερόμενος στα Οικονομικά του Δήμου Ελασσόνας, ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος κ. Γ. Πασχόπουλος υπογράμμισε με έμφαση:

«Προβήκαμε στην οικονομική απογραφή (το σύνολο του χρέους ανήλθε στα  18 εκ. ευρώ). Εξυγιάναμε τα οικονομικά του Δήμου, παρά την δραστική μείωση των κρατικών ενισχύσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ) και την λειτουργία του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας. Ξεκινήσαμε την οικονομία από τους ίδιους τους αιρετούς, μη κάνοντας χρήση ευνοϊκών διατάξεων του νόμου (δεν προσλάβαμε ειδικούς συμβούλους, δεν χρησιμοποιήσαμε για τις μετακινήσεις μας υπηρεσιακά αυτοκίνητα κ.α). Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Ελασσόνας έως τις 22 Μαΐου 2014 έχει την παρακάτω εικόνα:

Ταμειακά διαθέσιμα  3,27 εκ  ευρώ  /  Οφειλές  2,727 εκ ευρώ  /  Ταμειακό Διαθέσιμο         +540 χιλ. ευρώ(υπερκαλύπτει τα χρέη της ΚΕΔΕ)  /  Υπόλοιπα δανείων  2,7 εκ ευρώ(εξυπηρετούνται κανονικά)  /  Ληξιπρόθεσμα (Τελευταίες πληρωμές έως τέλος Ιουνίου)» .

Ακόμη, στάθηκε στη δημόσια διοίκηση – εξυπηρέτηση του πολίτη, στην υγεία – πρόνοια, «στην υλοποίηση σημαντικού αριθμού έργων είτε με ίδιες δυνάμεις, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς και υπηρεσίες, έργα πνοής που επέλυσαν και θα επιλύσουν χρόνια προβλήματα», στα έργα υποδοχής, στο πολιτισμό – αθλητισμό, στην εκπαίδευση – σχολικές μονάδες, στον πρωτογενή τομέα – κτηνοτροφία, στο κεφάλαιο του Ολύμπου, στη διαχείριση των κρίσεων – πολιτική προστασία, στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΕΛ, :

«Πολλοί συνυποψήφιοί μας διατείνονταν στις ομιλίες τους την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη για την κατάργηση τους. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά, και γι’ αυτό απέκρυψαν σκόπιμα την αλήθεια, ότι είμαστε από τους λίγους Δήμους που κατόρθωσαν να διατηρήσουν κρατικές δομές και υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. – Ι.ΚΑ – ΕΟΠΥΥ) και αυτό γιατί παρείχαμε χώρους στέγασης και υλικοτεχνική υποδομή. Στηρίξαμε, επίσης,  το σαθρό λόγω της οικονομικής κρίσης σύστημα υγείας προσφέροντας βοήθεια τόσο στο Κέντρο Υγείας όσο και στα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Ελασσόνας. Ήταν και είναι συνεχής η παρουσία μας σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους δημότες, ακόμη και εάν δεν ανήκει στις αρμοδιότητές μας. Απευθυνθήκαμε επανειλημμένως στο Υπουργείο Υγείας, είτε με επιστολές αλλά και με κατ’ ιδίαν επισκέψεις μου στους αρμοδίους, αναφορικά με τις τεράστιες ελλείψεις αγροτικών γιατρών που αντιμετωπίζει κατά καιρούς ο Δήμος μας. Ακόμη, παρά τις βολές των συνυποψήφιων μας που προσπαθούν να αποδώσουν την ευθύνη των συγχωνεύσεων των σχολείων στο Δήμο,  απαντάμε πως εμείς δεν συναινέσαμε και πολύ περισσότερο δεν προκαλέσαμε τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων στις δημοτικές κοινότητες και υποστηρίξαμε με σθένος την θέση για τη λειτουργία 6/θέσιων σχολείων στις τοπικές κοινότητες. Οι αποφάσεις για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων ελήφθησαν από την κεντρική διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας. Τους φίλους και υποστηρικτές του κ. Ευαγγέλου. Ακόμη και όταν αποφασίστηκε η συγχώνευση – κατάργηση σχολικών μονάδων, ο Δήμος Ελασσόνας για να ελαφρύνει γονείς και μαθητές από την ταλαιπωρία και τα έξοδα, ανέλαβε τη μεταφορά ενός μεγάλου αριθμού μαθητών σε όλη την περιφέρεια του Δήμου και σας κάνουμε γνωστό είμαστε ο μοναδικός δήμος που ανέλαβε την μεταφορά μαθητών στην Θεσσαλία. Εμείς δεν εξαπατούμε τους πολίτες για να αντλήσουμε μικροκομματικά εκλογικά οφέλη!

Πήραμε την μεγάλη απόφαση να εφαρμόσουμε την ενιαία αυτή πολιτική χωρίς να αναλογιστούμε το πολιτικό κόστος με γνώμονα μόνο το συμφέρον των πολιτών και την διάσωση της ΔΕΥΑΕΛ γιατί ακόμη και με αυτή την δίκαιη και ενιαία πολιτική, μπορεί να καλύπτει οριακά τις λειτουργικές της δαπάνες. Μια ενδεχόμενη μείωση των τελών, είναι επικίνδυνη για τους πολίτες γιατί θα την οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση και την παραχώρησή της σε ιδιώτες, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση αντιλαμβάνεστε ότι οι αυξήσεις θα είναι δυσθεώρητες. Αν ο κ. Ευαγγέλου σας έχει πει ότι θα μειώσει τα τέλη και ταυτόχρονα θα μπορέσει να συντηρήσει τη λειτουργία της ΔΕΥΑΕΛ ή δεν έχει κάνει τη σχετική μελέτη, είτε – πράγμα που δεν θα ήθελα ούτε εγώ να φανταστώ – φλερτάρει ήδη με τους ιδιώτες που θα τους παραχωρήσει την εκμετάλλευση. Και τον προσκαλώ από αυτό το βήμα στην αυριανή του ομιλία να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα, πώς θα καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες της ΔΕΥΑΕΛ εφόσον διατείνεται ότι θα μειώσει το τέλος ύδρευσης;

Μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν, όσο και αν ο κ. Ευαγγέλου θέλει να εμφανιστεί ως από μηχανής θεός, μειώνοντας τέλη, χαρίζοντας παροχές. Η πραγματικότητα – την οποία και δεν γνωρίζει, αλλά και δεν φρόντισε να μάθει – είναι άλλη. Σε κάθε περίπτωση, εμείς φροντίσαμε ώστε να υπάρξει μια ισορροπία στην επιβάρυνση των πολιτών του δήμου μας, για να μην έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών».

Επίθεση κατά του συνυποψηφίου του κ. Ν. Ευαγγέλου εξαπέλυσε ο υποψ. δήμαρχος κ. Γ. Πασχόπουλος: «Ο συνυποψήφιος μας κ. Ευαγγέλου σε πρόσφατες δηλώσεις του ομιλεί για την πρόθεσή του να φέρει την πλήρη ανατροπή στην υπάρχουσα κατάσταση στο Δήμο μας. Προφανώς όλα τα παραπάνω που με το δικό σας κόπο, δαπάνες, εμπιστοσύνη, δουλειά, έγιναν, αποτελούν κακώς κείμενα για τον κ. Ευαγγέλου, που θέλει να τα μηδενίσει και να τα ξαναφτιάξει με το δικό του τρόπο. Ο κ. Ευαγγέλου μάλλον μπερδεύει τις υποδομές και τη δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια με πολύ κόπο από τους υπαλλήλους του δήμου και τη δημοτική αρχή, ως κοντέρ αυτοκινήτων, που το μηδενίζεις και πάμε από την αρχή… Αλλά στη δημόσια διοίκηση τα πράγματα δεν είναι δυστυχώς έτσι. Πρέπει να μπορείς να συνεχίζεις, να διαχειρίζεσαι, να διοικείς. Ανθρώπους, προβλήματα, κρίσεις, χρέη, έκτακτα γεγονότα. Είναι αναγκαία η στοιχειώδης αυτοδιοικητική εμπειρία.

  • Ας μας πει λοιπόν ο διεκδικητής της δημοτικής αρχής, αν θα ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση σε σχέση με την ορθή οικονομική διαχείριση και την επιτυχή διαχείριση ενός εξωπραγματικού για τα μεγέθη μας χρέους που κληρονομήσαμε το 2010.
  • Να μας πει αν θα αλλάξει τον άρτιο διοικητικό μηχανισμό του δήμου, αν θα ανατρέψει τα όσα έχουν συμβεί για τον πολιτισμό, την ιστορία μας, τον αθλητισμό στην πόλη μας,
  • ας μας πει, πώς θα ανατρέψει την πρόθεση της κυβερνήσεως  - που τον στηρίζει και ας μη το παραδέχεται – να κλείσει ή να συγχωνεύσει σχολεία.
  • Ας μας πει αν θα ανατρέψει το σύστημα και το μηχανισμό καθαριότητας που υπάρχει, ας μας πει αν θα ανατρέψει την απόφαση του Δημάρχου για μειωμένες αποδοχές όλων των αιρετών και τη χρήση των προνομίων που από το νόμο έχει ο θεσμός και η ιδιότητα του Δημάρχου.
  • Ας μας πει αν θα ανατρέψει τον τρόπο διαχείρισης της ύδρευσης. Ας αφιερώσει μία εβδομάδα από τη ζωή του για το Δήμο Ελασσόνας, για να του δείξουμε αν υπάρχει αδράνεια…
  • Ας μας πει επιτέλους ποιες κακές πρακτικές θα καταδικάσει και οι οποίες κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζει τα περί Διαύγειας;

Μέμφεται ο κ. Ευαγγέλου το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί οι αποφάσεις μας λαμβάνονται με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο. Εκτός αν τον ενοχλεί και η ομόνοια, η ενωτική διάθεση, η πρόθεση να εργαστούμε ως ομάδα. Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι στα 3,5 χρόνια της θητείας μας δεν υπήρξε ουδεμία ανακοίνωση της αντιπολίτευσης που να μέμφεται το έργο μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση κύριε Ευαγγέλου προϋποθέτει άθροισμα και όχι διάσπαση δυνάμεων. Απαιτεί ενωτικό κλίμα και πρόθεση να συγκλίνουμε προς τους κοινούς στόχους. Εσείς πριν ακόμη περάσετε την πύλη του Δημαρχείου ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, έχετε ήδη διχάσει το λαό της Ελασσόνας! Αυτό δεν θα σας το επιτρέψουμε ούτε εμείς ως δημοτική αρχή και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο λαός της Ελασσόνας, τον οποίο πολώνετε, τον οποίο παραπληροφορείτε σκοπίμως».

Και ο κ. Πασχόπουλος, ολοκλήρωσε μέσα σε ζωηρά χειροκροτήματα: «Οι πολίτες έχουν πειστεί ότι είμαστε ο μόνος συνδυασμός που μπορεί να εγγυηθεί την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Ελασσόνας. Είμαστε ο συνδυασμός που δεν θα προδώσει τις αρχές τους, γιατί το ήθος, η εργατικότητα και η διαφάνεια ήταν τα χαρακτηριστικά της πρώτης μας θητείας. Με υποψηφίους που πρεσβεύουν τα ίδια ιδανικά, με τον ίδιο ή και ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό, την ίδια αγάπη και το ίδιο σθένος. Εμπιστευθείτε μας την διοίκηση του Δήμου Ελασσόνας για τα επόμενα 5 - κρίσιμα για την ομαλή της πρόοδο – χρόνια!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass